9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Κοινωνικό Πανεπιστήμιο για όλους, ανοίγει στην Καβάλα

Θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία ομάδος εκπαιδευτών – Κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος, θα μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και της γνώσης του

dialexi _12

Στη γνώση πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι.

Με το σκεπτικό αυτό μία ομάδα εκπαιδευτικών αποφάσισε να συστήσει και να λειτουργήσει στην Καβάλα Κοινωνικό Πανεπιστήμιο.

Οι εκπαιδευτικοί σε πρώτη φάση σύστησαν τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Ενεργοί Πολίτες και μέσω αυτής ανέλαβαν να υλοποιήσουν την πρωτοβουλία για τη λειτουργία του Κοινωνικού Πανεπιστημίου.

Σκοπός του φορέα, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι ιδρυτές, είναι να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο και την επαγγελματική ενασχόληση του, να διευρύνει τόσο τους ορίζοντες της σκέψης και της δράσης του όσο και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μορφωτικά μαθήματα, προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδες, διαλέξεις και συνέδρια με επίκαιρα και διαχρονικά θέματα.

«Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από διακεκριμένους επιστήμονες και καθηγητές» εξηγεί η ταμίας του φορέα και διδάκτωρ Ψυχολογίας Σοφία Χατζηνικολάου.

«Θέλαμε να στηρίξουμε ψυχολογικά την επιθυμία των ανθρώπων ή την ανάγκη για μάθηση! Εξ ου και τα αντικείμενα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, η ψυχολογία και η κοινωνιολογία» προσθέτει. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδήλωσαν ήδη ενδιαφέρον πολίτες από δέκα πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

«Οι διαλέξεις απευθύνονται σε όλους, χωρίς να τίθενται κριτήρια μόρφωσης, επαγγελματικής ενασχόλησης ή οικονομικών κριτηρίων» υπογραμμίζει η κυρία Χατζηνικολάου, προσθέτοντας ότι «η μόνη προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος να εγγραφεί ως μέλος του συλλόγου Ενεργοί Πολίτες».

Η γλώσσα των μαθημάτων θα είναι κατανοητή για όλους, όπως και οι σημειώσεις που θα παραδίδονται».

Τα μαθήματα θα υποστηρίζονται από επιπλέον διδακτικό υλικό, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσιάσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων.

Ακόμη, θα διανέμεται διδακτικό υλικό σε μορφή σημειώσεων, με πρόταση ενδεικτικής βιβλιογραφίας.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2310249382 και 2310204487.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This