9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Πουλήθηκε το κτίριο της Οικονομικής Εφορίας Αλεξ/πολης

Βρέθηκε αγοραστής και για τα κτίρια της ΔΟΥ Ξάνθης καθώς και του Χημείου – Θα τα μισθώνει το κράτος από τους ιδιοκτήτες – Οι προσφορές που κατέθεσαν Εταιρείες Επενδύσεων στο ΤΑΙΠΕΔ, για μια ομάδα 14 κτιρίων του Δημοσίου

xanthilaboratory EFORIA.1

Σε χέρια ιδιώτη περνά το κτήριο της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης (Α’ και Β’) και του Χημείου το οποίο είχε βγει “στο σφυρί”, κατατέθηκαν σχετικές δεσμευτικής προσφορές και το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τους τελικούς πλειοδότες.

Συνολικά ανά την Ελλάδα ο διαγωνισμός αφορούσε 28 κτίρια μεταξύ των οποίων αυτό της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης αλλά και της Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης από την Θράκη. Όπως είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το ThrakiToday.com ενδιαφερόμενοι αγοραστές κατέθεσαν προσφορά για την απόκτηση του κτιρίου που στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες της Εφορίας της Ξάνθης, ενώ επισήμως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ πως υπάρχει τελικός πλειοδότης.

- Advertisement -

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τρία συνολικά επενδυτικά σχήματα, ενώ μετά τον έλεγχο και την αξιοποίηση των δεσμευτικών οικονομικών τους προσφορών, προκρίθηκαν δύο δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες στον τομέα των επενδύσεων και της αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, η Eurobank Properties και η NBG Pangaea REIC (Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ).

Το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει άμεσα 261,31 εκατ. ευρώ και οι 2 εταιρείες θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός προέβλεπε ότι οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν προσφορές είτε και για τα 28 ακίνητα είτε για μία από τις δύο «ομάδες» 14 ακινήτων που είχαν δημιουργηθεί.

Το έργο αφορά στην πώληση και λειτουργική μίσθωση των εν λόγω κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Οι επενδυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την κύρια συντήρησή τους για την περίοδο αυτή.

Οι ανωτέρω επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, καθώς άνω του 15% των κτιρίων παρέμενε μέχρι σήμερα άδειο και αναξιοποίητο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε από μία «ομάδα» 14 ακινήτων στις δύο εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας, τη Eurobank Properties και την NBG Pangaea REIC, προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να μεγιστοποιήσει τα έσοδά του από τον εν λόγω διαγωνισμό, αναφέρει η Εφημερίδα Το Έθνος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δεσμευτική προσφορά της ΠΑΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, προσφέρθηκαν 115,5 εκατ. ευρώ για το α’ χαρτοφυλάκιο των 14 ακινήτων που αποκτά.

Το τίμημα που έδωσε η Eurobank Properties για τη β’ «ομάδα» των 14 ακινήτων ανήλθε σε 145,81 εκατ. ευρώ.

– Η ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ είναι κατά θυγατρική του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας με βάση το ενεργητικό της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου, το υπό διαχείριση ενεργητικό της ανερχόταν σε 962 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 147 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν σε ταμειακά διαθέσιμα.

Εφόσον μάλιστα τελεσφορήσει το deal με τον ξένο στρατηγικό fund Invel Real Estate (Netherlands) II BV, θα αναπτυχθεί σημαντικά.

– Η Eurobank Properties, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, διαχειρίζεται ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων σε Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Ουκρανία, η συνολική αξία του οποίου ξεπερνά τα 560 εκατ. ευρώ.

Διατηρεί μακροχρόνιες μισθώσεις με εταιρείες, διοικείται από ικανά και έμπειρα στελέχη με γνώση της ελληνικής και διεθνούς αγοράς ακινήτων και δραστηριοποιείται στον δυναμικά ανερχόμενο κλάδο επενδύσεων σε ακίνητα, που διέπεται από ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

 

ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και Χημείο Ξάνθης

Κύριες Χρήσεις Σύμφωνα με το Γ.Π.Σ.

Γραφεία, Υπηρεσίες

Κύριες Υφιστάμενες Χρήσεις

Κατοικία, Γραφεία

Δομημένες Επιφάνειες

Η κυριότητα του κτιρίου ανήκει στο Δημόσιο. Έχει ήδη υποστεί οριζόντια κατάτμηση. Ως εκ τούτου περαιτέρω κατάτμηση είναι εφικτή.

Οι συνολικέ επιφάνειες του κτιρίου ανέρχονται σε 7,433τ.μ. Έχουν αναπτυχθεί σε ισόγειο, μεσοπάτωμα, 5 ορόφους και δώμα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (5,943τ.μ.). Επίσης έχουν κατασκευαστεί 2 υπόγεια επίπεδα (1,490τ.μ.).

Κάλυψη: 835.15τ.μ.

Ημερομηνία Κατασκευής: 1979 / 2000

Ποιοτικά Χαρακτηριστικά

Ανακαινισμένο κτίριο γραφείων σε εξαιρετική κατάσταση.

 

ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης

Κύριες Χρήσεις

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 295Δ/1989) που εγκρίνει το πολεοδομικό των τμημάτων “Άβαντος I”, “Καλλιθέα II” & “Εξώπολη III” του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κύριες Χρήσεις

“Γενική Κατοικία”, σύμφωνα με το Πολεοδομικό (ΦΕΚ 295Δ/1989, τροποποιημένο με τα διατάγματα 674Δ/1984 & 1909Δ/1993: Κατοικία, Αθλητισμός, Αναψυχή, Διοίκηση, Εκπαίδευση).

Δομημένες Επιφάνειες

Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 2499.00τ.μ και η συνολική αναπτυγμένη επιφάνεια ανέρχεται σε 3,001.42τ.μ. υπέργεια 2,323.82τ.μ. και 677.60τ.μ. υπόγεια.

Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, τέσσερεις ορόφους και ένα υπόγειο επίπεδο.

Κάλυψη: 21,55% < 55%

Ημερομηνία Κατασκευής: 2003

Ποιοτικά Χαρακτηριστικά

Το κτίριο χρησιμοποιείται από το 2010 και θεωρείται ως σημείο αναφοράς.

Οι ηλεκτρο/μηχανολογικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση (Τάξη A).

ThrakitToday

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός χτυπά τώρα την πόρτα μας

Σε καραντίνα 14 ημερών το Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης – Δεν μπορέσαμε να μείνουμε στο «πράσινο»

Για το αίμα των Ηρώων του 1940

Τα Δωδεκάνησα που σήμερα διεκδικεί η Τουρκία, δόθηκαν στην Ελλάδα ως αντίτιμο του αίματος που έχυσαν οι Έλληνες στα βουνά της Ηπείρου,...

Το όνειρο

Ήρθε ο άνεμος και σκόρπισε όσα ήταν χαλαρά δεμένα μια και...

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων Αθλημάτων στην Θεσσαλονίκη 24-25/10 συμμετείχε...

More Articles Like This