9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΘΡΑΚΗ

Η τότε Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου για λόγους κομματικής σκοπιμότητος επαναχάραξε τα όρια των Δήμων, τόσο στις ορεινές Πομακικές περιοχές όσο και σε αμιγείς χριστιανικές περιοχές με συνέπεια να αλωνίζουν σήμερα, οι άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου – Η Θράκη να μην γίνει ένα νέο Κοσσυφοπέδιο

Thraki-me-fesimousoulmanes-se-tzami

Διάβασα στον Τύπο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, ενώ παρατήρησα και την κεντροαριστερή αρθρογραφία που ανάγει τη – σωστή κατά βάση – μεταρρύθμιση Ραγκούση σε τοτέμ που δεν δικαιούται να αγγίξει κανείς.

Με μια διαφορά όμως: Υπάρχουν περιοχές της επικράτειας όπου για λογούς μείζονος εθνικού συμφέροντος επιβάλλεται η αναθεώρηση του Καλλικράτη. Επειγόντως.

Και αναφέρομαι βέβαια στη Θράκη, διότι ξέρω και αγωνιώ.

Η κυβέρνηση Σαμαρά υποχρεούται -με κεφαλαία γράμματα- να επανεξετάσει τα διοικητικά, όρια

που χάραξε ο Καλλικράτης στους δήμους αυτής της ευαίσθητης περιφέρειας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου (λυπάμαι που θα είμαι τόσο απόλυτος στην έκφραση μου, αλλά δεν υπάρχει καλύτερή) έκανε κάτι που κινείται στα όρια της εθνικής μειοδοσίας.

Για λόγους εσωκομματικής σκοπιμότητας επαναχάραξε τα όρια των δήμων τόσο στις ορεινές πομακικές περιοχές όσο και σε  αμιγώς χριστιανικές περιοχές του κάμπου, με συνέπεια να αλωνίζουν σε αμφότερες άνθρωποι του τουρκικού προξενείου.

Στο άγχος τους να ικανοποιήσουν τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες (έλεγχος της Περιφέρειας) οι τοπάρχες του ΠΑΣΟΚ έφτασαν στο έσχατο σημείο να ανταλλάξουν την «τουρκογενή ψήφο» με την παραχώρηση ευαίσθητων θυλάκων σε στρατηγικά εδάφη των νομών.

Στη Ροδόπη το έκαναν στον προσφυγικό Δήμου Ιάσμου.

Η χριστιανική πλειονότητα της περιοχής κατέστη μειονότητα στον τόπο της μετά την προσθήκη μειονοτικών κοινοτήτων της περιοχής στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας.

Το πείραμα απέτυχε παταγωδώς.

Ο νέος μουσουλμάνος δήμαρχος Καδή συμπεριφέρεται με ρατσισμό απέναντι στους χριστιανούς, ενώ & Τούρκος πρόξενος βρίσκεται κάθε τρεις και λ^ο εκεί για να διάλυα και την τελευταία αμφιβολία για το ποιος έχει το κουμάντο.

Το ίδιο έργο παίζεται και στον νομό Ξάνθης. Το ίδιο και στον ορεινό όγκο.

Οι Πομάκοι υπάγονται πλέον στην τουρκογενή κοινότητα Αρριανών, τη σφηκοφωλιά του προξενείου.

Η κατάσταση θυμίζει έντονα Κοσσυφοπέδιο. Αυτόνομες δομές παντού. Στην Αυτοδιοίκηση, στη θρησκεία, στην εκπαίδευση, τελευταία και στην Υγεία.

Μόνο δική τους αστυνομία δεν έχουν.

Η ελληνική Πολιτεία μόλις τελευταία άρχισε να αντιδρά με την τοποθέτηση έμπειρων διπλωματών

στην περιοχή και με την αποφασιστική εφαρμογή του νόμου για τους ιμάμηδες, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Η αθηναϊκή γραφειοκρατία πρέπει να εγκαταλείψει τους αργούς της ρυθμούς και να επέμβει άμεσα. Ένα πρώτο δείγμα θα είναι η αναθεώρηση των ορίων του Καλλικράτη.

Δεν είναι δυνατόν να διακυβεύεται το εθνικό συμφέρον για μια χούφτα ψήφους.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Γι’ αυτά και για άλλα, όπως η αλλαγή του συστήματος, στις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια για υποψήφιους Δημάρχους και υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, έχει αναφερθεί σε παλαιότερα δημοσιεύματά της.

Σήμερα συνηγορούμε απόλυτα για την επαναχάραξη των ορίων των Δήμων της Θράκης.

Το “δώρο” που έκανε το ΠΑΣΟΚ, με το άκριτο νομοθέτημα του “Καλλικράτη”, στην αρπακτική βουλιμία της Άγκυρας, που ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα πλέον εργάζεται για την “Ανεξάρτητη Μουσουλμανική Δημοκρατία τςη Θράκης”, πρέπει επί τέλους να σταματήσει.

Φθάνουν πια οι επιπολαιότητες της Αθήνας, εις βάρος της Θράκης μας.

Σ.Κ.

 

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This