9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020

ΗΠΙΑΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ Γ.Ε.Ν.

Μετά την παραβίαση των χωρικών μας υδάτων στην Σκύρο – Σχιζοφρενική συμπεριφορά μεταξύ Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής πολιτικής

1399425

Σε μία φυσιολογική χώρα με πολιτική εθνικής ασφάλειας που απλά υπακούει στην στοιχειώδη λογική αυτό που συνέβη σήμερα στο Γενικό Επιτελειο Ναυτικού θα ακουγόταν περισσότερο ως ένα καλό ανέκδοτο, παρά ως πραγματικό γεγονός.

Και όμως: Λίγες ώρες μετά την “πολιορκία” της Σκύρου από την τουρκική φρεγάτα TCG Oruçreis (F-245) κλάσης “Barbaros” ΜΕΚΟ200ΤΝ και την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων σε μία κλασική επιθετική κίνηση της Άγκυρας, το ΓΕΝ υποχρεώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών να δεχθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνηθέντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) τουρκική αντιπροσωπεία του Ναυτικού της Τουρκίας!

Ακόμα δεν είχε σβήσει ο αφρός στην θάλασσα της Σκύρου από τις βόλτες της TCG Oruçreis (F-245) και η τουρκική αντιπροσωπεία διέβη την πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να γίνει δεκτή από τον ίδιο τον Αρχηγό του Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Υπαρχηγό ΓΕΝ, Υποναύαρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ!

Σε επιβεβαίωση της σχιζοφρενικής διχασμένης προσωπικότητας μεταξύ πολιτικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Όπου ο κλέφτης παρακολουθείται από την αστυνομία (Ένοπλες Δυνάμεις) με το “δάκτυλο στην σκανδάλη” και την ίδια στιγμή ο “νοικοκύρης”, δηλαδή η πολιτική ηγεσία της χώρας, του ανοίγει την πόρτα και τον καθίζει στο … σαλόνι!

Το ίδιο σκηνικό είχε συμβεί και στις 31 Ιουλίου στο ΓΕΑ: Τουρκικά μαχητικά  πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά και ….συμπτωματικά ο νέος Τούρκος ΑΚΑΜ, αλλά και ο απερχόμενος γίνοταν δεκτοi από τον Αρχηγό της Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Τουρνά, όπως σημειώνει και το yened.wordpress.com.

Και σήμερα ήταν πολύ πιο προκλητικό αυτό που συνέβη, γιατί στην περίπτωση του Α/ΓΕΑ οι Τούρκοι πέταξαν τα μαχητικά τους σχεδόν την ίδια ώρα της επίσκεψης του ΑΚΑΜ.

Σήμερα μετά από μια νύχτα όπου τα μισά πλοία που βρίσκονταν στο Αιγαίο παρακολουθούσαν την τουρκική φρεγάτα (τρία συνολικά σκάφη του ΠΝ ενεπλάκησαν στην παρακολούθησή της), η τουρκική αντιπροσωπεία πέρασε την πύλη του υπουργείου σα να μην τρέχει τίποτα!

Και το ερώτημα είναι τι σημαίνουν ΜΟΕ; Η Τουρκία παραβιάζει τα Εθνικά Χωρικά Υδατα και “πολιορκεί” νησί-κλειδί στο μέσον του Αιγαίου κι εμείς τους κερνάμε καφέ στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού;

Είναι γεγονός ότι τα ΜΟΕ έχουν επιβληθεί από το υπουργείο Εξωτερικών των τελευταίων τραγικών υπουργών από εποχής Ν.Μπακογιάννη (ο τελευταίος πραγματικός “ελληνόψυχος” ΥΠΕΞ ήταν ο Π.Μολυβιάτης…) όπως είναι και γεγονός ότι τέθηκε σήμερα από το ΓΕΝ ερώτημα προς την πολιτική ηγεσία αν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η τουρκική αντιπροσωπεία.

Ατυχώς ο Δ.Αβραμόπουλος απουσίαζε στις ΗΠΑ και η διαφορά ώρας δεν επέτρεψε να γίνει στην κατάλληλη στιγμή η επαφή.

Η ουσία μένει, όμως: Η Ελλάδα έστειλε λάθος μηνύματα στον δυνητικό εχθρό…

defencenet.gr

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This