9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Ένσταση στην υποβάθμιση πέντε σχολικών μονάδων στον Έβρο

“Σκοπός είναι η ερήμωση της περιοχής του Τριεθνούς – Οι τοπικοί εκπρόσωποι, από Σουφλί έως Καστανιές έχουν παρατηρήσει πόσο αυξάνουν οι οικισμοί κατά μήκος του ποταμού στην περιοχή της Τουρκίας και πόσο φθίνουν οι δικοί μας;”

avli-1 DHMOTIKO-SXOLEIO-AVLH

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ορεστιάδας απέστειλε προς Δ/νση Α΄βαθμιας Έβρου, το Δήμο Ορεστιάδας, τη Βουλή των Ελλήνων, τους Βουλευτές Έβρου και το Γραφείο Πρωθυπουργού, την παρακάτω έγγραφη ένσταση, με αφορμή την υποβάθμιση πέντε σχολείων της περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της ένστασης έχει ως εξής:

- Advertisement -

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ορεστιάδας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της στην ανακοίνωση της υποβάθμισης πέντε σχολικών μονάδων της περιφέρειας Ορεστιάδας (4o Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας, Δημοτικό Σχολείο Καστανεών, Ριζίων, Κυπρίνου, Δικαίων), από το γραφείο της Α΄βάθμιας στην Αλεξανδρούπολη.

Κατανοούμε την ανάγκη συμμόρφωσης στην πολιτική οικονομικής λιτότητας, όμως αυτή εξαντλείται κατά κύριο λόγο στο Βόρειο Έβρο.

Μετά την απομάκρυνση βασικών δημόσιων υπηρεσιών, την εγκατάλειψη δομών που αφορούν στις συγκοινωνίες, στην υγεία και στον πολιτισμό, ήρθε η σειρά της παιδείας.

Τελικά, μάλλον σκοπός των κυβερνώντων και των υπηρετούντων αυτών είναι να τιμωρούν κατ’ επανάληψη όλους τους Έλληνες που επιλέγουν να παραμένουν στα χωριά τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους στις ανοιχτές αυλές και στον καθαρό αέρα.

Ίσως πάλι σκοπός τους να είναι η συγκέντρωση του πληθυσμού στις πόλεις, όπου η ανάπτυξη έρχεται…

Ή ίσως, για κάποιους καχύποπτους, σκοπός να είναι η ερήμωση της περιοχής του Τριεθνούς, αφού ήδη έχει μπει σε πρόγραμμα εκχώρησης. Λέμε τώρα…

Αλήθεια, οι τοπικοί εκπρόσωποι σε βραδινή διαδρομή από Σουφλί έως Καστανιές έχουν άραγε παρατηρήσει πόσο αυξάνουν οι οικισμοί κατά μήκος του ποταμού στην περιοχή της Τουρκίας και πόσο φθίνουν οι δικοί μας;

Μάλλον οι «τριτοκοσμικοί» απέναντι ασκούν μεθοδευμένη πολιτική εποικισμού της μεθορίου, την ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί αποδέχονται στωικά όλες τις αποφάσεις κυβέρνησης – τρόικας, χωρίς να επιδεικνύουν το ελάχιστο σθένος αντίδρασης, τουλάχιστον επισημαίνοντας τη σημασία της γεωγραφικής μας ιδιαιτερότητας.

Υποβαθμίζοντας ή κλείνοντας τελικά τα σχολεία, τη μοναδική κοιτίδα ζωής και δημιουργίας στα υπέργηρα χωριά μας, καταδικάζετε την περιοχή μας σε μαρασμό.

Σας προειδοποιούμε ότι ούτε οι Σύλλογοι Γονέων, ούτε οι τοπικές κοινωνίες θα μείνουν αδρανείς σε ακραίες και παράλογες αποφάσεις.

Έχουμε και φωνή και δύναμη.

 

Για το Δ.Σ.

Αγάθη Κουτσούλη

(Πρόεδρος Δ.Σ.)

 

Γιάννης Σκερλίδης

(Γ. Γραμματέας)

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρόστιμα κρύβει το Ε-9 για τα ακίνητα

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις τους

«Επιστρατεύονται» άνεργοι για αγροτικές εργασίες

Οι άνεργοι μπορούν να απασχοληθούν σε αγροτικές δραστηριότητες, χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας

«Σφραγίζονται» τα σύνορα του Έβρου

Από Στεριά και Αέρα – Σε ποια σημεία μπαίνουν θερμικές κάμερες – παρακολούθηση από Ελικόπτερα και Drones– Ενισχύεται το «τείχος» από Καστανιές μέχρι...

Θετικά μηνύματα τιμών στα σκόρδα

Αισιοδοξία στον Συνεταιρισμό της Νέας Βύσσας Με μηδενικά αποθέματα από την περσινή χρονιά και...

Προώθηση θεμάτων του ΟΣΕ που αφορούν τον Έβρο

α) Για την Σιδ/κη Γέφυρα Πυθίου β) για συντηρήσεις Σταθμών Διδ/χου, Πυθίου, Αλεξ/πολης γ) για την ηλεκτροδότηση γραμμής Αλεξ/πολης-Ορμενίου και δ) για...

More Articles Like This