9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Το Ε/Γ -Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ σύντομα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δρομολογίων από Αλεξανδρούπολη, παράλληλα με το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ – Στόχος της Εταιρείας, η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού

Saos saos-ship2

Ακόμη ένα πλοίο ετοιμάζεται να δρομολογήσει η Ναυτιλιακή Εταιρεία “Άγιος Ευστάθιος” παράλληλα με το υπάρχον οχηματαγωγό ΣΑΟΣ ΙΙ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Πρόκειται για το επιβατηγό – οχηματαγωγό ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή της η εκπρόσωπος της Εταιρείας κ. Μαρία Μανούση προς τον Δήμαρχο Σαμοθράκης με θέμα την κατάρτιση συχνότητας των δρομολογίων, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η επιστολή έχει ως εξής:

***

“Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Σας αποστέλλουμε συνημμέν0 τον πίνακα δρομολογίων του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ της εταιρείας μας, για την περίοδο από την 1η Νοεμβρίου 2013 έως και την 31η Οκτωβρίου 2014, την έγκριση του οποίου θα αιτηθούμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων Λιμεναρχείων, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013.

Για την κατάρτιση του εν λόγω πίνακα δρομολογίων, λήφθηκε υπόψη αφενός μεν η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης κατά την 8η έκτακτη δημόσια συνεδρίασή του, την 5η Απριλίου 2013, στην οποία μας δώσατε τη δυνατότητα να παραστούμε, αφετέρου δε οι καταγεγραμμένες ανάγκες, τόσο των μόνιμων κατοίκων της Σαμοθράκης, όσο και των επισκεπτών αυτής. Πιο συγκεκριμένα και βάσει των υπό έγκριση δρομολογίων, συνδυάζεται:

–  η δυνατότητα των μονίμων κατοίκων της Σαμοθράκης να επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

– η δυνατότητα των πάσης φύσεως επισκεπτών (επαγγελματικών, τουριστικών κ.λ.π.) να προγραμματίζουν έγκαιρα και να ταξιδεύουν προς και από το νησί, τόσο αυθημερόν όσο και σε περιόδους εορτών – αργιών (τοπικών, εθνικών, θρησκευτικών κ.λ.π.).

Ιδιαίτερα κατά τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, η Σαμοθράκη παραμένει, χάρη και στο δρομολόγιο του Σαββάτου, ιδανικός προορισμός και για 2ήμερη – 3ήμερη απόδραση.

– η δυνατότητα των επαγγελματιών – μεταφορέων να διακινούν τα εμπορεύματά τους αυθημερόν, χωρίς να απαιτείται διανυκτέρευση στο νησί.

Στα πλαίσια της βέλτιστης εξυπηρέτησης του νησιού της Σαμοθράκης, του οποίου προΐσταστε, σας παρακαλούμε όπως συμβάλετε στην προσπάθεια της εταιρείας μας για την κατάρτιση του τελικού, προς έγκριση του Υ.Ν.Α., πίνακα δρομολογίων, αποστέλλοντάς μας, το συντομότερο δυνατόν (και όχι αργότερα της 21ης Οκτωβρίου 2013), τυχόν διορθώσεις και παρατηρήσεις σας.

Σας βεβαιώνουμε πως ο στρατηγικός σχεδιασμός του Ομίλου ΣΑΟΣ, στα πλαίσια του οποίου επίκειται και η παράλληλη με το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ, δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ στη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, είχε, έχει και θα έχει ως στόχο την ολοένα καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του νησιού.

Εν αναμονή της απάντησής σας”.

 

Με τιμή,

Μαρία Μανούση

 

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This