9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Το «Salamis Filoxenia» μετέφερε 474 Κύπριους επιβάτες – Μπορεί το λιμάνι μας, να γίνει τόπος προορισμού για κρουαζιερόπλοια – Παρά τις εκκλήσεις δεν άνοιξαν τα καταστήματα της πόλης – Κερδισμένες οι καφετέριες

salamis krouazier.meg

Ο κυκλικός τουρισμός (κρουαζιέρα) επιτέλους εμφανίζεται στην Αλεξανδρούπολη.

Το κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia» κατέπλευσε το Σάββατο στις 6:00 πραγματοποιώντας τουριστική επίσκεψη και αναχώρησε από την Αλεξανδρούπολη την Κυριακή στις 22:00.

- Advertisement -

Μετέφερε  474 επιβάτες, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Κύπριοι πολίτες και 214 άτομα πλήρωμα πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη κρουαζιέρα υλοποιείται με πρωτοβουλία του κόμματος «Δημοκρατικός Συναγερμός» της Κύπρου, με προορισμούς Μύκονο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Πειραιά και Κάλυμνο.

Η επιλογή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από το κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia», η οποία έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, καταδεικνύει το συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμη υπεραξία για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιφέρειας.

Η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, ώθησε το Επιμελητήριο Έβρου και τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, να προβούν σε συστάσεις προς τους εμπόρους, για διεύρυνση του ωραρίου τους, αλλά και για την καταβολή κάθε δυνατής  προσπάθειας,  ώστε να εξυπηρετήσουν απόλυτα τους επισκέπτες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Τοψίδης, έκανε έκκληση στους επαγγελματίες για την ανάδειξη της καλής συμπεριφοράς τους προς τους τουρίστες αλλά και για την κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια εξυπηρέτησή τους.

Ο ερχομός του «Salamis Filoxenia» αποτελεί την πρώτη, μετά από δύο χρόνια, άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με τους αρμόδιους φορείς να ευελπιστούν η πρωτεύουσα του Έβρου να μπει επιτέλους δυνατά στον χάρτη της κρουαζιέρας, μια εξέλιξη που μόνο θετικές συνέπειες θα έχει για τον τόπο συνολικά.

Η άφιξη τόσο μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην Αλεξανδρούπολη θα φέρει οικονομική κίνηση στα μαγαζιά εστίασης, καφέ αλλά και τουριστικών ειδών, υπολόγισε, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Χατζημιχαήλ που έκανε έκκληση για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, η οποία όμως δεν εισακούστηκε.

Έτσι κερδισμένες βγήκαν μόνο οι καφετέριες και όχι τα εμπορικά καταστήματα

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας 

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον πλατανότοπο της Μαΐστρου ήταν η πρώτη στάση των Κυπρίων τουριστών που βρέθηκαν στην περιοχή μας.

Αφού έλαβαν άριστη και φιλόξενη υποδοχή από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου από τον ξεναγό κ. Ιωαννίδη Αντώνη. Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες από την ξενάγηση στο μουσείο που χαρακτηρίζεται και ως “η πύλη του νομού μας’’ συνέχισαν το οδοιπορικό τους με σκοπό να γνωρίσουν τις ομορφιές αυτού του ευλογημένου τόπου.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η ομορφιά της Ειρήνης

Ειρήνη άστρο λαμπερό το όμορφο καμάρι έχεις του κόσμου τα καλά

Μιλούν για «Τουρκικά» χωριά στην Δυτ. Θράκη

Σαφή διαχωρισμό κάνει ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF) κ. Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλού – Εγκαλεί την Ελλάδα για… διακρίσεις...

Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις συνοριοφυλάκων

Έγινε δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Στο Διδυμότειχο η βασική εκπαίδευση δύο μηνών Δεκτό...

Μην συνεχιστεί το λάθος του Λαμπάκη

Είναι παράλογη η απόφαση για αντιστροφή της οδού Καραϊσκάκη προς την παραλιακή – Πώς θα στρίβουν τα οχήματα, αφού στενέψανε το οδόστρωμα...

More Articles Like This