9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Στην Βουλγαρία για μια καλύτερη τύχη, φεύγουν οι κάτοικοι της Δράμας

Την ώρα που καλπάζει η ανεργία, πολλοί Δραμινοί ακολουθούν τις επιχειρήσεις που μετανάστευσαν στην Βουλγαρία, ως εξειδικευμένο προσωπικό, αναζητώντας φορολογικό καταφύγιο

201 viotexnia-4

Με μελανά χρώματα περιγράφεται η ανεργία στη Δράμα από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, το Επιμελητήριο, τον ΟΕΒΕ και γενικότερα από όλους τους φορείς της πόλης.

Όπως αναφέρουν, «βασιλεύει» η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ενώ τα ποσοστά ανεργίας έχουν εκτιναχτεί στα ύψη.

- Advertisement -

Ενδεικτικά στη Δράμα η ανεργία έχει φτάσει να είναι πάνω από 35% και σε πολλούς κλάδους πάνω από 50%, όπως για παράδειγμα οι οικοδόμοι και οι υλοτόμοι.

Με την αγορά να έχει… νεκρώσει, με το μεγάλο πρόβλημα να είναι ότι πολλοί Έλληνες πηγαίνουν και ψωνίζουν από τη Βουλγαρία η κατάσταση είναι το λιγότερο δραματική.

Επίσης, οι υλοτόμοι της Δράμας, που κάποτε ο κλάδος τους άνθιζε επαγγελματικά, βλέπουν τις νταλίκες από τη Βουλγαρία να προμηθεύουν ξύλα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αυτό καταδεικνύει σε τι τραγική κατάσταση βρίσκεται πλέον η Δράμα.

Αρκετοί μισθωτοί παραμένουν απλήρωτοι για καιρό ενώ οι περισσότεροι παίρνοντας μέρος του μισθού τους τις περισσότερες φορές προσπαθούν να πορευτούν με αυτά και να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειες τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα, είναι πολλοί κάτοικοι της πόλης που σκέπτονται πολύ σοβαρά να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης, ιδιαίτερα, στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια από αυτές είναι και η γειτονική Βουλγαρία!

Η σκληρή τωρινή πραγματικότητα είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα ιδιότυπο καθεστώς απασχόλησης για πολλούς εργαζομένους, που αναγκάζονται να μετακομίσουν για εργασία στη Βουλγαρία (κυρίως στα νότια της χώρας), αφού εκεί μετακόμισαν από τη Βόρεια Ελλάδα οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν, αναζητώντας φορολογικό «καταφύγιο».

Το «στήσιμο» εξ αρχής μιας επιχείρησης σε μια άλλη περιοχή απαιτούσε το εξειδικευμένο προσωπικό της επιχείρησης και αρκετοί εργαζόμενοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να ακολουθήσουν τον εργοδότη στη Βουλγαρία ή την ανεργία στην Ελλάδα.

Με μισθούς σε ειδικευμένους εργαζόμενους να είναι στα 800 ευρώ μέχρι 1.150 ευρώ, είναι πολλοί αυτοί που δεν το σκέπτονται και πολύ για να επιλέξουν!

Έτσι μπορεί να εξηγείται και η πρόσφατη διαπίστωση ότι αρκετοί κάτοικοι της Δράμας ωθούμενοι από την ανεργία επιλέγουν την Βουλγαρία.

dramini.gr 

 

Προηγούμενο άρθρο3α Μοτοκαλλιστεία – by IKTEO Έβρου
Επόμενο άρθροKICK BOXING Europe Championship

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3,5 ώρες μάχη με την φωτιά στην ΒΙ-ΠΕ Ορεστιάδος

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών πνεόντων...

Ποιοι διεκδικούν τα λιμάνια Καβάλας – Αλεξανδρούπολης

Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά την παράταση 4 εβδομάδων που δόθηκε, για την Α’ φάση του διαγωνισμού – Οι Ένοπλες Δυνάμεις των...

Είμαστε με τους Αρμένιους

Αν κηρυχθεί πόλεμος Τουρκίας-Αρμενίας, είναι υποχρεωμένη η Ελλάς, λόγω ΝΑΤΟ, να βοηθήσει τους γενοκτόνους σφαγείς Τούρκους!!!

Η «Γεωπολιτική της Νίκης» του Ιωάννη Καποδίστρια

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, ο Κυβερνήτης που κατόρθωσε να αναγεννήσει την Ελλάδα

Πεζοπορία του «ΔΡΟΜΕΑ της ΘΡΑΚΗΣ» στον Βόρειο Έβρο

Γνωρίζουμε στις 4 Οκτωβρίου 2020, την μαγεία του Πενταλόφου Ορεστιάδος Η 2η Πεζοπορική διαδρομή...

More Articles Like This