9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Η αποτίμηση μιας ανθρώπινης ζωής

Η ανθρώπινη ζωή είναι μια υπέρτατη αξία – Έτσι είναι, αλλά όχι ακριβώς – Μια ζωή οιουδήποτε αορίστως αριστερού, αξίζει εκατοντάδες φορές περισσότερο από την ζωή δολοφονηθέντων π.χ. αστυνομικών ή της εγκύου που κάηκε στη “MARFIN”

1fcc7630524a854a2de195aaf01bbc34_L

Συνάδελφος αρθρογράφος μου έλεγε, εκνευρισμένος, ότι, ενώ είχε γράψει το άρθρο του (του Σαββάτου) την Τετάρτη, αναγκάστηκε να το πετάξει στα σκουπίδια την Πέμπτη.

Ο λόγος προφανής: το θέμα της δολοφονίας απέκλεισε όλα τα άλλα από την επίκαιρη αρθρογραφία

- Advertisement -

Αυτό σημαίνει ότι όλοι γράφουμε υπό πίεση, κάποιου είδους. Κυρίως της υποβόσκουσας κακόβουλης λογοκρισίας υποκριτών έτοιμων να διαστρεβλώσουν και να «ανακαλύψουν» σκέψεις με σκοπό την συκοφάντηση.

Συχνά καταστροφική για το θύμα που δεν είχε προφυλαχθεί από την αθλιότητα.

Καλούμεθα να ακούμε με υπομονή γελοιότητες του είδους: «η βία του κράτους … η βία του μνημονίου…» κ.ο.κ.

Υπό αυτές τις συνθήκες ζητείται κατανόηση. Γνωστόν ότι υπάρχουν πράγματα πού λέγονται άλλα δεν γράφονται.

Παρά ταύτα. Η πρώτη -αιρετική- σκέψις ήταν ή, ειλικρινής, απορία: πώς αναγνωρίζουν οι «ομάδες κρούσης» τους αντιπάλους όταν είναι τόσο όμοιοι:

Μαύρα ρούχα, ίδιο κούρεμα και ακόμη, κατά λυπηρά σύμπτωση και παρόμοιες μουσικές προτιμήσεις.

Βεβαίως της αμερικανικής υποκουλτούρας, έστω και αν έχουν την εντύπωση ότι είναι αντιμερικανοί.

Αυτές τις μέρες ρίξαμε μια ματιά στο υπόστρωμα τής κοινωνίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στην αναζήτηση ταυτότητος, οντότητος, παρουσίας στην κοινωνία και «νοήματος».

Εύκολη, πρώτη, λύσις ή παρακολούθησις ποδοσφαιρικών αγώνων και (εμπαθής) ταύτισις με μία ομάδα.

Η αντιπαράθεσις μεταξύ οπαδών δεν έχει καν ανάγκη να γίνει τα ματς. Συχνά οι βιαιότητες αρχίζουν πριν τον αγώνα. Αναζητείται η εκτόνωσις στην βία.

Η «ομάδα» των οπαδών είναι το όχημα, η ταυτότης και η «ιδεολογία». Η πολιτική τοποθέτησις έχει λίγη σημασία -γι’ αυτούς- άλλα μεγάλη βέβαια για εκείνους πού τους χρησιμοποιούν. Είτε είναι «παράγοντες» -δηλαδή απατεώνες κάποιου είδους – είτε ινστρούχτορες για τους δικούς τους σκοπούς,

Εδώ, όπως σε όλες τις αναζητήσεις αίτιων και ένοχων οποιουδήποτε εγκλήματος, έρχεται αυτομάτως το ερώτημα: Cui bono? (ή Cui prodest?) – ποιος ωφελείται; Απαραίτητη πρώτη ερώτηση σε κάθε εξέταση εγκλήματος.

Δεν χρειάζεται καμμία έρευνα για να φανεί ότι στην Ελλάδα ή αριστερά έχει καταφέρει με μεγάλη μαεστρία, να αποκομίσει τεράστιο ηθικό κέρδος από κάθε φόνο πού απεδόθη στην «δεξιά», στο σύστημα, στο κατεστημένο, ακόμη και στο …μνημόνιο, όπως ακούστηκε αυτές τις μέρες.

