9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Η ανεργία καλπάζει στον Δήμο Ορεστιάδος

Στους 3.656 έφθασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο του 2013 – Σε μαρασμό και εγκατάλειψη η περιοχή μας – Πρόσκληση του ΠΑΜΕ Βορείου Έβρου, στην απεργιακή εκδήλωση, στις 6 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδος

Orestiada_central_square oaed-anergoi-21

Τα πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την ανεργία, δείχνουν ότι η  περιοχή της Ανατολικής  Μακεδονίας   και Θράκης  εξακολουθεί να βρίσκεται  στην πρώτη θέση στις  ελαστικές μορφές απασχόλησης και στη δεύτερη θέση  στην ανεργία μετά την περιφέρεια της Ηπείρου.

Στην περιοχή του Βορείου Έβρου  τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Στο Δήμο Ορεστιάδας  για παράδειγμα ο δείκτης της ανεργίας  συνεχίζει να καλπάζει.

Ο αριθμός των   εγγεγραμμένων ανέργων από το Σεπτέμβρη του 2012 που ήταν 3.207,   έφτασε το Σεπτέμβρη του 2013   τους 3.656. Ετήσια αύξηση κατά 14%.

Η πολιτική της Κ.Α.Π που έχει καταστρέψει βασικές δυναμικές καλλιέργειας της περιοχής μας,  στέλνοντας  χιλιάδες αγρότες στις ουρές των ανέργων.

Η καταστροφή των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων και η κυριαρχία 4-5 επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ανάπτυξη και η παρουσία των μεγάλων πολυκαταστημάτων στην περιοχή μας, που κυριαρχούν στο χώρο του λιανικού εμπορίου,  μαζί με τη ραγδαία πτώση της αγοραστικής δύναμης του λαού μας, οδηγούν στο λουκέτο  εκατοντάδες μαγαζιά και τους αυτοαπασχολούμενους στις στρατιές των ανέργων.

Η καταστροφή της τοπικής μεταποιητικής Βιοτεχνίας – Βιομηχανίας από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αθρόων εισαγωγών

Όλα αυτά  οδηγούν την περιοχή μας,  μια περιοχή με πολύ μεγάλες δυνατότητες, στον μαρασμό στην εγκατάλειψη και τους εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας.

Τα διάφορα προγράμματα (πεντάμηνα κ.λ.π )  που στην ουσία ανακυκλώνουν την ανεργία και εφαρμόζουν με τυμπανοκρουσίες οι Δήμοι, σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας ,  είναι  ασπιρίνες σε καρκινοπαθή.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση ο αγώνας για την ανατροπή  της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι επιτακτική ανάγκη .

Το ΠΑΜΕ καλεί  τους εργατοϋπάλληλους της περιοχής μας, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους,

ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ  ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 11 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This