9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ένας πόλεμος που δεν βλέπουμε

 

Ο φόβος του Ισλάμ δεν είναι σχήμα λόγου – Οι διώξεις των Χριστιανών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό – Εκατό χιλιάδες Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο

 

thumb-5.phpΗ λέξις «Ισλαμοφοβία» είναι μία ξένη λέξις, μία από πολλές πού κατασκεύασαν οι αγγλοσάξονες και οι Γάλλοι, με ελληνικά στοιχεία, τα οποία όμως δεν κατανόησαν πλήρως, ή είχανελαφρώς διαφορετικό νόημα στα αρχαία πού έμαθαν στο σχολείο.

- Advertisement -

Εμείς, ιδιαίτερα οι «πολιτικώς ορθοί», ψιλο-άριστεροί, παίρνουμε πίσω την ελληνόμορφη ξένη λέξη και την ερμηνεύουμε ωσάν να ήταν ελληνική.

Οι λέξεις αυτές όμως (ιδίως εκείνες πού τελειώνουν σε «φοβία») έχουν μία πολιτική φόρτιση και -συγχρόνως- ένα ηθικό πρόσταγμα.

Ελληνικά «ισλαμοφοβία» σημαίνει, βεβαίως, τον φόβο του Ισλάμ ενώ αγγλικά σημαίνει την απέχθεια, ακόμη και το μίσος, λόγω προκαταλήψεως, και τον φόβο υπαρκτού ή φαντασιακού κίνδυνου από το Ισλάμ.

Η λέξις δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται πάντοτε υποτιμητικά για εκείνους πού έχουν επιφυλάξεις για τους ακρωτηριασμούς, λιθοβολισμούς (γυναικών), την «μπούρκα» και τις άλλες πολιτιστικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες του Ισλάμ.

Η επικρατούσα «αλήθεια» της πολιτικής (αριστερής) πολιτικής ορθότητας, με λίγα λόγια, είναι ότι η «διαφορετικότητα» των μουσουλμάνων πρέπει να αντιμετωπίζεται με κατανόηση, γιατί πάντοτε φταίμε εμείς, οι δυτικοί, οι λευκοί, οι χριστιανού Ακόμη και όταν κορίτσια 9,10 ετών αναγκάζονται να παντρευτούν μεσήλικες συγγενείς τους.

Οι σταυροφορίες δεν θεωρούνται εκστρατείες απελευθερώσεως των Αγίων Τόπων πού κατεκτήθησαν από τους “Άραβες, άλλα πειρατικές εισβολές υποδουλώσεως και λεηλασίας.

Ακολουθούν οι εγκληματικές διώξεις αιρετικών, η Ιερά Εξέτασις, ο Γαλιλαίος κ.ο.κ. Υπό αυτό το πνεύμα οι σημερινές διώξεις των χριστιανών δεν προσελκύουν τα φώτα τής δημοσιότητος.

Ο φόνος ενός μαύρου από αστυνομικούς έχει μεγαλύτερη κάλυψη από την σφαγή εκατό χιλιάδων χριστιανών. Όλων των χρωμάτων. Υπερβάλλω;

Και όμως όχι. Την τελευταία δεκαετία (σύμφωνα με μελέτες επιστημονικών (μη θρησκευτικών) κέντρων παρακολουθήσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Φρανκφούρτη και την Μασσαχουσέττη) 100.000 -εκατό χιλιάδες- κατά μέσο όρο, χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο

Αυτό σημαίνει ότι 11 χριστιανοί σκοτώνονται σε κάποιο μέρος τού κόσμου κάθε ώρα, κάθε μέρα. 365 μέρες τον χρόνο. (Στοιχεία από τον «Spectator» τεύχος 5.10.13).

Όλοι γνωρίζουμε τους διωγμούς των χριστιανών μαρτύρων τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού. Σχεδόν κάθε ημέρα του ημερολογίου είναι αφιερωμένη σε μάρτυρες και άγιους. Όπως είναι φυσικό οι περιγραφές των μαρτυρίων είναι εντυπωσιακές στον «Συναξαριστή», καί διάφορες παραδόσεις πού πήραν την μορφή θρύλου.

Ό,τι και να έγραψαν όμως, όσο υπερβολικό και να φαίνεται, ωχριά μπροστά σε αυτά πού συμβαίνουν σήμερα σε μία κλίμακα πρωτοφανή στην ιστορία.

Στο Ιράκ το 1991 (προ του πολέμου) υπήρχαν 1,5 εκατομμύρια χριστιανοί.

Σήμερα είναι αμφίβολο αν φτάνουν τους 500.000. (Σημειωτέον ότι περίπου 500.000 άσχετοι φαίνεται να σκοτώθηκαν, στο ίδιο διάστημα από τους φανατικούς Σουνίτες πού δεν έχουν συμβιβασθεί με την ιδέα ότι έχασαν την εξουσία πού απελάμβαναν επί Σαντάμ Χουσεΐν, αν και μειοψηφούσαν).

Από τις 65 εκκλησίες οι 40 έχουν υποστεί βομβαρδισμό ή κατακρεούργηση ιερέων και πιστών κατά την ώρα της λειτουργίας.

Στην Νιγηρία το ισλαμικό κίνημα Μπόκο Χαράμ είναι υπεύθυνο για πάνω από 3.000 θανάτους χριστιανών ενώ στο Πακιστάν, στο Σουδάν, στην Κένυα, στις Φιλιππίνες και στην Ινδονησία οι βομβαρδισμοί και οι πολυβολισμοί εκκλησιών είναι συνεχείς.

Το κείμενο αυτό προέβαλε τον κίνδυνο του Ισλάμ, διότι αυτός είναι ο σημερινός κίνδυνος πλησιέστερα στην Ευρώπη, κυρίως.

Οι αριθμοί όμως των διώξεων χριστιανών σε άλλες χώρες, για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους, είναι τρομακτικοί.

Στην Βόρεια Κορέα πάνω από 100,000 χριστιανοί ζουν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, ενώ 300.000 χριστιανοί έχουν εξαφανισθεί.

Στο Ινδικό κράτος Ορίσσα στις διώξεις εξαγριωμένου όχλου Ινδουιστών το 2008, πάνω από 5.000 σπίτια χριστιανών και 350 εκκλησίες κατεστράφησαν, ενώ χιλιάδες χριστιανοί κατέφυγαν σε καταυλισμούς στην εξορία.

Στην Βιρμανία οι περιοχές πού κατοικούν χριστιανοί έχουν κηρυχθεί «μαύρες ζώνες» όπου τα στρατιωτικά ελικόπτερα πολυβολούν κατά βούληση.

Επανέρχομαι στην «Ισλαμοφοβία». Σε πολλά κράτη οι χριστιανοί διώκονται και σφαγιάζονται λόγω τής θρησκευτικής, και πολιτικής διαφοράς από την επικρατούσα θρησκεία ή το καθεστώς εκεί. Έτσι ήταν πάντα. Από την Ρώμη μέχρι την Σοβιετική Ένωση.

Η διαφορά με το Ισλάμ είναι ότι αυτό πού οραματίζονται δεν είναι η «εκκαθάριση» της χώρας τους από τους «άπιστους.

Είναι ή επιβολή της θρησκείας τους στον υπόλοιπο κόσμο και μετά η εκκαθάριση.

Αυτό φοβάμαι.

Τηλέμαχος Μαράτος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This