9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ

Από την δήθεν βόμβα που έβαλαν Έλληνες στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, στην καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955

eripia septemvriana-1

Μια επιχείρηση του «βαθέος κράτους» της Τουρκίας και ειδικότερα της «Ειδικής Διεύθυνσης Πολέμου» ήταν η προβοκάτσια και όσα ακολούθησαν κατά των Ελλήνων – και των άλλων μειονοτήτων Εβραίων και Αρμενίων – στην Κωνσταντινούπολη, στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955.

Αυτή την ιστορική αλήθεια έρχεται να επιβεβαιώσει η τουρκική εφημερίδα «Zaman» σε αφιέρωμα της Αλίν Οζινιάν για τη μαύρη επέτειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου ήταν αυτός ο οποίος ομολόγησε, με επαίνους, ότι τα γεγονότα ήταν μια διοργάνωση αυτής της Διεύθυνσης.

Είχαν συλληφθεί ο Οκτάι Ενγκίν, που σπούδαζε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης και ήταν μέλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών, και ο κλητήρας του Γενικού Προξενείου, στη Θεσσαλονίκη Χασάν Ουτσάρ για τη βόμβα που δήθεν έβαλαν Έλληνες στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

Ο βομβιστής Οκτάι Ένγκίν εξέλαβε αυτό που έκανε ως ηρωισμό, και αργότερα, κατά τη σφαγή που έγινε στο Μπεγιαζιτ, στις 16 Μαρτίου του 1978, έγινε αντιληπτό ότι ήταν βοηθός διευθυντή Ασφαλείας.

Αργότερα έγινε επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και, ανερχόμενος συνεχώς, έφτασε να είναι το 1992 νομάρχης του Νεφσεχΐρ!

Όμως οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ σχετικά με τα γεγονότα που είχαν σημειωθεί τη νύχτα 6-7 Σεπτεμβρίου 1955.

Σε άρθρο του ο Ρεφίκ Ερντουράν στη «Sabah» γραφεί ότι «το αίσθημα που ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα τον άνθρωπο είναι αυτό της ντροπής.

Ο πόνος του αισθήματος αυτού στην ψυχή είναι μόνιμος.

Και ειδικότερα όταν δεν ντρέπεται κανείς για κάτι που συνέβη πάνω σε οργή και έξαρση, αλλά για κάτι που έγινε σχεδιασμένα.

Αν και πέρασαν από τότε 58 χρόνια, εμένα ακόμα κοκκινίζει το πρόσωπο μου από το ρεζιλίκι αυτό. Το βαθύ κράτος είχε κάνει σκευωρία».

-Δ-

 

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This