9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ !!!

Τι καταγράφουν τα στοιχεία των Εργατικών Κέντρων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου – Δεν έβλεπαν όμως την “καταιγίδα” που έρχεται; – Σε πλήρη αποβιομηχάνιση ο τόπος μας, ενώ εξακολουθούμε να λέμε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, προς κάθε πρόταση ανάπτυξης

oaed-anergoi-21 louketa...

Έχουμε γράψει πολλές φορές, πως δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, αλλά μας ενδιαφέρει τι γίνεται στην Θράκη.

Και κυριολεκτικά μας πιάνει το παράπονο, όταν ο ευλογημένος με πλουτοπαραγωγικές πηγές, τόπος μας, αντί να προκόβει και να ξεχωρίζει, τσαλαβουτά στην άρνηση και την αδιαφορία, που οδηγεί όλους μας σε μαρασμό.

- Advertisement -

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για την εργασία στους τρεις νομούς της Θράκης σύμφωνα με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων της περιοχής, καθώς σχεδόν ένας στους δύο κατοίκους είναι χωρίς δουλεία!

Όπως τονίζουν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων η κατάσταση φαίνεται πως έχει επιδεινωθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο, με την ανεργία να αυξάνεται, εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι επί μήνες και τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει.

Στο τελευταίο μάλιστα συμβάλει η αδυναμία που παρουσιάζουν οι Επιθεωρήσεις Εργασίας να παρέμβουν πραγματοποιώντας ελέγχους κάτι που αποδίδεται τόσο στην έλλειψη προσωπικού, καθώς υπάρχουν ένας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δύο υπάλληλοι, όσο και στην έλλειψη υποδομών καθώς οι υπηρεσίες δεν διαθέτουν οχήματα για να μετακινούνται και να πραγματοποιούν ελέγχους στις επιχειρήσεις.

Πρωταθλήτρια στην ανεργία από τους τρεις νομούς της Θράκης ανακηρύσσεται σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν τα Εργατικά Κέντρα η Κομοτηνή με ποσοστό 46%, ενώ Ξάνθη και Έβρος ακολουθούν με ποσοστό 40%.

«Στη Ροδόπη γίνεται “πλιάτσικο” στα κλειστά εργοστάσια και οι μηχανές μεταφέρονται στη Βουλγαρία» αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, κ. Παντελής Μαγαλιός.

Ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου κ. Απόστολος Γκιγκούδης τονίζει πως «στον Βόρειο Έβρο, οι κάτοικοι πηγαίνουν για αγορές στην Τουρκία και τη Βουλγαρία».

***

Σημείωση Ε.Θ.

Όλα αυτά τα στοιχεία για το μέγεθος και την ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ανεργίας, δεν μας εκπλήττουν, καθώς κατ’ επανάληψιν η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ τα έχει παρουσιάσει.

Υπάρχει όμως και η άλλη έκθεση της ΓΣΕΕ που εκτιμά ότι με τους σημερινούς ρυθμούς η ανεργία στην Ελλάδα, θα χρειασθεί 20 χρόνια για να πέσει από τα σημερινά τραγικά επίπεδα, στο 10%.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής:

Τόσα χρόνια οι Γεσεέδες δεν έβλεπαν την πορεία της οικονομίας της Ελλάδος;

Δεν έβλεπαν τα σημάδια της καταστροφής;

Δεν έβλεπαν ότι με τους άκριτους και χαριστικούς κομματικούς διορισμούς στο Δημόσιο, το καράβι βάρυνε και πήγαινε για φούντο;

Όμως το μόνιμο αίτημα των εργατοπατέρων συνδικαλιστών ήταν οι αυξήσεις μισθών, τα εκατοντάδες περίεργα επιδόματα και η υπονόμευση κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας.

Το γελοίων της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και σήμερα, τις ίδιες πρακτικές ακολουθούν κηρύσσοντας κάθε λίγο και λιγάκι απεργιακές κινητοποιήσεις, την ώρα που η χώρα αν θέλει να σηκώσει κεφάλι, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά, 24 ώρες το 24ώρο.

Όμως ειδικά για την Θράκη θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι χάρις στις “φιλότιμες” προσπάθειες των Αιρετών μας Αρχόντων, η αποβιομηχάνιση στον τόπο μας, έχει επιτυχώς ολοκληρωθεί.

Έτσι χιλιάδες ανέργων έχουν προστεθεί στους στατιστικούς δείκτες τα τελευταία χρόνια χωρίς δυστυχώς να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, αφού εδώ εξακολουθούμε να λέμε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ και να δίνουμε τις επενδύσεις, ενώ παράλληλα αδιαφορούμε προς κάθε παρουσιαζόμενη ευκαιρία ανάπτυξης.

Άραγε θα αναγνωρίσουν ποτέ οι τοπικοί άρχοντες που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν τις δικές τους ευθύνες, για το σημερινό κατάντημα;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This