9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Βράβευση των καινοτόμων αγροτών από την Θράκη

Από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια – Η μπύρα “Βεργίνα”, τα σκόρδα του Έβρου και ο χυμός ροδιού της Δράμας είναι ανάμεσα στους βραβευθέντες

skorda-2 PROEDROS_DIMOKRATIAS2 PROEDROS_DIMOKRATIAS_1

Ανάμεσα στους βραβευθέντες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιστήμονες, ερευνητές, αγρότες, εκπροσώπους Συνεταιρισμών και επιχειρηματίες που έχει διακριθεί για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροτοδιατροφικό τομέα συμπεριλαμβάνονται τοπικοί παραγωγοί της Θράκης και ευρύτερα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Μάλιστα, οι βραβευθέντες του ΥΠΑΑΤ συνοδευόμενοι από τον Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη συναντήθηκαν το πρωί της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού πρώτα τους συνεχάρη για το έργο τους εν συνεχεία τους βράβευσε για αυτό.

«Μπράβο σας. Επιτέλους ελληνικό σκόρδο…» αναφώνησε ο κ. Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον κ. Γιακμογλίδη Αναστάσιο, Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας στον Έβρο.

«Ο κύριος Γιακμογλίδης πάλι, μάζεψε μια ομάδα ανθρώπων στον Έβρο και κάνει τα καλύτερα σκόρδα στην Ελλάδα.

Είναι προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, έχει ψυγεία που μπορεί να διαθέτει το προϊόν 12 μήνες το χρόνο και τα συσκευάζει ο ίδιος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαυτάρης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έχει βραβευτεί για το έργο του ο κ. Γιακμογλίδης.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και ο κ. Αργυρίου Γρηγόρης (ΑΣΟΠ Δράμας) για την πιστοποιημένη καλλιέργεια ροδιάς-μεταποίηση & εξαγωγή πιστοποιημένου φυσικού χυμού ροδιού.

«Εδώ, ο κ. Αργυρίου, είναι οι άνθρωποι που έκαναν επιστημονική δραστηριότητα με τα ρόδια. Μια μεγάλη ομάδα παραγωγών στη βόρεια Ελλάδα, στη Δράμα.

Τώρα βγάζουν και χυμούς, μαρμελάδες, κατεψυγμένο ρόδι και όλα αυτά εξάγονται» τόνισε ο κ. Τσαυτάρης, ενώ παρουσιάζοντας την κα. Κατσικούδη Ντόρα (από τη ΒΕΡΓΙΝΑ) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξήγησε πως «η κα Κατσικούδη, είναι εκπρόσωπος μιας άλλης μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στην Κομοτηνή από τον επιχειρηματία κ. Πολιτόπουλο και την ομάδα του, όπου μαζί με την μπύρα «ΒΕΡΓΙΝΑ», η ίδια επιχείρηση τώρα κάνει 5 τσάγια κατεψυγμένα, αρχίζοντας από το τσάϊ του βουνού, που έχει βάλει στο κουτάκι και την ονομασία «Του Βουνού». Γυναίκες κυρίως το μαζεύουν για την εταιρεία και η παραγωγή αυτή μπορεί να δεκαπλασιαστεί και αν δεκαπλασιαστεί ούτε τις παραγγελίες της Καλιφόρνιας δεν μπορεί να ικανοποιήσει. Τόσο μεγάλη ζήτηση έχει».

Παίρνοντας τον λόγο η κα Κατσικούδη ανέφερε με τη σειρά της πως «για το τσάϊ του βουνού, έχουμε προχωρήσει σε συμβόλαια με πολλούς αγρότες στη Βόρειο Ελλάδα, μας μαζεύουν το τσάϊ και εμείς προσθέτουμε ανθόμελο και χυμό λεμονιού, το συσκευάζουμε και στόχος μας είναι να πάει σε όλον τον πλανήτη.

Η εταιρεία δεν έχει κλείσει ούτε 12 μήνες, αλλά πάει εξαιρετικά καλά.

Σας έχω φέρει ένα συμβολικό δώρο και είναι μεγάλη τιμή για μας, κύριε Πρόεδρε, που μας δεχθήκατε», για να λάβει την απάντηση από τον κ. Παπούλια, «εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εγώ ξέρετε μεγάλωσα με τσάϊ του βουνού, εκεί στα βουνά της Ηπείρου».

Οι βραβευθέντες διακρίθηκαν για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα, σε εκδήλωση του υπουργείου η οποία είχε διοργανωθεί στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς  Έκθεσης  Θεσσαλονίκης, με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία».

«Μου δώσατε μεγάλη χαρά, γιατί είμαι από αυτούς που πιστεύουν στη γη μας. Πιστεύω σ’ αυτό που κάνετε εσείς – και το κάνετε και με επιστημονικό και με παραδοσιακό τρόπο – συνεχίζετε κάτι που η Ελλάδα απ’ αυτό έζησε. Και γι’ αυτό πιστεύω στη δύναμη της γης.

Με καταπλήξατε μ’ αυτά που κάνατε. Μακάρι να το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Θα ήσασταν το πιο φωτεινό και δυναμικό παράδειγμα γι’ αυτόν που λέγει «δεν γίνεται τίποτα».

Πολλά γίνονται και πολλά μπορούμε να κάνουμε. Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ξανασκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε; Μακάρι να είναι η θετική πλευρά της κρίσης.

Αλλά εσείς ξεκινήσατε πριν από την κρίση και ξεπερνάτε τις δυσκολίες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλιας, τονίζοντας πως «και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό: ότι αυτό που κάνετε είναι ελληνικό προϊόν.

Θέλω να σας συγχαρώ και να σας πω ότι όταν μιλάω με ανθρώπους σαν και εσάς είμαι πολύ αισιόδοξος.

Όχι ότι θα βγούμε από την κρίση μόνοι μας, αλλά ότι θα κάνουμε πράγματα που θα γυρίσουν και θα λένε:

«Αυτοί είναι οι Έλληνες, αυτή είναι η Ελλάδα».

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και θα πρέπει να κάνουμε και ένα βήμα παρακάτω και να σας επισκεφθούμε εκεί που δουλεύετε».

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This