9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ Ή «ΛΑΖΑΡΟΙ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

large

Στην πόλη μας το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται αναπαλαιώσεις παλιών οικοδομημάτων, για να συντηρηθεί η ιστορία της και να δεθεί το παρόν με το παρελθόν, ώστε να φθάσουν χέρι με χέρι στο μέλλον!

Την δόξα αυτή, της συντήρησης του παλαιού, ζηλεύουν και ανενεργοί πολιτικοί (σε όλα τα επίπεδα) και προσπαθούν με κάθε τρόπο και θυσία να “αναπαλαιωθούν” και αυτοί και από το παρελθόν να μπουν δυναμικά στο παρόν, για… να μας οδηγήσουν στο μέλλον!!!

Έτσι ξεκινούν να “φρεσκαριστούν” στην πολιτική τους όψη και παρουσία, με τεχνικές (αλάνθαστες;) καλύπτοντας κάτω από νέα επιχρίσματα (με πρόχειρο σοβά) “πολιτικής” τις ατέλειές τους και όσα τους καταμαρτυρούν πολιτικοί “εχθροί” αλλά και “φίλοι”.

- Advertisement -

Ευελπιστούν ότι η πολιτική μας τυχόν, “πρεσβυωπία” δεν θα δει από κοντά και η “υπερμετρωπία” καλύψει όλα αυτά.

Νέα, πλέον “φρέσκα” πρόσωπα με επιμελημένο μακιγιάζ, προσπαθούν να πλασαριστούν, ως κάτι καινούργιο, ως νέοι “φωστήρες” και “σωτήρες” της περιοχής, προσκυνώντας το παρόν μας, αποκηρύσσοντας το παρελθόν τους και υπολογίζοντας στο πολιτικό τους μέλλον.

Δείχνουν να μην φοβούνται την “βροχή” του πολέμου που φυσιολογικά θα προκληθεί κυρίως από φίλους και ομοϊδεάτες και κατόπιν από “εχθρούς”.

Ξεχνούν (σκόπιμα άραγε;) ότι μια βροχή ξεπλένει τα ψιμίλια (μακιγάζ), ξεβάφει τα βαμμένα μαλλιά, αλλά κυρίως και… τα βαμμένα μυαλά!

Δεν μπορούν πλέον εκτός πολιτικής, γιατί η πολιτική είναι η επαγγελματική τους (πλουσιοπάροχη!) ανέλιξη.

Ντύνονται την “αθλητική στολή” της πολιτικής, παίρνουν την σκυτάλη, το “φωτεινό” τους χαμόγελο και αρχίζουν τους αγώνες δρόμου (και του πεζοδρομίου) για να ανατρέψουν τις προοπτικές, δρομείς στα τοπικά γεγονότα που (φεύ) θέλουν να κατευθύνουν!

Καμαρωτοί περιδιαβαίνουν τους “ρύμας και τας αγυϊας” ως σύγχρονοι “αγυϊόπαιδες” προσοχή μη μπερδευτείτε ΟΧΙ ΑΓΙΟΠΑΙΔΕΣ! Εύχαρεις  (χαζοχαρούμενα κατά την γνώμη μου) μας χαιρετούν και μας κτυπούν στην πλάτη με αυταρέσκεις, δηλώνοντας ότι “θα θέσουν πάλι τον εαυτό τους στην διάθεσή μας… για να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους… (να μας σώσουν” βρε αδελφέ από την κατήφορο που πήραν τα τοπικά πράγματα!!!)

Προβληματίζεσαι! Σου έρχεται να “κλάψεις” από συγκίνηση, να “γελάσεις”… να “ξυσθείς” για να ανακούφιση!… αλλά μένεις ατάραχος, γιατί μπορεί η όποια παραπάνω αντίδρασή σου… να έχει αντίθετα αποτελέσματα!

… Και περιμένεις ευθετώτερο χρόνο.

Αυτοί όμως στέκουν βράχοι ακλόνητοι στην γρανιτένια θέλησή τους για προσφορά… των υπηρεσιών τους!

Βλέποντάς τους σκέφτεσαι, ότι ο κλασικός ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ της πολιτικής (που με τόση υποκριτική τελειότητα ενσάρκωσε ο αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας στη μεγάλη οθόνη το 1965) είναι “απλή οδοντόκρεμα” στη σύγχρονη εξελιγμένη πραγματική τους παρουσία.

Οι σύγχρονοι θέλουν να σώσουν και θα “σώσουν” τον τόπο μας. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ! Τίποτε δεν είναι ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ γι’ αυτούς  (δεν το απέδειξαν άλλωστε;!!!), γι’ αυτό δεν “εκπαιδεύθηκαν”, γι’ αυτό δεν κόπιασαν!!!

Πως εμείς οι δουλοπάροικοι και οι είλωτες της ζωής ξεχνούμε τις προσπάθειες τους; Πως μπορούμε και ξεχνούμε το ΣΥΣΤΗΜΑ που μας έφερε ως εδώ!!!

Στις μέρες πολλοί ΔΕΝ γίνονται θαύματα! ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ Έχουν! Και όμως εξελίσσεται ένα νέο “θαύμα” και οι δύσπιστοι και οι “δύσπιστοι” ας το πιστέψουν! Είναι πιο εντυπωσιακό από την ανάσταση του Λαζάρου της Καινής Διαθήκης.

Αυτός ανεστήθη σε τέσσερις μέρες, θεϊκή παρέμβαση, χωρίς να το ζητήσει ο ίδιος!

Στις μέρες μας, τώρα, οι νέοι Λάζαροι αναστήνονται και μετά την 10ετία, επιδιώκουν την αυτανάστασή τους, με την θέληση να γίνουμε εμείς οι “θεϊκοί” θαυματοποιοί και εμείς να επιδιώκουμε και να συμβάλλουμε στην ανάστασή τους, για να οδηγηθούμε παρέα… στην “ΛΥΤΡΩΣΗ”!

Φίλοι μου προσοχή, τα πολιτικά ερείπια δεν μπορούν να αποτελέσουν νέο υλικό, για να στηθεί νέο και αντισεισμικό πολιτικό οικοδόμημα με “νέες” ιδέες και αντιλήψεις, με προοπτική και μέλλον!!

Αν πέσουμε στην παγίδα της “αναπαλαίωσης” της πολιτικής και των “πολιτικών”, τα “φαντάσματα” και οι “βρυκόλακες” των χαλασμάτων θα μας κάνουν τι ζωή δύσκολη!!!

 

Βασίλειος Ε. Ναζλής

Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α.

Πτυχιούχος Νομικής

 

Υ.Γ. Κάθε τυχόν ομοιότητα με πρόσωπα οι καταστάσεις είναι εκτός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Το παρόν γράφηκε σε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ!!!

Β.Ν.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This