9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ Ή «ΛΑΖΑΡΟΙ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

large

Στην πόλη μας το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται αναπαλαιώσεις παλιών οικοδομημάτων, για να συντηρηθεί η ιστορία της και να δεθεί το παρόν με το παρελθόν, ώστε να φθάσουν χέρι με χέρι στο μέλλον!

Την δόξα αυτή, της συντήρησης του παλαιού, ζηλεύουν και ανενεργοί πολιτικοί (σε όλα τα επίπεδα) και προσπαθούν με κάθε τρόπο και θυσία να “αναπαλαιωθούν” και αυτοί και από το παρελθόν να μπουν δυναμικά στο παρόν, για… να μας οδηγήσουν στο μέλλον!!!

Έτσι ξεκινούν να “φρεσκαριστούν” στην πολιτική τους όψη και παρουσία, με τεχνικές (αλάνθαστες;) καλύπτοντας κάτω από νέα επιχρίσματα (με πρόχειρο σοβά) “πολιτικής” τις ατέλειές τους και όσα τους καταμαρτυρούν πολιτικοί “εχθροί” αλλά και “φίλοι”.

Ευελπιστούν ότι η πολιτική μας τυχόν, “πρεσβυωπία” δεν θα δει από κοντά και η “υπερμετρωπία” καλύψει όλα αυτά.

Νέα, πλέον “φρέσκα” πρόσωπα με επιμελημένο μακιγιάζ, προσπαθούν να πλασαριστούν, ως κάτι καινούργιο, ως νέοι “φωστήρες” και “σωτήρες” της περιοχής, προσκυνώντας το παρόν μας, αποκηρύσσοντας το παρελθόν τους και υπολογίζοντας στο πολιτικό τους μέλλον.

Δείχνουν να μην φοβούνται την “βροχή” του πολέμου που φυσιολογικά θα προκληθεί κυρίως από φίλους και ομοϊδεάτες και κατόπιν από “εχθρούς”.

Ξεχνούν (σκόπιμα άραγε;) ότι μια βροχή ξεπλένει τα ψιμίλια (μακιγάζ), ξεβάφει τα βαμμένα μαλλιά, αλλά κυρίως και… τα βαμμένα μυαλά!

Δεν μπορούν πλέον εκτός πολιτικής, γιατί η πολιτική είναι η επαγγελματική τους (πλουσιοπάροχη!) ανέλιξη.

Ντύνονται την “αθλητική στολή” της πολιτικής, παίρνουν την σκυτάλη, το “φωτεινό” τους χαμόγελο και αρχίζουν τους αγώνες δρόμου (και του πεζοδρομίου) για να ανατρέψουν τις προοπτικές, δρομείς στα τοπικά γεγονότα που (φεύ) θέλουν να κατευθύνουν!

Καμαρωτοί περιδιαβαίνουν τους “ρύμας και τας αγυϊας” ως σύγχρονοι “αγυϊόπαιδες” προσοχή μη μπερδευτείτε ΟΧΙ ΑΓΙΟΠΑΙΔΕΣ! Εύχαρεις  (χαζοχαρούμενα κατά την γνώμη μου) μας χαιρετούν και μας κτυπούν στην πλάτη με αυταρέσκεις, δηλώνοντας ότι “θα θέσουν πάλι τον εαυτό τους στην διάθεσή μας… για να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους… (να μας σώσουν” βρε αδελφέ από την κατήφορο που πήραν τα τοπικά πράγματα!!!)

Προβληματίζεσαι! Σου έρχεται να “κλάψεις” από συγκίνηση, να “γελάσεις”… να “ξυσθείς” για να ανακούφιση!… αλλά μένεις ατάραχος, γιατί μπορεί η όποια παραπάνω αντίδρασή σου… να έχει αντίθετα αποτελέσματα!

… Και περιμένεις ευθετώτερο χρόνο.

Αυτοί όμως στέκουν βράχοι ακλόνητοι στην γρανιτένια θέλησή τους για προσφορά… των υπηρεσιών τους!

Βλέποντάς τους σκέφτεσαι, ότι ο κλασικός ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ της πολιτικής (που με τόση υποκριτική τελειότητα ενσάρκωσε ο αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας στη μεγάλη οθόνη το 1965) είναι “απλή οδοντόκρεμα” στη σύγχρονη εξελιγμένη πραγματική τους παρουσία.

Οι σύγχρονοι θέλουν να σώσουν και θα “σώσουν” τον τόπο μας. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ! Τίποτε δεν είναι ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ γι’ αυτούς  (δεν το απέδειξαν άλλωστε;!!!), γι’ αυτό δεν “εκπαιδεύθηκαν”, γι’ αυτό δεν κόπιασαν!!!

Πως εμείς οι δουλοπάροικοι και οι είλωτες της ζωής ξεχνούμε τις προσπάθειες τους; Πως μπορούμε και ξεχνούμε το ΣΥΣΤΗΜΑ που μας έφερε ως εδώ!!!

Στις μέρες πολλοί ΔΕΝ γίνονται θαύματα! ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ Έχουν! Και όμως εξελίσσεται ένα νέο “θαύμα” και οι δύσπιστοι και οι “δύσπιστοι” ας το πιστέψουν! Είναι πιο εντυπωσιακό από την ανάσταση του Λαζάρου της Καινής Διαθήκης.

Αυτός ανεστήθη σε τέσσερις μέρες, θεϊκή παρέμβαση, χωρίς να το ζητήσει ο ίδιος!

Στις μέρες μας, τώρα, οι νέοι Λάζαροι αναστήνονται και μετά την 10ετία, επιδιώκουν την αυτανάστασή τους, με την θέληση να γίνουμε εμείς οι “θεϊκοί” θαυματοποιοί και εμείς να επιδιώκουμε και να συμβάλλουμε στην ανάστασή τους, για να οδηγηθούμε παρέα… στην “ΛΥΤΡΩΣΗ”!

Φίλοι μου προσοχή, τα πολιτικά ερείπια δεν μπορούν να αποτελέσουν νέο υλικό, για να στηθεί νέο και αντισεισμικό πολιτικό οικοδόμημα με “νέες” ιδέες και αντιλήψεις, με προοπτική και μέλλον!!

Αν πέσουμε στην παγίδα της “αναπαλαίωσης” της πολιτικής και των “πολιτικών”, τα “φαντάσματα” και οι “βρυκόλακες” των χαλασμάτων θα μας κάνουν τι ζωή δύσκολη!!!

 

Βασίλειος Ε. Ναζλής

Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α.

Πτυχιούχος Νομικής

 

Υ.Γ. Κάθε τυχόν ομοιότητα με πρόσωπα οι καταστάσεις είναι εκτός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Το παρόν γράφηκε σε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ!!!

Β.Ν.

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This