Για να είναι δυνατή όμως αυτή η ενοχοποίησις της (αορίστου) δεξιάς, χρειάζεται πολύ εντατική και μακροχρόνια πλύσις εγκεφάλου τής μάζας, αδιάκοπη σειρά ασυστόλων ψευδών που με την επανάληψη εμπεδώνονται ως «πασίγνωστα» γεγονότα

Αυτό δεν σημαίνει ότι κατά κανόνα ο φυσικός αυτουργός είναι αριστερός, ούτε καν ότι είναι όργανο αριστερών.

Ωστόσο η συστηματική δαιμονοποίησις του «συστήματος» και όλων των πολιτικών αντιπάλων, οι ασύστολες ύβρεις και απόδοσις όλων των κακών σε συγκεκριμένα πρόσωπα με ταυτόχρονες απειλές τιμωρίας από «λαϊκά δικαστήρια», δημιουργούν κλίμα συγκρούσεως πού προτρέπει ευέξαπτους αφελείς νέους σε προκλητικούς «αγώνες» και επιθέσεις εναντίον της κοινωνίας.

Ανελλιπώς, τις τελευταίες δεκαετίες, οι «αγωνιστές» αυτοί προσπαθούν να κάψουν ζωντανούς αστυνομικούς, ένοπλους νέους δηλαδή, πού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα χάσουν την -υπεράνθρωπη- ψυχραιμία τους και φλεγόμενοι θα τραβήξουν το όπλο τους.

Οπότε; «Σκότωσαν οι φασίστες, το γελαστό παιδί.»»

Η ανθρώπινη ζωή είναι μία υπέρτατη αξία ανεκτίμητη. Έτσι δεν είναι;

Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μία ζωή οποιουδήποτε αορίστως αριστερού, ή ακόμη ανώριμου εφήβου, αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες φορές περισσότερο από την ζωή δολοφονηθέντων αστυνομικών ή ακόμη της εγκύου που κάηκε ζωντανή στην «Μαρφίν».

Πού είναι το αυθόρμητο συλλαλητήριο πού οργάνωσε οποιαδήποτε αριστερή οργάνωση;

Πότε έγινε μία σκληρή φραστική καταδίκη των δολοφόνων από τις συνιστώσες;

Τι συνιστούν, και σε ποια συνισταμένη;

Από την άλλη πλευρά, μόλις έγινε γνωστό ότι δολοφονήθηκε ο άτυχος Φύσσας, σε διάφορες πόλεις τής Ελλάδος αγανακτισμένοι νεαροί προμηθεύτηκαν -μεσάνυχτα- εκατοντάδες άδεια μπουκάλια τα οποία γέμισαν, αστραπιαία, με βενζίνη για να κάψουν ζωντανούς αστυνομικούς.

Εντός των ορίων του Συντάγματος, βέβαια.

Αυτοί δεν ήταν μέλη συμμορίας…αυθόρμητα, έτσι τους ήρθε όταν άκουσαν τα Νέα και βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν δημοκρατικά. Όλοι συγχρόνως.

Τι σου είναι το δημοκρατικό συναίσθημα!

Τηλέμαχος Μαράτος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η δικαιοσύνη στη Θράκη μετά την ενσωμάτωση

Παραμένει διαχρονικό το έλλειμμα Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη – Το 1920, ο Δικηγορικός Σύλλογος Έβρου αριθμούσε μόλις...

Εξοικονόμηση ενέργειας με τοποθέτηση λαμπτήρων LED

Αντικαταστάθηκαν 850 λαμπτήρες φθορισμού – Το κόστος των 700 λαμπτήρων LEDκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη το “ValiantEnergy”

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες δεμένο το πλοίο ValiantEnergy. Πρόκειται για...

Ετοιμάζουν την κάθοδο στο Υπουργείο Παιδείας

Τι αποφάσισε, σε ευρεία σύσκεψη, η Επιτροπή Αγώνα, για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου Ευρεία...

Εμπρός, τώρα, στα δώδεκα ν. μίλια

Γιατί αδρανεί η Ελληνική Πολιτεία και δεν προχωρά άμεσα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων; - Έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το...

More Articles Like This