9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΑΪΣΤΡΟΥ

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται ο οικισμός τους – “Δεν είμαστε, δηλώνουν, πολίτες δεύτερης κατηγορίας” – Περιγράφουν εικόνες ντροπής, αίσχους και αδιαφορίας – Τί κάνει ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Λαμπάκης;

1 3 5caccb241_XL

Με το σύνθημα “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ” ομάδα ευαισθητοποιημένων κατοίκων και γονέων του Μαΐστρου, διαμαρτύρεται έντονα, καταγγέλλοντας τα εξής:

***

- Advertisement -

Αυτή είναι η κατάσταση που θα σας περιγράψουμε στον οικισμό της Μαΐστρου και στον πλατανότοπο, σε ένα οικισμό τρία μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, ένας οικισμός παραμελημένος με πολλά και σοβαρά προβλήματα και με μεγάλη καθημερινή παραβατικότητα, εκεί όπου όλοι τα βλέπουν αλλά σιωπούν, με ένα πλατανότοπο που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από μια άναρχη χωματερή.

Σε απόσταση μόλις 10m από την είσοδο του νηπιαγωγείου Μαΐστρου.

Εκεί που θα χτυπήσει το κουδούνι την Τετάρτη για τα μικρά μας παιδιά και η εικόνα που θα συναντήσουν!!

Εικόνες ντροπής, αίσχους και αδιαφορίας, και το χειρότερο!!! άκρως επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών, εστίες μόλυνσης παντού από ψόφια ζώα και φαγώσιμα πεταμένα στον πλατανότοπο.

Σ’ έναν οικισμό που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις το βράδυ λόγω έντονης οσμής από τον βιολογικό καθαρισμό, σ’ έναν οικισμό με τις διαλυμένες πλατείες, σ’ έναν οικισμό όπου ανθεί καθημερινά η παρανομία μπροστά στα μάτια όλων μας, βλέπε παράνομη και επικίνδυνη μεταφορά διαφόρων πραγμάτων όπως: παλιοσίδερα από τους φίλους γείτονες μας , παράνομη μεταφορά ξυλείας από τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και περνούν παράνομα με μεγάλα φορτηγά, σάπια δίχως πινακίδες και με πολύ μεγάλο και επικίνδυνο φορτίο καθημερινά μέσα από τους δρόμους του οικισμού μας και δίπλα από τα παιδάκια μας που παίζουν ανέμελα στην πλατεία (να την πει ο θεός παιδική χαρά και πλατεία), και στις γειτονιές του οικισμού μας, σ’ έναν οικισμό όπου εδώ και πολλά χρόνια δεν ασχολείται κανείς παρά μόνο και στο μέτρο των δυνατοτήτων του ένα σύλλογος πολιτισμού του χωριού και ενώ υπάρχει εκπρόσωπος εκλεγμένος του δήμου (έχει πετάξει λευκή πετσέτα), ο’ έναν οικισμό όπου παρεμβάσεις για την καθημερινότητα των πολιτών γίνονται μόνο στην γιορτή του οικισμού, σ’ έναν οικισμό όπου συναντάς την ποιο σκοτεινή αλλά (ρομαντική) είσοδο του οικισμού του τόπου μας, σ’ έναν οικισμό όπου τα καμένα δένδρα έχουν γίνει σίριαλ και ορισμένα εξ’ αυτών είναι έτοιμα να πέσουν στον δρόμο προκαλώντας σοβαρά ατυγήυατα, σ’ έναν οικισμό για να μπεις από την είσοδο της γέφυρας με τα σπασμένα φανάρια πρέπει να έχεις ειδικό δίπλωμα οδήγησης σ’ έναν οικισμό όπου οι δρόμοι της λακκούβας είναι σύνηθες φαινόμενο, σ’ έναν οικισμό όπου έχουμε μάθει να ζούμε με πετρέλαια, αέρια κ.α.

Φτάνει πια…. δεν είμαστε κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας, έχουμε τον τρόπο και τα μέσα πλέον και αυτό θα κάνουμε από εδώ και πέρα να καταγγέλλουμε καθημερινά τα προβλήματα για το καλό όλων μας και δίχως καμία πολιτική παρενόχληση.

Καλούμε άμεσα μέσα από τα Μ.Μ.Ε. τους υπευθύνους (περιφέρεια, δήμο, αστυνομία, δασαρχείο) για την άμεση παρέμβαση τους για όλα τα παραπάνω καθώς και την παρέμβαση των υγειονομικών αρχών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων..

Ομάδα Ευαισθητοποιημένων Κατοίκων & Γονέων Μαΐστρου

***

Σημείωση Ε.Θ.

Βγαίνει σιγά – σιγά στην επιφάνεια η αγανάκτηση των πολιτών, για χρονίζοντα ζητήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα λόγια είναι εύκολα. Η λύση των προβλημάτων, όπως περιγράφονται, δύσκολη.

Ίσως γιατί προτεραιότητα έχει, για την σημερινή Δημοτική Αρχή, ο “μαχαλάς” της Άβαντος και τα ψηφουλάκια που δίνει.

Όσον αφορά για τον Μαΐστρο, την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ., “ ο αγώνας τώρα δικαιώνεται”!!!

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο...

3,5 ώρες μάχη με την φωτιά στην ΒΙ-ΠΕ Ορεστιάδος

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών πνεόντων ανέμων

Ποιοι διεκδικούν τα λιμάνια Καβάλας – Αλεξανδρούπολης

Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά την παράταση 4 εβδομάδων που δόθηκε, για την Α’ φάση του διαγωνισμού – Οι Ένοπλες Δυνάμεις των...

Είμαστε με τους Αρμένιους

Αν κηρυχθεί πόλεμος Τουρκίας-Αρμενίας, είναι υποχρεωμένη η Ελλάς, λόγω ΝΑΤΟ, να βοηθήσει τους γενοκτόνους σφαγείς Τούρκους!!!

Η «Γεωπολιτική της Νίκης» του Ιωάννη Καποδίστρια

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, ο Κυβερνήτης που κατόρθωσε να αναγεννήσει την Ελλάδα

More Articles Like This