9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

ΤΟ… ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ “ΑΕΠΙ”

Νέα ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή, ο βουλευτής Τέρενς Κουίκ – Ή το Δημόσιο υπηρετεί υπαλληλικά την “ΑΕΠΙ” ή οι Κυβερνήσεις που την θέριεψαν με “Νόμους – Δώρα” φοβούνται τώρα να τα βάλουν μαζί της – Το απόστημα αυτό πρέπει να ξεριζωθεί

RADIOFONO-NOTES6terens-kouik-to-polynomosxedio-pote-tha-dothei-stous-vouleftes-1-315x236

Ως κράτος εν κράτει λειτουργεί η ΑΕΠΙ, μία ιδιωτική επιχείρηση που με την ανοχή και συνενοχή του συνόλου των ελληνικών κυβερνήσεων, εξακολουθεί να επιβάλλει χαράτσι ύψους 2,2% και μάλιστα μονομερώς σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ποσοστό, αφού επιβάλλεται στους «υπηκόους» της ΑΕΠΙ είτε μεταδίδουν ένα τραγούδι είτε χίλια.

- Advertisement -

Και παράλληλα η ΑΕΠΙ καταγγέλεται από συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό, ότι δεν εκδίδει τα κατ’ έτος προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία!

Αυτό καταγγέλλει με νέα Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Είναι προφανές ότι η προηγούμενη Ερώτησή μου εισέπραξε μία σαφή και νεφελώδη απάντηση, γεμάτη σοφιστίες η οποία θα μπορούσε να εκλειφθεί κατά δύο τρόπους:

Ή το Δημόσιο υπηρετεί υπαλληλικά την ΑΕΠΙ ή οι γαλάζιες και πράσινες κυβερνήσεις που θέριεψαν την ΑΕΠΙ με νόμους-μποναμά, φοβούνται πλέον να τα βάλουν μαζί της», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και μεταφέρει επιστολή του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι Αιγαίου Γιάννη Παπούκα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία:

«Η συμπεριφορά της ΑΕΠΙ είναι, σαφώς παράνομα προκλητική, σκοπίμως  παρερμηνεύει κατά το δοκούν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ζητάει εκβιαστικά όσα χρήματα θέλει, με αποτέλεσμα αφενός ζημιώνει οικονομικά παρανόμως περίπου 1.000 επιχειρήσεις ραδιοφώνου στη χώρα και αφετέρου χρησιμοποιεί, προκειμένου να εισπράξει τις παρανόμως προσδιοριζόμενες αξιώσεις της, ποινική διαδικασία με χιλιάδες εγκλήσεις, στέλνοντας στα ακροατήρια των δικαστηρίων τους ιδιοκτήτες των επαρχιακών κυρίως ραδιοφωνικών σταθμών, επιτυγχάνοντας την είσπραξη χρημάτων που δεν της οφείλονται, με τρόπο εκβιαστικό».

***

Σημείωση Ε.Θ.

Δεν είναι μόνον η ΕΑΠΙ, η “Ανώνυμη Εταιρεία Προστασίας των Πνευματικών Δικαιωμάτων”.

Είναι δίπλα της και άλλα παράσιτα.

Είναι οι Εταιρείες προστασίας των … συγγενών δικαιωμάτων που λειτουργούν κι αυτές καταπλεονεκτικά εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μάλιστα στις δύσκολες εποχές που περνούμε, οδηγούν ακόμα και καφενεία στις ακριτικές μας περιοχές, σε κλείσιμο, επειδή άκουγαν στο ραδιόφωνο τραγούδια, για να καλοπερνούν, χωρίς να κάνουν τίποτα, οι κληρονόμοι δημιουργών μουσικών έργων κ.λπ.

Μαζί με τον Τέρενς Κουίκ, ας συμπαραταχθούν και οι βουλευτές της Θράκης.

Το “απόστημα” αυτό πρέπει να σπάσει.

Σ.Κ

 

 

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3 φορές στο βάθρο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου Αλεξανδρούπολης!

Ο τρίτος αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος Motocrossπραγματοποιήθηκε στις 4-5/07 στην πίστα της Προσοτσάνης, Δράμας με συνδιοργανωτή...

Πινγκ-πονγκ: 2οςστην Ελλάδα ο Κίμων Μήτκας

Ιδανικά ολοκληρώθηκε το τριήμερο ο τελικός του πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης των παίδων στο Σ.Ε.Φ., με την ανάδειξη του...

Ψήφισμα φορέων της Ροδόπης για το κλείσιμο της Νυμφαίας

Η Κυβέρνηση να αφουγκρασθεί τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας της Θράκης Την...

Η αχαριστία γένους θηλυκού!!!

Απίστευτο περιστατικό αχαριστίας ανιψιάς προς τον γέροντα θετό της πατέρα, που τον έκλεισε σε Γηροκομείο στην Αλεξανδρούπολη – Ο Άρειος Πάγος ανακάλεσε...

Οι καλύβες στο Δέλτα Έβρου πάνε για νομιμοποίηση

Αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα – Έχουν συνταχθεί οι επιστολές που θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία

More Articles Like This