9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Ο Συνήγορος του Πολίτη νοιάζεται για τις… Ουκρανές νοσοκόμες !!!

Όσες Ουκρανές διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, μπορούν να ασκούν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμου – Όμως ο κ. Συνήγορος, πρέπει να νοιάζεται για τους Έλληνες πολίτες και όχι για τους ξένους

nosokoma-skitso-xanthia-xumodis_425x3

Μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας γυναίκες από την Ουκρανία, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Οι ίδιες, προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη και ζήτησαν τη συνδρομή του, προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα της επαγγελματικής δραστηριότητας “Αποκλειστική νοσοκόμος”.

Όπως επισημαίνει η ανεξάρτητη αρχή, αυτό προϋποθέτει την εξασφάλιση άδειας εργασίας του ΙΚΑ και βεβαίωσης αναγγελίας έναρξης του επαγγέλματος “νοσηλευτής ή βοηθός νοσηλευτής” της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η προαναφερόμενη βεβαίωση αποτελεί προϋπόθεση για την καταχώρηση των ενδιαφερομένων στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων της Περιφέρειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης ΥΑ4α/οικ.37804/25.4.2013.

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να ικανοποιήσει σχετικά αιτήματα, με την αιτιολογία ότι το επάγγελμα του βοηθού νοσηλευτή δεν υφίσταται ως αυτόνομη επαγγελματική δραστηριότητα στην Ουκρανία.

Ο Συνήγορος έλαβε υπ’ όψιν του ότι μόνον οι Ουκρανοί πολίτες αντιμετωπίζουν την ειδική αντικειμενική αδυναμία προσκόμισης του προαναφερόμενου πιστοποιητικού.

Επίσης, ότι η διατήρηση της υποχρέωσης προσκόμισής του θα έχει ως αποτέλεσμα να απολέσουν το δικαίωμα άσκησης του προαναφερόμενου επαγγέλματος κάτοχοι άδειας εργασίας που, επί σειρά ετών, ασκούν νομίμως το επάγγελμα στην Ελλάδα.

Μετά την παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής τροποποιήθηκαν οι διατάξεις της ανωτέρω απόφασης με την έκδοση της Υ4α/οικ.75206/8.8.2013 απόφασης, σύμφωνα με την οποία, οι άδειες εργασίας που έχουν εκδοθεί έως την 9η Απριλίου του 2012 εξακολουθούν να ισχύουν και επομένως, στην περίπτωση αυτή, δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού αμοιβαιότητας για την εξασφάλιση βεβαίωσης αναγγελίας έναρξης του επαγγέλματος “νοσηλευτής ή βοηθός νοσηλευτής”.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Είχαμε την εντύπωση πως η Ανεξάρτητη Αρχή του συνηγόρου του Πολίτη, συστάθηκε για να φροντίζει τα προβλήματα των Ελλήνων Πολιτών που προκύπτουν στις σχέσεις τους με το Ελληνικό Δημόσιο.

Όμως ο κ. Συνήγορος, μέλλον υπερβάλει τα όρια της δικαιοδοσίας του, όταν νοιάζεται για τους ξένους, όπως οι Ουκρανές που εισπράττουν 77,80 ευρώ τη βραδιά.

Γιατί οι Ελληνίδες νοσοκόμες να μπαίνουν στο περιθώριο; Χάριν της… πολυπολιτισμικής κοινωνίας που ονειρεύονται οι… Διεθνιστές;

Σ.Κ.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This