9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΑΪΒΑΛΙ

Τελικά η θρησκευτική τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Κυδωνίων, κ. Αθηναγόρα, έγινε σε… ξενοδοχείο !!! – Κι ύστερα μας μιλούν οι Τούρκοι για καταπίεση των θρησκευτικών ελευθεριών των μουσουλμάνων στην Θράκη

aivali_0001 large

Ομάδα 400 Ελλήνων πραγματοποίησε μια θρησκευτική τελετή σε ένα ξενοδοχείο, μετά από την απαγόρευση της διεξαγωγής της στην εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη στο Αϊβαλί.

Το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη ήθελε να οργανώσει μια θρησκευτική λειτουργία στις 29 Σεπτεμβρίου στην εν λόγω εκκλησία, η οποία έχει μετατραπεί σε μουσείο.

- Advertisement -

Το Πατριαρχείο ζήτησε σχετική άδεια από το γραφείο του διοικητή της επαρχίας στις 15 Απριλίου.

Το γραφείο του διοικητή προώθησε το αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, και η απάντηση που περίμενε η ελληνική κοινότητα για έξι μήνες, έφθασε τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη τελετή. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Παρόλα αυτά, η ομάδα των Ελλήνων δεν ακύρωσε το ταξίδι της και ταξίδεψε στο Αϊβαλί, λόγω του ότι στο παρελθόν αντίστοιχες λειτουργίες έλαβαν άδεια για τη διεξαγωγή τους σε διάφορα μέρη της Ανατολίας, την τελευταία στιγμή.

Η πλειονότητα των Ελλήνων που ταξίδεψαν, κατάγονται από εκείνη την περιοχή.

Η άδεια απορρίφθηκε το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποφάσισε να μην μεταβεί στο Αϊβαλί, ενώ οι 400 Έλληνες διοργάνωσαν μια θρησκευτική τελετή στην αίθουσα τοπικού ξενοδοχείου πριν την επιστροφή τους.

Η εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη χτίστηκε το 1844.

Η καμπάνα της αποδείχθηκε αργότερα ότι είναι η μεγαλύτερη εκκλησιαστική καμπάνα παγκοσμίως, και τώρα εκτίθεται σε μουσείο του Βερολίνου.

Σοφία Πολίτη

Σύμφωνα με την Romfea.gr, δεν επρόκειτο απλά για μια Θεία Λειτουργία, αλλά για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Σημείωση Ε.Θ.

Αυτά είναι τα νέα από το Αϊβαλί.

Κατά τα άλλα οι Τούρκοι μας κατηγορούν για καταπίεση των θρησκευτικών ελευθεριών των μουσουλμάνων, εδώ στην Θράκη, και καταγγέλλουν την Ελλάδα σε Διεθνείς Οργανισμούς, την ώρα που τους χτίζουμε τζαμιά (βλέπε το νέο τζαμί που χρηματοδότηση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λμαπάκης από λεφτά των δημοτών).

“Ναμκιόρηδες” και μοχθηροί άνθρωποι, αποδεικνύονται οι πολιτικοί της Άγκυρας, που δεν αλλάζουν μυαλά.

Σ.Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Μήνυμα στους φοιτητές του Δημοκριτείου

Απευθύνει ο Πρύτανης του Παν/μιου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία...

Αναστολή λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων-δομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Έχοντας υπόψη :   Τις διατάξεις του άρθρου...

28η Οκτωβρίου 1940: Ένα Έπος αλλά και μία πραγματικότητα

Από το 1935 είχε αρχίσει ο Ιωάννης Μεταξάς να ετοιμάζει τον Ελληνικό Στρατό – Η δημιουργία του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε...

Γιατί έβαλαν στο «πορτοκαλί» την Σαμοθράκη;

Είναι άδικο το νησί να στιγματίζεται, ενώ δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορονοϊού και να πηγαίνει στο επίπεδο 3

Toσχέδιο «ΑΣΠΙΔΑ» για την φύλαξη των συνόρων του Έβρου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει 7,4 εκατ. ευρώ για την θωράκιση της παραμεθορίου περιοχής – Ποια είναι τα έξι (6) σημεία του σχεδίου...

More Articles Like This