9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ

Οδηγοί ΠΡΟΣΟΧΗ στην διαβρωμένη γέφυρα έξω από την Κοτρωνιά – Τα θεμέλια βρίσκονται στον αέρα και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης – Ο ίδιος κίνδυνος απειλεί και την πετρόκτιστη γέφυρα προς τους οικισμούς Σιδηρού και Γιαννούλης – Ό,τι χαλά στον τόπο μας δεν ξαναφτιάχνεται

45751194 63798213

Εδώ στον Έβρο, φαίνεται πως είμαστε πολύ… LARGE ή πιο απλά με φαρδιά κοιλιά, που ανέχεται και χωνεύει τα πάντα.

Και αν βλέπουμε μια γέφυρα, τα θεμέλια της οποίας κινδυνεύουν από την απογύμνωση των βάσεών της, λόγω των καταρρεόντων υδάτων, την αφήνουμε να γκρεμισθεί, χωρίς να λάβουμε το παραμικρό μέτρο στήριξής της.

- Advertisement -

Αυτό συνέβη και με την γέφυρα των Λουτρών, πριν από χρόνια, που τελικά έπεσε, χωρίς βέβαια να ξανακτισθεί, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Σημειωτέον ότι αυτή η γέφυρα οδηγούσε κατ’ ευθείαν στα ιαματικά λουτρά της Τραϊανούπολης, που και αυτά τα αφήσαμε να φυτοζωούν, ενώ θα έπρεπε να αποτελούν σήμερα το σήμα κατατεθέν του τόπου μας, όσον αφορά τον ιαματικό τουρισμό.

Θυμίζουμε πως από το 2014 ξεκινά η εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες Κρατών – Μελών της “Ε.Ε.” θα μπορούν να μεταβούν σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν για λουτροθεραπεία, με τα έξοδα πληρωμένα από το Ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Πόσοι άραγε Ευρωπαίοι, θα έλθουν στην Τραϊανούπολη;

Αυτά τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές, μέσα από τις σελίδες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, αλά εδώ στον τόπο των ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ, οι αιρετοί μας άρχοντες ασχολούνται με… άλλα θέματα.

Για να δούμε όμως τι γίνεται με τα γεφύρια που κινδυνεύουν να γκρεμισθούν.

Υποψηφιότητα κατάρρευσης έχουν βάλει δύο γεφύρια.

Το ένα βρίσκεται έξω από την Κοτρωνιά προς τους οικισμούς Σιδηρού και Γιαννούλης και το δεύτερο, πετρόκτιστο, βρίσκεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Όπως μας ενημερώνει ο καλός συνεργάτης της εφημερίδος μας, κ. Βασίλειος Μιχαηλίδης, που στέλνει σήμα κινδύνου προς τους αυτοκινητιστές, υπάρχει πρόβλημα στήριξης του ενός σκέλους της γέφυρας που βρίσκεται έξω από την Κοτρωνιά, 200 περίπου μέτρα πριν από τον οικισμό του Σιδηρού.

Τις πληροφορίες τις έδωσε ο κ.Τριαντάφυλλος Αντωνακούδης από το Σουφλί, που πέρασε πρόσφατα από την συγκεκριμένη γέφυρα, όπου το ένα σκέλος της, κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι βάσεις της γέφυρας έχουν διαβρωθεί και έτσι αυτή κινδυνεύει με κατάρρευση.

Οι οδηγοί που περνούν, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η ζημιά στις βάσεις δεν φαίνεται.

Επίσης, υπάρχει και δεύτερη πετρόκτιστη γέφυρα στην ίδια κατεύθυνση, προς τον οικισμό της Γιαννούλης, που και αυτή έχει υποστεί φθορές και τώρα που έρχεται ο χειμώνας δεν φαίνεται ικανή να αντέξει.

Όπως μας γράφει ο κ. Βασ. Μιχαηλίδης, οι αρμόδιες αρχές του τόπου μας, γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα, αλλά λόγω έλλειψης πιστώσεων, αδυνατούν να προχωρήσουν στην συντήρηση των γεφυρών και την ευθύνη την ρίχνουν στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης.

Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στον Έβρο.

Ό,τι χαλάει δεν ξαναφτιάχνεται.

Εμείς σήμερα δημοσιοποιούμε το θέμα και περιμένουμε τις ενέργειες των αιρετών μας.

Τουλάχιστον ας τοποθετήσουν κάποιες προειδοποιητικές πινακίδες, αφού προβούν σε έλεγχο στατικότητας των γεφυριών, για να γνωρίζουν οι οδηγοί τον κίνδυνο και να αποφεύγονται οι διελεύσεις μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Μήνυμα στους φοιτητές του Δημοκριτείου

Απευθύνει ο Πρύτανης του Παν/μιου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία...

Αναστολή λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων-δομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Έχοντας υπόψη :   Τις διατάξεις του άρθρου...

28η Οκτωβρίου 1940: Ένα Έπος αλλά και μία πραγματικότητα

Από το 1935 είχε αρχίσει ο Ιωάννης Μεταξάς να ετοιμάζει τον Ελληνικό Στρατό – Η δημιουργία του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε...

Γιατί έβαλαν στο «πορτοκαλί» την Σαμοθράκη;

Είναι άδικο το νησί να στιγματίζεται, ενώ δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορονοϊού και να πηγαίνει στο επίπεδο 3

Toσχέδιο «ΑΣΠΙΔΑ» για την φύλαξη των συνόρων του Έβρου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει 7,4 εκατ. ευρώ για την θωράκιση της παραμεθορίου περιοχής – Ποια είναι τα έξι (6) σημεία του σχεδίου...

More Articles Like This