9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Η επιχείρηση “φθηνό δόντι” στην Βουλγαρία συνεχίζεται στην Ξάνθη

Στην Βουλγαρία καταφεύγουν, ακόμη και για ένα σφράγισμα, οι κάτοικοι της Ξάνθης – Ορατός ο κίνδυνος προβλημάτων υγείας από κακοτεχνίες – Επιδρομές Βουλγάρων οδοντιάτρων και στα ορεινά

ODONTIATROS Unknown-84Σε «μετανάστες» ακόμη και για μια οικονομική επίσκεψη στον οδοντίατρο έχουν μετατραπεί κάτοικοι της Ξάνθης, κυρίως των ορεινών οικισμών, που επισκέπτονται τη γειτονική Βουλγαρία για να φτιάξουν την οδοντοστοιχία τους, θέτοντας ωστόσο σε πολλές των περιπτώσεων σε κίνδυνο την υγεία τους.

«Επισήμως στον Σύλλογο μας δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία ασθενούς που πήγε στη Βουλγαρία για να φτιάξει τα δόντια του και έπεσε θύμα κακοτεχνιών και ελλιπούς φροντίδας και στη συνέχεια θέλησε να κάνει για παράδειγμα μήνυση» σημειώνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ανδράς Πανταζόπουλος, εξηγώντας πως «αυτό που υπάρχει ωστόσο είναι οι ανεπίσημες μαρτυρίες ασθενών μεμονωμένα στα μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι αναφέρουν ότι πήγαν στη Βουλγαρία για κάτι τέτοιο και γύρισαν πίσω με προβλήματα».

Το υψηλό κόστος επιδιόρθωσης προβλημάτων στην στοματική κοιλότητα, σε συνδυασμό με την  έλλειψη, κατά κύριο λόγο, οδοντιατρικής κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούν πολλούς στο να επιλέγουν τη λύση της γειτονικής χώρας, όπου ένα σφράγισμα κοστίζει 15 με 20 ευρώ, ενώ εξίσου οικονομικές παρουσιάζονται στο σύνολό τους οι οδοντιατρικές υπηρεσίες.

- Advertisement -

Ο κίνδυνος ωστόσο κακοτεχνιών ή μετέπειτα προβλημάτων είναι ορατός σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, οι οποίοι επισημαίνουν πως ασθενείς που επέλεξαν τη λύση της Βουλγαρίας για μια οδοντιατρική επίσκεψη γύρισαν πίσω με προβλήματα στις προσθετικές αποκαταστάσεις (γέφυρες), πονοκεφάλους, δυσλειτουργία και μυαλγία στη μάσηση, ή ακόμη και αλλεργικές αντιδράσεις που πιθανότητα οφείλονται στα υλικά που χρησιμοποιούνται.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία δεν μπορώ να ξέρω εάν ο ασθενής λέει αλήθεια ή πήγε στον δίπλα μου και δεν θέλει να μου το πει» επισημαίνει ο κ. Πανταζόπουλος.

Σύμφωνα με το επιστημονικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση μιας ουλίτιδας προβλέπονται οι τρεις ιατρικές συνεδρίες, κάτι που ωστόσο σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται να τηρείται, καθώς ασθενείς πείθονται πως μέσα σε μια επίσκεψη, με χαμηλό κόστος φυσικά για τους ίδιους, το πρόβλημά τους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

 

Επιδρομές Βουλγάρων οδοντιάτρων στα ορεινά!

 

Προσφάτως είχε καταγγελθεί δημοσίως πως οδοντίατροι από τη Βουλγαρία επισκέπτονται τους ορεινούς οικισμούς της Ξάνθης προσφέροντας υπηρεσίες, χωρίς φυσικά να τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας και δημόσιας υγιεινής.

«Εμείς εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους που βρίσκονται πάνω στα ορεινά χωριά να έχουν το νου τους.

Είχε όντως ακουστεί κάτι τέτοιο, ωστόσο επισήμως και πάλι δεν είχαμε κάποια καταγγελία.

Οι έλεγχοι ωστόσο που γίνονται τώρα δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο και σε συνεννόηση και με την Αστυνομία δεν έχει προκύψει κάποιο περιστατικά με κάποιο όχημα για παράδειγμα που προσπάθησε να περάσει τα σύνορα έχοντας οδοντιατρικά σύνεργα μαζί του», σημειώνει ο κ. Πανταζόπουλος.

«Αυτό μας είχε καταγγελθεί πριν από περίπου έναν χρόνο ότι συμβαίνει από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής» επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, εξηγώντας πως «όταν στη συνέχεια πήγαμε πάνω στα χωριά με τη συνοδεία τηλεοπτικού σταθμού ωστόσο οι κάτοικοι έκαναν πίσω.

Το πιο πιθανό είναι ότι ακόμη και σήμερα γίνονται τέτοιες ιατρικές επισκέψεις, δεν είναι δύσκολο για έναν γιατρό από τη Βουλγαρία να περάσει από τα σύνορα έχοντας την τσάντα με τα εργαλεία του μαζί».

ThrakiToday

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This