9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

14 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Επτά (7) καταγράφηκαν στην Ξάνθη και επτά (7) στην Καβάλα – Το 1/3 των κρουσμάτων της χώρας, μόνο στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

kounoupi nos_a_megalo

Σε 14 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, αριθμός που αυξάνεται δραματικά από βδομάδα σε βδομάδα, ενώ ήδη μια υπερήλικας από τη Γενισέα που βρέθηκε θετική στον ιό έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Στους δήμους Ξάνθης και Τοπείρου καταγράφονται μέχρι στιγμής συνολικά δέκα κρούσματα, πέντε στην Ξάνθη και πέντε στον Τόπειρο, εκ των οποίων τα τέσσερα εκδηλώθηκαν με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος των ασθενών ενώ τα άλλα έξι όχι.

Στον δήμο Αβδήρων καταγράφεται ένα κρούσμα με συμπτώματα προσβολής του νευρικού συστήματος και άλλα τρία χωρίς.

Αξίζει να σημειωθεί πως πανελλαδικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ανέρχονται σε 65, ενώ το 1/3 αυτών εντοπίζεται μόνο στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

Πιο συγκεκριμένα στην Π.Ε. Ξάνθης και την Π.Ε. Καβάλας το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αγγίζουν τα 21.

Στην περίπτωση της Καβάλας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι επτά, τρία στον δήμο Καβάλας και άλλα τέσσερα στον δήμο Νέστου.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την επιδημιολογική παρατήρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ πανελλαδικώς τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, έχασαν τη μάχη με τη ζωή. Η μια εξ αυτών κάτοικος Ξάνθης.

Πρόκειται για μια υπερήλικας, που είχε ξεπεράσει τα 100 έτη, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό η οποία ωστόσο βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης μετά την προσβολή της από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο οργανισμός της δεν άντεξε με αποτέλεσμα η ίδια να αποβιώσει.

Η ολιγωρία της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ στο έργο της έγκαιρης καταπολέμησης των κουνουπιών, πέρα από τα ερωτηματικά τα οποία προκαλεί έβαλε και σε περιπέτειες δεκάδες πολίτες της περιοχής, η υγεία των οποίων τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τα χρήματα που δαπανώνται για τη νοσηλεία των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι πολλαπλάσια του κόστους της έγκαιρης καταπολέμησης των κουνουπιών, μέσω των αποτελεσματικών ψεκασμών.

Στην περίπτωση της Περιφέρειας ΑΜΘ φέτος, όπως και τις δύο τελευταίες χρονιές, οι κωνωποκτονίες καθυστέρησαν δραματικά, γεγονός που αφήνει έκθετη για ακόμη μια φορά τη διοίκηση της Περιφέρειας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν την ίδια.

ThrakiToday

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This