Home / Κοινωνια / Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ασυγχώρητα τα λάθη που διαπράττουν Υπουργοί της Κυβερνήσεως – Αλλά από την άλλη, μόνον δάκρυα και αίμα θα έχουν οι Έλληνες, αν εμπιστευθούν την εξουσία, στο συνονθύλευμα της αντιπολιτεύσεως

Unknown-100

Σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA επισημάνθηκε το γεγονός ότι το σύνολο των πάσης φύσεως ετησίων αποδοχών των βουλευτών ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ και φορολογείται μόνο σε ποσοστό 20%. Δηλαδή ως φορολογητέο εισόδημα υπολογίζεται μόνο το ποσό των 20000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης, παραδεχόμενος προφανώς το ετήσιο εισόδημα των βουλευτών, είπε ότι τούτο δεν είναι δυνατόν να είναι κατώτερο, ως συνδεόμενο με τις αποδοχές των Αρεοπαγιτών.

Όμως οι αποδοχές των τελευταίων δεν υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ μηνιαίως και τις 36.000 ετησίως, φορολογούμενες μάλιστα σε ποσοστό 45%.

***

Ως προς το αφορολόγητο αποδοχών των βουλευτών ο κ. Μεϊμαράκης είπε, ότι συμφωνεί με την περικοπή του, υπό τον όρο τής υποχρεώσεως τούτων να τηρούν βιβλία εξόδων, το άθροισμα των οποίων θα εκπίπτει εκ του φορολογητέου ποσού.

Αυτό το προνόμιο όμως δεν ισχύει για τους Αρεοπαγίτες, ούτε για άλλους κρατικούς λειτουργούς ή υπαλλήλους.

***

Ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας σε συνέντευξη του ατό αυτό κανάλι, είπε, ότι ενδιαφέρεται μόνο για την ευημερία των πολιτών.

Σε ποια τάξη διέκρινε αυτήν, ο κύριος Υπουργός; Στην τάξη των ανέργων, των πενομένων υπαλλήλων και συνταξιούχων ή σε εκείνη των ιδιοκτητών ακινήτων, πού έχουν απολέσει τον ύπνο τους, αδυνατούντες να πληρώσουν την υπερβολική φορολογία η όποια τους έχει επιβληθεί;

Δεν βλέπει ούτε φαντάζεται τη ζωή εκατοντάδων πολιτών, πού δεν έχουν ηλεκτρισμό γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και το χαράτσι, ζουν δε εν μέσω χειμώνος ως ζωντανοί νεκροί μαζί με τα παιδιά τους πού είναι μαθητές ή σπουδαστές;

Ποια αισθήματα και ποιες αρχές θα έχουν υπό τις συνθήκες αυτές τα ελληνόπουλα;

***

Αν είναι αληθές το λεγόμενο στις ειδήσεις, ότι η κυβέρνηση θα κόψει τις συντάξεις από τους έχοντες ακίνητη περιουσία, φαίνεται πώς έχει δραπετεύσει η λογική από τον τόπο αυτό.

Πώς είναι δυνατό να κοπεί η σύνταξη λειτουργών, στρατιωτικών και υπαλλήλων οι όποιοι επί 40 έτη κατέβαλλαν το 5% των αποδοχών τους μηνιαίως για να αποκτήσουν το δικαίωμα συντάξεως» που είναι περιουσιακό στοιχείο και προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), όπως έχει δεχθεί το αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Πέραν τούτο όμως με ποια κριτήρια θα υπολογισθεί η περιουσία πού δεν εκποιείται ή αποδίδει σήμερα κάποιο μίσθωμα και αύριο είναι δυνατόν να καταστεί απρόσφορη;

***

Ασυγχώρητη είναι η αδράνεια τις κυβερνήσεως στην απεργία των πανεπιστημιακών υπαλλήλων, η οποία έχει ήδη ως συνέπεια την απώλεια μιας φοιτητικής και εξεταστικής περιόδου.

Αν υπήρχε σύνεση και λογική, αντί των οριζοντίων απολύσεων πού θέλει το Υπουργείο, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 337 απολυτέων υπαλλήλων, θα έπρεπε ο Υπουργός Παιδείας σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τμημάτων του Πανεπιστημίου να συντάξει κατάλογο των αποσπασμένων σε πολιτικά γραφεία υπαλλήλων, των διορισθέντων χωρίς τα τυπικά προσόντα, των εμπλεκομένων σε ποινικές υποθέσεις ως κατηγορουμένων και των εισπραττόντων τον μισθό τους χωρίς να εμφανίζονται καν προς εργασία.

Το σύνολο των υπαλλήλων των κατηγοριών τούτων υπερβαίνει τον αριθμό των απολυτέων.

***

Η κυβέρνηση και οι οικονομικοί Υπουργοί της υπερηφανεύονται ότι συντόμως ή Ελλάς θα γίνει δεκτή για δανεισμό στις αγορές.

Αυτό σημαίνει, ότι θα συνεχισθεί η πασοκική πρακτική τής καλύψεως των ελλειμμάτων δια δανείων.

Αντί τούτου όμως, η κυβέρνηση όφειλε να αξιοποιήσει περισσότερο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τής χώρας, ως και τη γεωργική παραγωγή, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία και την ιχθυοκαλλιέργεια.

Και προς τούτο δεν χρειάζονται επιτροπές θεωρητικών, άλλα πρακτικοί και ειδικοί επιστήμονες με αποδεδειγμένη εμπειρία.

***

Είναι λυπηρό το επίπεδο των συζητήσεων της Βουλής.

Η αντιπολίτευση προσβάλλει και χλευάζει έναν Υπουργό, διακρινόμενο για την επιμέλεια του, την εργατικότητα του και τη μεθοδικότητα του.

Ένα κόμμα πού φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα αγνοεί ή περιφρονεί την δεοντολογία, την ευπρέπεια.

Μία συνιστώσα τούτου από παλαιοκομματικούς αρτιοσκληρωτικούς αριστεριστές, πού δεν δέχονται αντίθετη γνώμη και θεωρούν όλους τους άλλους ως ηλιθίους ή φασίστες -ωσάν να μην αποτελεί φασισμό ή αποστέρηση του δικαιώματος αντιλογίας- επιδιώκει την επιβολή του μπολσεβικισμού δια σταλινικών μεθόδων.

Μόνο δάκρυα και αίμα θα έχουν οι Έλληνες αν εμπιστευθούν την εξουσία στο συνονθύλευμα τής αντιπολιτεύσεως.

Β. Α. Κόκκινος