9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

«Μισό δισεκατομμύριο ξοδεύουμε το χρόνο για τους λαθρομετανάστες»

Το κόστος παραμονής, και συντήρησης των λαθρομεταναστών, ως την στιγμή της απέλασής τους, ανέρχεται σε τεράστια ποσά, που επιβαρύνουν τα Κρατικά Ταμεία – Πριν από ένα έτος, για 300 εκατομμύρια ευρώ μειώθηκαν οι συντάξεις των Ελλήνων – Παρεισφρύουν στην Ελλάδα ισλαμοφασιστικά στοιχεία

KAKLAMANHS metanaste-main

Το τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής ποσό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ στοιχίζουν σήμερα τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών (που ασφαλώς δεν φιλοξενούν όλους τους λαθρομετανάστες), χωρίς να λάβουμε δηλαδή υπόψη το τι ακριβώς θα συμβεί στο συγκεκριμένο θέμα μετά την κλιμάκωση που έχουμε στη Συρία και την εντεινόμενη κρίση, η οποία μπορεί να οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στον δρόμο της ξενιτιάς αλλά και της σωτηρίας.

Σε Δελτίο Τύπου του ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος της Αθήνας, της κατεξοχήν δηλαδή πόλης της χώρας η οποία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής:

***

«Το ενδεχόμενο πολέμου στη γειτονική Συρία επαναφέρει στην επιφάνεια το μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης για τη χώρα μας.

Πρόβλημα, το οποίο παραμένει στη κορυφή και λόγω της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την Ελλάδα την τελευταία τριετία, αφού το κόστος παραμονής και συντήρησης των λαθρομεταναστών ως τη στιγμή απέλασης τους, ανέρχεται σε τεράστια ποσά, με τα οποία επιβαρύνονται τα κρατικά ταμεία.

»Σύμφωνα με ερώτηση, που είχα καταθέσει στις 17 Ιουνίου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια και της απάντησης, που πήρα στις 12 Ιουλίου, το συνολικό κόστος κατασκευής και τη συντήρησης των προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης (κέντρα φιλοξενίας) ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ ετησίως!

»Από τα 500 εκατ., τα 247 εκατ. δίδονται από τον ελληνικό προϋπολογισμό, ενώ η ευρωπαϊκή συνεισφορά φθάνει στα 178 εκατ.

Παρουσιάζεται, δηλαδή, κενό της τάξης των 72 εκατ., το οποίο βάσει της απάντησης του αρμόδιου υπουργού, δεν μπορεί να καλυφθεί μέσω των διαφορετικών ταμείων, όπως είχε προτείνει η Κομισιόν.

»Στην περίπτωση δε, που υπάρξει νέα εισροή λαθρομεταναστών από την πλευρά της Συρίας, τότε το πρόβλημα θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

»Πρέπει να τονιστεί, επίσης, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, που είχα ζητήσει για τη λαθρομετανάστευση και τα στρατόπεδα «φιλοξενίας», δεν είχαν απαντηθεί τα εξής:

*Ότι δεν δύναται να υπολογιστεί με ακρίβεια, λόγω συνεχούς μεταβολής, ο αριθμός των ατόμων που «φιλοξενούνται» σε κάθε στρατόπεδο.

* Δεν είχαν κατατεθεί στοιχεία-ευρήματα σχετικά με τον έλεγχο για μολυσματικές νόσους (φυματίωση, ηπατίτιδα, AIDS).

* Είχε μείνει αναπάντητη η καταγγελία, ότι οι λαθρομετανάστες μαζεύονται από την Ομόνοια και αφήνονται στην Ανάβυσσο.

* Τέλος, δεν είχε απαντηθεί πόσοι από εκείνους που έχουν συλληφθεί είναι για πρώτη φορά και πόσοι είναι τα ίδια πρόσωπα, που στη συνέχεια, μετά από τον έλεγχο, αφήνονται ελεύθεροι και σε επόμενες επιχειρήσεις-«σκούπα», συλλαμβάνονται εκ νέου στο κέντρο της Αθήνας.

»Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και τους Έλληνες επισημαίνω όλα τα παραπάνω, όχι τόσο με κριτική διάθεση, όσο ως συνεισφορά στη τροφή προβληματισμού και σκέψης, ώστε να προληφθούν τα χειρότερα λόγω -δυστυχώς- των γεωπολιτικών ‘σεισμών’, που συντελούνται στη Μεσόγειο.

»Ελπίζω ότι η Ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναδείξει το μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα ως κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της εξάμηνης προεδρίας της.»

Από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να υπενθυμίσουμε ότι για 300 εκατομμύρια ευρώ πριν από ένα περίπου έτος, μειώθηκαν οι συντάξεις των συμπατριωτών μας, ενώ είναι προφανές ότι η Αθήνα θα πρέπει να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η οποία θα μας χτυπήσει ως «τσουνάμι»… τεχνητό βέβαια.

Πέραν της αναμενόμενης πίεσης λόγω γεωγραφικής θέσης, η «φίλη και σύμμαχος» Τουρκία, από τη μία θα απαιτεί την αρωγή μας ως μέλη του ΝΑΤΟ και από την άλλη θα μας στέλνει «καραβιές» με πρόσφυγες, στους οποίους βέβαια θα παρεισφρήσουν και διάφορα ισλαμοφασιστικά στοιχεία, τα οποία ανά πάσα στιγμή, με εξωτερική εντολή, θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα, εννοούμε μεγαλύτερο από ότι αντιμετωπίζουμε σήμερα.

 

Νικήτας Κακλαμάνης

Βουλευτής Α’ Αθηνών

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This