9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Διακόσια (200) σκάφη λιμενικού και ναυτικού σε περιπολία στο Αιγαίο

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Αθήνα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στην Συρία – Έκτακτο σχέδιο υποδοχής των προσφύγων

piravlakatoslimeniko-skafos1

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί η κυβέρνηση, εν αναμονή των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία και προετοιμάζεται, να αντιμετωπίσει τις πιθανές συνέπειες για τη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δέχεται τα «πυρά» της αντιπολίτευσης είτε διότι αρνείται να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τη στάση που θα τηρήσει η χώρα μας, κι εμπλέκει τη χώρα μας σε μια πολεμική σύρραξη.

Είτε γιατί δεν διαδραματίζει ρόλο στις εξελίξεις κι έχει περιοριστεί σε ρόλο θεατή, παρ’ ότι η κρίση εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο αν και δεν το ομολογεί, όπως είναι φυσικό, η κυβέρνηση προσδοκά να έχει οφέλη σε διπλωματικό επίπεδο από τη συνδρομή της στις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Τα τελευταία 24ωρα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις σε όλα τα επίπεδα, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη στρατιωτική επιχείρηση.

Οι ανησυχίες της κυβέρνησης εστιάζονται σε δυο ζητήματα:

Πρώτον, στην αύξηση του αριθμού των μεταναστών από τη Συρία που θα εγκαταλείψουν τη χώρα, φοβούμενοι τα επακόλουθα μιας επίθεσης με πυραύλους από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Και δεύτερον, στο κατά πόσο τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, θα επηρεάσουν τις τιμές του πετρελαίου κάτι που αναπόφευκτα θα επιβαρύνει και την ελληνική οικονομία.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή παραγόντων από πολλά υπουργεία, αλλά και της ΕΥΠ, εκπονήθηκε έκτακτο σχέδιο για την υποδοχή του κύματος προσφύγων.

Σε πρώτη φάση, προληπτικά, προκειμένου να αποθαρρυνθούν και να παραμείνουν στο τουρκικό έδαφος.

Για το σκοπό αυτό αποφασίσθηκε να μπουν σε περιπολία περί τα 200 σκάφη του Λιμενικού, αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού, με χιλιάδες άνδρες.

Στην πορεία και στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη θα ζητηθεί η βοήθεια της δύναμης frontex.

Παράλληλα, πρόκειται να δημιουργηθούν καταυλισμοί για την υποδοχή και τη φιλοξενία των προσφύγων κατά κανόνα στα νησιά (Ρόδο, Κρήτη, Κάρπαθο κ.α.), ώστε να μην φτάσουν στην ηπειρωτική χώρα.

Βάσει των κοινοτικών κανονισμών η Ελλάδα, μπορεί να ζητήσει την ενεργοποίηση των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σημαίνει ενίσχυση, μεταξύ άλλων και οικονομική.

Η εκτίμηση αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι αν, οι πολεμικές επιχειρήσεις είναι μικρής διάρκειας ο αριθμός των προσφύγων θα είναι περιορισμένος, αλλά αν διαρκέσουν, τότε τα πράγματα θα τεθούν εκτός ελέγχου.

Latest News

Όταν η επιδημία της Πανώλης επέτρεψε την εξάπλωση του Ισλάμ

Ένα Ιστορικό γεγονός, που δεν είναι ευρύτερα γνωστό – Το 542 μ.Χ. πέθανε από την Πανώλη το...

Έκπτωση 50%από ΔΕΥΑΑ για υιοθεσία αδέσποτων

Προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης να περιοριστεί η εγκατάλειψη των σκυλιών στους δρόμους Τα ζώα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που μετά την Κρίση στον «φράχτη», δοκιμάζεται σήμερα από τον κορωνοϊό –...

Πολλά νερά κατεβαίνουν στον Άρδα από Βουλγαρία

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις – Σε κατάσταση επιφυλακής οι Υπηρεσίες του Ν. Έβρου Οι...

Και τα καφενεδάκια στα του Έβρου χρειάζονται στήριξη

Η περίπτωση της Αγρότισσας που είναι ιδιοκτήτρια Καφενείου στην Καβησσό Με επιστολή του προς...

More Articles Like This