9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, March 28, 2024

“ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ” Η ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ “ΕΓΝΑΤΙΑ”

Τα πεύκα του πάρκου τα φύτεψαν οι πρόσκοποι της Αλεξ/πολης το 1937 – Τα πότιζαν μέχρι το 1954

par 87054654_o 1778832089_o

«Πάρκο Προσκόπων»  θα είναι πλέον το όνομα του πάρκου «Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη.

Η επίσημη ονοματοδοσία του έγινε με τελετή που πραγματοποιήθηκε στην ανατολική πύλη του πάρκου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του  Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και η  Ένωση Παλαιών Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, αλλά και μέλη των σημερινών προσκοπικών ομάδων.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αλεξανδρούπολης κ. Σταύρος Μπαμπαλάς, εξιστόρησε τα γεγονότα που επέφεραν αυτό το όνομα στο πάρκο.

Ξεκίνησε από τους προσκόπους του 1937 που παραλαμβάνοντας το πάρκο αυτό σε άθλια κατάσταση, αφού ήταν εγκαταλελειμμένος σιδηροδρομικός σταθμός, το καθάρισαν και φύτεψαν τα πρώτα δέντρα.

Έπειτα με την δικτατορία Μεταξά διαλύθηκαν τα σώματα των προσκόπων, οι πρόσκοποι όμως  πήγαιναν κρυφά και πότιζαν τα δέντρα και συντηρούσαν το πάρκο.

Η δεντροφύτευση συνεχίστηκε μέχρι το 1954 από τους προσκόπους, για αυτό και αφού αυτοί θεωρούνται οι δημιουργοί του πάρκου ,αρμόζει να πάρει το όνομα τους.

 

spot_img
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Για να …ξαναζωντανέψει ο οικισμός της Κίρκης

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του χωριού που κάηκε από τις Πυρκαγιές του 2023 Ο οικισμός της Κίρκης, ο παλαιότερος...

More Articles Like This