9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Ακινητοποιημένο στον Έβρο το 80% των οχημάτων της Συνοριακής Φύλαξης !!!

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας, δεν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει κατά την επίσκεψή του στον Έβρο τον Απρίλιο του 2013

1808bec8e48b0e551fa908d06472579e_XL tzip-sinoriofilakes

Ο χειμώνας έφθασε και οι Συνοριοφύλακες στον Έβρο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχουν τα μέσα.

Αυτό αναφέρουν στην επιστολή που έστειλαν στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Νίκο Δένδια

- Advertisement -

***

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

 

Κύριε Υπουργέ,

Η επιχείρηση θωράκισης των συνόρων της χώρας μας έναντι των παρανόμων μεταναστευτικών ρευμάτων και η ουσιαστική διαχείριση των επιμέρους εκφάνσεων του μεταναστευτικού ζητήματος, είναι σύμφωνα με δηλώσεις σας ζήτημα ¨εθνικό¨ και ως ευρεία  αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιείται στην  περιοχή του νομού Έβρου με την ονομασία «ΑΣΠΙΔΑ» από τις αρχές Αυγούστου του 2012, έχει ήδη θετικά και θεαματικά αποτελέσματα.

Η ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά χερσαία και ποτάμια σύνορα, επιτυγχάνεται και καταγράφεται καθημερινά.

Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του  το Αστυνομικό προσωπικό των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, πολλές φορές με αντίξοες συνθήκες.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ο μεγάλος αριθμός των ακινητοποιημένων οχημάτων και αυτό της συντήρησης των εν ενεργεία οχημάτων.

Όπως γνωρίζετε ο κύριος όγκος των οχημάτων είναι αποσπασμένα από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, δηλαδή ότι πιο παλιό και μη λειτουργικό αποσπάται στον Έβρο και σε συνδυασμό με το ιδιόμορφο του εδάφους της περιοχής (αγροτικοί δρόμοι, δασώδεις περιοχές) και της έντασης της επιχείρησης(περιπολίες- αποτροπές  σε 24ωρή βάση), έχουν ως αποτέλεσμα  και αυτά που  βρίσκονται σε λειτουργία και κίνηση να  εμφανίζουν σοβαρές βλάβες και ελλείψεις, που τα καθιστούν άκρως επικίνδυνα για τους συναδέλφους και για τους πολίτες.

Κύριε  Υπουργέ , να σας θυμίσουμε ότι  κατά την επίσκεψη  σας  στον Έβρο στις 12-04-2013 είχατε ενημερωθεί τόσο από εμάς όσο και από τη τοπική φυσική ηγεσία  για το μέγεθος του προβλήματος των ακινητοποιημένων οχημάτων  στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που άγγιζε το 80% του στόλου των οχημάτων καθώς και αυτό της μη απαραίτητης συντήρησης  των υπολοίπων λόγω έλλειψης χρημάτων και σε δηλώσεις σας προς τα Μ.Μ.Ε. αμέσως μετά τη συνάντηση μας είπατε:

¨αμέσως μόλις γυρίσω στην Αθήνα θα κοιτάξω να δω τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει¨.

Δυστυχώς για εμάς η πραγματικότητα είναι σκληρή και η κατάσταση που βιώνουμε  χειρότερη μετά από οκτώ μήνες  πλήρης αδιαφορίας από τη μεριά του Υπουργείου για ένα τόσο μείζον πρόβλημα. Ο

χειμώνας έφτασε και σας πληροφορούμε ότι ΔΕΝ έχουμε πλέον οχήματα για να ανταπεξέλθουμε στην αστυνομική επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».

Κύριε  Υπουργέ ,

Στην Ελλάδα της κρίσης, δεν ζητήσαμε ποτέ και ούτε τώρα ζητάμε πολυτέλειες. Ζητούσαμε και ζητάμε πάντα τα αυτονόητα.

Την δυνατότατα να κάνουμε αξιοπρεπώς το καθήκον μας χωρίς να κινδυνεύουμε από τέτοιες, κατά την γνώμη μας, απαράδεκτες   ελλείψεις.

Ο επαγγελματισμός και το φιλότιμο περισσεύει και το γνωρίζετε πολύ καλά από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Ως πότε όμως;

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ)

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Δεν έχει τρένο για… Αλεξανδρούπολη

Πέφτει «ψαλίδι» στο έργο σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τους Τοξότες Ξάνθης - Δεν θα γίνει νέα Σιδηροδρομική Γραμμή -...

More Articles Like This