9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι εκλογές του Μαΐου του 2014 θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, επειδή διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ – Με λίγα λόγια θα έχουμε πάλι τα “προ-σταυρωμένα” ψηφοδέλτια που θα μοιρασθούν από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, σε γνωστούς και φίλους

ekloges_kalpes_aftodioikisi-620x320 eklogiko-tmhma

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αλλάξει εκλογικό σύστημα στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία εξέφραζε τη διαφωνία του στην αλλαγή εκλογικού νόμου στις εκλογές ΟΤΑ, ο, μέχρι πρόσφατα υποστηριχτής της πρωτοβουλίας του Γ. Μιχελάκη, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ανακοίνωσε και επίσημα ότι «οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να μη το αλλάξει όπως μέχρι πρότινος συζητούσε.»

- Advertisement -

Τα παραπάνω μετέφερε, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων, στον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Με αυτό τον τρόπο κλείνει και επίσημα, δια χειλέων του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού, το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

 

Έξαλλος ο Μιχελάκης με τους δημάρχους!

 

Δεν περνάει ο εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικητικές

Την αγανάκτηση του Γιάννη Μιχελάκη έχει προκαλέσει το “βέτο” των δημάρχων στον εκλογικό νόμο για ανακατατάξεις σε ορισμένους δήμους.

Έτσι, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την απορία του σε συνέντευξη που παραχώρησε, υπονοώντας πως οι δήμαρχοι “φοβούνται για την επανεκλογή τους”.

Βέβαια, στην “πασοκοκρατούμενη” ΚΕΔΕ που καταψήφισε τον νόμο, υπάρχει και μια ισχυρή μειοψηφία “γαλάζιων” δημάρχων που δεν θέλουν αλλαγές…

Με λίγα θα πάμε στις Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Μαΐου 2014, με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα.

Το πείραγμα με τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια για Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, εγκαταλείπεται γιατί όπως προείπαμε, το κόμμα της συγκυβέρνησης διαφωνεί.

Η εισαγωγή του νέου τρόπου εκλογής των Αρχόντων της τοπικής Αυτοδιοίκηση, θα ήταν ένα βήμα προς την καλλίτερη αξιολόγηση των υποψηφίων, καθώς θα έδινε την δυνατότητα σταυροδότησης προς περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους, χωρίς τον περιορισμό του Συνδυασμού.

Είναι ένα σύστημα που πολλές φορές έχει προτείνει προς εφαρμογή η Εφημερίδα μας, ακόμα και για τις Βουλευτικές Εκλογές.

Όσον αφορά για την γεωγραφική περιοχή της Θράκης, υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ είχε προτείνει ο νέος εκλογικός Νόμος, με τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια, να εφαρμοστεί πιλοτικά στην υπόλοιπη Ελλάδα, πλην της Θράκης, προς αποφυγήν των ψηφοθηρικών μεθοδεύσεων, έναντι της μειονότητος από το Προξενείο Κομοτηνής.

Σε τελική ανάλυση θα έχουμε και πάλι τα “προ-σταυρωμένα” ψηφοδέλτια που θα μοιρασθούν από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, προς τους γνωστούς και φίλους και κυρίως τις γιαγιάδες και τους παππούδες, που δεν βλέπουν καλά.

Σ.Κ.

 

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Η «ΤΕΚΑΛ» ανάδοχος στα έργα των 23,6 εκατ. ευρώ στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης του Λιμανιού μας - Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν  Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής...

More Articles Like This