9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πως φθάσαμε στο ρεσιτάλ διαφθοράς

Ο θεσμός της Δικαιοσύνης εδραιώνεται στην συνείδηση του λαού εφ’ όσον οι Δικαστές εκτελούν το καθήκον τους έναντι πάντων εις το ακέραιον και χωρίς εξαιρέσεις

dikaiosiniΠρο του 1981 η ελληνική κοινωνία διατηρούσε τις πατροπαράδοτες αρχές, παραδόσεις και άξιες,

Οι άνθρωποι διατηρούσαν κατά κανόνα το ελληνικό φιλότιμο. Υπήρχε συμπόνια, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, τουλάχιστον μεταξύ συγγενών και φίλων.

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία η πολιτική που αυτό εφήρμοσε και η  προσωπική συμπεριφορά του ηγέτου του, αλλοίωσαν το λαό. Οι Έλληνες βαθμιαίως εξαχρειόθηκαν.

- Advertisement -

Έκτοτε η άξια του ανθρώπου προσδιορίζεται από το έχειν και όχι από το είναι.

Μεταξύ άλλων, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε και το νομικό πλαίσιο προμήθειας του αναγκαίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλισμού.

Έπαυσαν οι ανώτατοι αξιωματικοί των Ένοπλων Δυνάμεων να έχουν δεσμευτική γνώμη για την αναγκαιότητα και τα είδη των εξοπλισμών. Το θέμα περιήλθε στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και τον οικείο γραμματέα πού αυτός όριζε. Τότε άρχισε το όργιο των «μιζών» και των καταχρήσεων του δημοσίου χρήματος.

Από το 1989 ήσαν γνωστές οι παρανομίες των ιθυνόντων και τα εξ αυτών αμύθητα οφέλη τους.

Ο εκτραχηλισμός οδήγησε στην φαυλότητα και τη διαφθορά, περιστατικά των όποιων έρχονται ήδη στα φως της δημοσιότητος.

Ο  ειδικός γραμματεύς του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανός Στασινόπουλος, ομιλών ενώπιον τής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είπε, ότι από το 2008 έως το 2011 έγιναν 54.000 εμβάσματα ‘Ελλήνων προς τράπεζες του εξωτερικού.

Εκ τούτων ένα μεγάλο τμήμα φέρεται ότι δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των αποστολέων. Επομένως είναι «μαύρα» χρήματα.

Εξ άλλου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ειδικός γραμματεύς του ΣΔΟ Ε, από τα 1.800 περίπου ονόματα τής λίστας Λαγκάρντ έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνον 6 υποθέσεων!

Εκ τούτοις σε πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρετο ότι μετά την αλλαγή τής νομοθεσίας ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 44 υποθέσεων και το δημόσιο εισέπραξε περίπου 18,5 εκατ. ευρώ.

Γίνεται επομένως αντιληπτό πόσα χρήματα θα μπορούσε να εισπράξει το κράτος δια της ολοκληρώσεως του έλεγχου της λίστας Λαγκάρντ, αντί να περικόπτει επικουρικές συντάξεις πτωχών συνταξιούχων.

Μετά την εκποίηση του «Αστέρος» στη Βουλιαγμένη, το ταμείο αξιοποιήσεως της ιδιωτικής περιουσίας του δημίου εκποίησε 28 οικοδομήματα μη αποτελούντα όμως ιδιωτική περιουσία του δημοσίου».

Μεταξύ τούτων είναι και τα κτίρια της ΓΑΔΑ, τού Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Παιδείας, του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, της Στατιστικής Υπηρεσίας κ.ά.

Τα ακίνητα αυτά επωλήθησαν αντί συνολικού τιμήματος 260 εκατ. ευρώ, τα οποία και εισέπραξαν αμέσως οι δανειστές μας.

Κατά σχετικό όρο των συμβάσεων τούτων το δημόσιο διατήρησε το δικαίωμα να εξαγοράσει αυτά εντός 20 ετών, χωρίς να καθορίζεται το τίμημα.

Στο μεταξύ το δημόσιο θα διατηρεί την κατοχή των εκποιηθέντων ακινήτων ως μισθωτής, αντί μισθώματος 25 περίπου εκατ. ευρώ ετησίως.

Επομένως το σύνολο των μισθωμάτων για την χρονική περίοδο των 20 ετών θα ανέλθει στο ποσό των 500 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σύμβουλοι του δημοσίου για την άνω εκποίηση ήσαν εταιρείες θυγατρικές των αγοραστριών.

Το έβδομο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκε ομοφώνως ότι κωλύεται η υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων.

Κατόπιν τούτου το δημόσιο προσέφυγε σε δευτεροβάθμιο πενταμελή δικαστικό σχηματισμό.

Η κυβέρνηση δια σειράς νομοθετημάτων απαλλάσσει της ποινικής ευθύνης: Τον Διοικητή τής Τραπέζης Ελλάδας.

Τον Διοικητές και τα αρμόδια όργανα των τραπεζών, πού εχρηματοδότησαν τα κόμματα δια δανείων εξοφλητέων έως το 2020, δι’ εκχωρήσεως των κρατικών χρηματοδοτήσεων αυτών.

Τα μέλη του ταμείου αξιοποιήσεως ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου ΑΈ

Τά μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου συλλογικού οργάνου διοικήσεως τής «Γ.Μ.Μ ΑΕ.-Λάρκο» κ.ά.

Οι διατάξεις αυτές είναι αμφιβόλου συνταγματικότητος.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς πράττουν το καθήκον τους.

Δεν πρέπει όμως να περιορίζονται μόνον σε υποθέσεις πού αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ, άλλα να επεκτείνονται και σε χαριστικές πράξεις του παρελθόντος, για τις όποιες τηρείται σιγή ιχθύος.

Μεταξύ αυτών είναι οι χρηματοδοτήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων από το ΠΑΣΟΚ δια σοβαρών ποσών και με γελοίες αιτιολογίες και τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών έπη πρωθυπουργίας και υπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου.

Ό θεσμός τής Δικαιοσύνης θα εδραιωθεί στην συνείδηση του λαού και θα αποσπάσει το σεβασμό και την εκτίμηση τούτου, όταν οι δικαστές εκτελούν το καθήκον τους έναντι πάντων εις το ακέραιον και χωρίς εξαιρέσεις!

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Σύντομα Ελλάς-Γαλλία συμμαχία

Θα επισημοποιηθεί το προσεχές διάστημα, δηλώνει η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας, κα. Φλοράνς Παρλί HΓαλλία είναι η μόνη χώρα που στηρίζει...

More Articles Like This