9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Η Βουλγαρική Κυβέρνηση απολύει… 40.000 Δημοσίους Υπαλλήλους

Άμεση εφαρμογή εν όψει του Κρατικού προϋπολογισμού του 2014 – Την ίδια ώρα το Αμερικανικό Πρακτορείο Βloomberg, μας προσγειώνει στην Ελληνική πραγματικότητα: – “Η Ελλάδα δεν βγαίνει από την κρίση, γιατί δεν απολύει Δημοσίους Υπαλλήλους”

boulgariki-shmaiaporeia-adedy-1-e1366221280291

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση συνασπισμού της Βουλγαρίας ετοιμάζεται να απολύσει 40.000 δημοσίους υπαλλήλους σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Petar Chobanov, αναφέρει σε δημοσίευμα το Πρακτορείο Ειδήσεων Novinite, ενώ ο Πρωθυπουργός Plamen Oresharski και το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσαν την είδηση.

Η επιστολή εστάλη προς τους Υπουργούς της κυβέρνησης καθώς και στους επικεφαλής δημοσίων οργανισμών, ζητώντας τους να επισπεύσουν τις δράσεις τους για την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2014.

Στην επιστολή αναφερόταν ότι οι επικεφαλής των Υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους την υποχρέωση να υπολογίσουν μείωση του προσωπικού τους κατά 10%.

Την ίδια ώρα το Αμερικανικό Πρακτορείο Βloomberg: μας προσγειώνει στην Ελληνική πραγματικότητα, με τίτλο: “Η Ελλάδα δεν βγαίνει από την κρίση, γιατί δεν απολύει Δημοσίους Υπαλλήλους”

Το αμερικανικό πρακτορείο «θυμίζει» την περίπτωση των δύο δημοτικών υπαλλήλων που δολοφόνησαν τον δήμαρχο Παγγαίου και πληρώνονται ακόμα .

Χαρακτηρίζει «βραχνά» το Δημόσιο στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης οικονομίας και χώρας

“Δημόσιος υπάλληλος που σκότωσε δήμαρχο παίρνει ακόμα το μισθό του”.

Ο κ. Leonid Bershidsky, αρθρογράφος του Bloomberg, κάνει ακόμα μια εκτενή αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας σε άρθρο του για την επιτυχία της Ιρλανδίας να εξέλθει του διεθνούς δανειακού προγράμματος στήριξής της μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Και θέτει το παράδειγμα της περιβόητης περίπτωσης του Παγγαίου για να καυτηριάσει τους θεσμούς στην Ελλάδα που κρατούν στο απυρόβλητο τους δημοσίους υπαλλήλους.

Γνωρίζοντας πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση γράφει πως οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία δημοτικοί υπάλληλοι, καίτοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, εξακολουθούν να λαμβάνουν, όπως προβλέπεται (!), το ήμισυ του μισθού τους, ήτοι 800 ευρώ έκαστος.

Τονίζει χαρακτηριστικά πως είναι τέτοια η κατάσταση στο ελληνικό Δημόσιο ώστε « οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και εάν κατηγορούνται για εγκλήματα, είναι πολύ δύσκολο να απολυθούν».

Και συμπληρώνει πως η αδυναμία αυτή “είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η προσαρμογή της Ελλάδας στους όρους των δύο πακέτων διάσωσης, δεν προχωρά και τελεί συνεχώς υπό αμφισβήτηση”.

Συνεχίζει στο άρθρο του σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2014 και να προσλάβει ανάλογο αριθμό πιο ικανών!

Παραδέχεται όμως πως «αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να πραγματοποιηθεί»…

Και όπως λέγει και ο λαός, “πηδιέται η παπαδιά και πληρώνει το χωριό”.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This