9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Πενιχρά τα πεπραγμένα του 2013 για την χώρα

Δεν μειώθηκε το φαύλο και σπάταλο Δημόσιο – Η Κρατική διαφθορά συνεχίζεται, χωρίς να απολυθούν ακόμα, οι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι – Ο σαδισμός της φορολογίας, αυξάνεται με παράλογα πρόστιμα

ADEIA-VOULI

Για το κράτος και την κυβέρνηση, σκόπιμο είναι να κάνουμε μια σύνοψη των πεπραγμένων τους. Το 2013 έγιναν γνωστά και άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία για την κρατική διαφθορά, όπως για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα μαϊμού, πού ασυνείδητοι και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι μοίραζαν, κατά τρόπο εγκληματικό και με προσωπικό οικονομικό όφελος, σε εξίσου φαύλους και ήδη υπόλογους για τις άπατες τους, πολίτες, με μεγάλη ζημία για το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμη αποκαλύφθηκαν οι παχυλές και πολυδαπάνες υπερσυνταγογραφήσεις ιατρών του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, πού εκτελούνταν από τα ίδια πάντοτε φαρμακεία και πού τα πανάκριβα φάρμακα τους διοχετεύονταν και πωλούνταν στην αγορά σε τρίτους μη δικαιούχους.

- Advertisement -

Ακόμη κυκλοφορούν πάντοτε τα φακελάκια στα κρατικά νοσοκομεία, ενώ οι επώνυμοι ιατροί-στελέχη του ΕΣΥ στα νοσοκομεία, αποφεύγουν να πραγματοποιούν σε αυτά σοβαρές και κρίσιμες εγχειρήσεις, εξαναγκάζοντας τους ασθενείς να τους ακολουθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία και να τους καταβάλλουν υπέρογκες αμοιβές.

Κατά το 2013 δεν μειώθηκε στο ελάχιστο, το τεράστιο, αναποτελεσματικό και φαύλο κράτος, δεν καταργήθηκαν καν άχρηστες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα φαντάσματα, πού βεβαίως ροκανίζουν σεβαστές ετήσιες επιχορηγήσεις.

Δεν απολύθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι:

ακόμη και οι συλληφθέντες να δωροδοκούνται, παραπέμπονται από τα πρωτοβάθμια στα δευτεροβάθμια μια πειθαρχικά συμβούλια-πού στο παρελθόν έκαναν

χρόνια να συγκληθούν- και όλοι αναμένουν να ολοκληρωθούν χρονοβόρες διαδικασίες πού θα επιβεβαιώνουν απλώς τα γνωστά γεγονότα, για να προχωρήσουν στις απολύσεις.

Δεν απολύθηκαν υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί για ορισμένο χρόνο και πού παραμένουν στο δημόσιο, με προσωρινές -χαριστικές- διαταγές δικαστηρίων, ήδη επί 4-5 χρόνια και για τους όποιους αναμένεται (!) νομοθετική ρύθμιση για να απολυθούν, αφού η κανονική δίκη δεν πρόκειται να γίνει, παρά μετά δέκα χρόνια.

Κατά τον χρόνο πού πέρασε, δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει φίλους και βολεμένους.

Προτιμά να στύβει τα γνωστά υποζύγια ποικιλοτρόπως -φόρος εισοδήματος, φόρος ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κατανάλωσης.

Ήδη απειλεί όλους μας, για την παραμικρή καθυστέρηση στην πληρωμή των φόρων, με κατάσχεση καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ακόμη και των σπιτιών μας, για να εξευρίσκει χρήματα προς διατήρηση του διεφθαρμένου κράτους.

Οι άσχετοι σαδιστές του υπουργείου Οικονομικών, δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν, όχι γιατί δεν Θέλουν.

Αλλά εκεί τους οδηγούν: να μην πληρώνουν την εφορία, ούτως ή άλλως, έχουν δεν έχουν.

Θα περιμέναμε να καταργήσουν, στις δύσκολες ήμερες πού διερχόμαστε, τους τόκους και τα πρόστιμα στις καθυστερούμενες πληρωμές φόρων, άλλα αυτοί έπραξαν το αντίθετο: τους επαύξησαν.

Παράλληλα αρνούνται να ελέγξουν τους φοροφυγάδες πού περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες τύπου Λαγκάρντ.

Μέχρι και ο πρωθυπουργός το κατάλαβε και σε πρόσφατη σύσκεψη έδωσε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έλεγχου των λιστών και των ληστών πού περιέχουν. Θα εισακουστεί;

Γιατί και η τρόικα πριν τρία χρόνια, είχε ζητήσει μείωση του κράτους και πάταξη της φοροδιαφυγής, άλλα ακόμη κυβερνήσεις, υπουργοί, στελέχη του δημοσίου, την εμπαίζουν.

Πώς ανέχονται τόσο μεθοδικό και χοντρό εμπαιγμό, αυτοί πού με το παραμικρό μας απειλούν με μη εκταμίευση της επόμενης δόσης,

Αν αγριέψουν σήμερα κιόλας για το θέμα της φοροδιαφυγής, θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στη χώρα μας. Θα τους ευγνωμονούμε, πλην των απατεώνων εννοείται.

Ό χρόνος πού έφυγε, δεν κατέστησε την κυβέρνηση, ούτε πιο ώριμη, ούτε πιο γενναία. Δεν της έμαθε να προγραμματίζει προς επίλυση βασικά και ζωτικά προβλήματα του τόπου, όπως ή δημόσια εκπαίδευση ή η ουσιαστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, πού σήμερα γράφεται σε κορακίστικα και βασίζεται στο στύψιμο της μεσαίας τάξης και μόνο, της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας, αφήνοντας ανέγγιχτους τους έχοντες και τα λαμόγια.

Δεν εγκατέλειψε την ψοφοδεή τακτική έναντι τής νεοοθωμανικής Τουρκίας, πού πάνω στον παροξυσμό της, στέλνει τα πολεμικά της σκάφη για βόλτα στο Σούνιο και η κυβέρνηση διαμαρτύρεται γεμίζοντας άχρηστα χαρτιά.

Ούτε αντέδρασε στην κατάληψη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από διοικητικούς υπαλλήλους, φοιτητές ακραίων ιδεολογιών και αναρχικούς, κατεδαφίζοντας ουσιαστικά το κράτος δικαίου και την έννομη τάξη, θέματα για τα όποια τάχα κόπτεται σε άλλες περιπτώσεις.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικόνομικών Επιστημών, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This