9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ “ΜΑΪΜΟΥ”

Τι αναφέρει στην Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Έβρου κ. Μαρίνος Ουζουνίδης – Να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στον Έβρο και την Θράκη

ouzounidis maimou_871429936

Την αποστολή Επιθεωρητών Υγείας – Πρόνοιας ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Μαρίνος Ουζουνίδης, για το θέμα των παράνομων αναπηρικών συντάξεων.

***

Η μεγάλη απόκλιση από τον ελληνικό μέσο όρο σχετικά με τα επιδόματα αναπηρίας στη Θράκη δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Θεωρώ αδιανόητο σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός προβαίνει σε καθημερινές θυσίες ώστε να εξασφαλίσει τα «προς το ζην», κάποιοι να δρουν δόλια και να επιβαρύνουν τον υπόλοιπο ελληνικό λαό προς όφελός τους μέσω παράνομων πρακτικών.

Προς αυτή την κατεύθυνση κατέθεσα πρόταση στον κ. Υπουργό, έτσι ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι τόσο στην περιοχή του Ν. Έβρου, όσο και στη Θράκη γενικότερα, με στόχο την ανίχνευση και ελαχιστοποίηση στο μέτρο του δυνατού της παράνομης και ζημιογόνας για το κράτος αυτής πρακτικής.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 

ΘΕΜΑ: « Αναγκαίοι οι έλεγχοι σχετικά με παράνομα επιδόματα αναπηρίας στο Ν. Έβρου»

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τους ελέγχους σχετικά με παράνομα επιδόματα τυφλότητας, οι οποίοι διενεργήθηκαν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποιήσεως Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στα Δωδεκάνησα μεταξύ 11/06/2013 έως 28/06/2013, καθώς και τις έντονες φωνές στο Ν. Έβρου, αλλά και στη Θράκη γενικότερα, σχετικά με την έξαρση του φαινομένου των «μαϊμού» συντάξεων, αναρωτιέται κανείς γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή ανάλογοι έλεγχοι.

Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, κατά την οποία οι πλειονότητα των συμπολιτών μας υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες, είναι αδιανόητο κάποιοι να δρουν δόλια και να επιβαρύνουν τον υπόλοιπο ελληνικό λαό προς όφελός τους μέσω παράνομων πρακτικών.

Είναι γεγονός ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν στα Δωδεκάνησα ήταν χαρακτηριστικοί της αδίστακτης συμπεριφοράς ορισμένων.

Ειδικότερα στην Κάλυμνο, από τους 152 πολίτες που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν είχαν αναπηρία (συγκεκριμένα δεν ήταν τυφλοί).

Στη Θράκη, αντίστοιχα, υπάρχει αρκετά μεγάλη απόκλιση από το ελληνικό μέσο όρο, όσον αφορά τα αναπηρικά επιδόματα.

Εφόσον, όπως σημειώνει το Υπουργείο Εργασίας, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι ιδιαίτερα στοχευμένοι και διενεργούνται κατά προτεραιότητα σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις από τον μέσο όρο, θα ήταν αναγκαίο ο κ. Υπουργός να επιληφθεί του θέματος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο να αποστείλετε επιθεωρητές από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν ελέγχους τόσο στο Ν. Έβρου, όσο και στη Θράκη γενικότερα;

2. Αν όχι, σας παρακαλώ πολύ να ανταποκριθείτε σε αυτό το δίκαιο αίτημα, το όποιο εκφράζει την επιθυμία ολόκληρου του πληθυσμού της περιοχής.

 

Ο ερωτών βουλευτής

Ουζουνίδης Δ. Μαρίνος

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This