9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Προκλητικοί οι πράκτορες της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη κατά του νόμου για τους ιεροδιδασκάλους του Κορανίου – Πιέσεις προς τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους την παρακολούθηση των μαθημάτων

ZEIBEK-STO-DEB-2ierodidaskaleio138964396852310Άρχισε εδώ και λίγες ημέρες να λειτουργεί το…εκπαιδευτικό τμήμα του νέου νόμου για τους ιεροδιδασκάλους, με την τοποθέτηση των πρώτων εξ αυτών σε σχολικές μονάδες των νομών Ξάνθης και Ροδόπης (θυμίζουμε ότι θα διδάσκουν το Κοράνιο στους μουσουλμάνους μαθητές, κατά τις ώρες που οι χριστιανοί μαθητές θα έχουν το μάθημα των Θρησκευτικών).

Με προβλήματα βέβαια, καθώς το εν Θράκη χαφιεδολόι της Τουρκίας προσπαθώντας να περιχαρακώσει το κοπάδι του, εντείνει τις προσπάθειες για να μη γίνονται αιτήσεις μουσουλμάνων γονέων (σ.σ. η παρακολούθηση των μαθημάτων Κορανίου είναι προαιρετική και αφορά μόνο όσους μαθητές προσκομίσουν τέτοια αίτηση).

Ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα όμως συναντάει φυσικά το άλλο τμήμα (το θρησκευτικό), καθώς οι τουρκοπράκτορες συνεχίζουν να περιδιαβαίνουν τα χωριά της Θράκης και να καλούν τους κατοίκους σε απείθεια (ώστε να μη δεχτούν στα τζαμιά τέτοιους ιεροδιδασκάλους, διορισμένους από την ελληνική πολιτεία).

- Advertisement -

Προ ημερών λοιπόν είχαμε σχετικά άλλο ένα τέτοιο κρούσμα όταν κλιμάκιο του φασιστο-κόμματος DEB (1η φωτογραφία) με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο (και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης) Οζάν Αχμέτογλου, με αφορμή θρησκευτική γιορτή Μεβλίτ, μετείχε στην σχετική τελετή που οργανώθηκε στο τζαμί του χωριού Κιμμέρια Ξάνθης.

Μιλώντας εκεί ο Αχμέτογλου, τόνισε πως ο γνωστός στον κόσμο ως νόμος των 240 ιμάμηδων, παρά τις μειονοτικές αντιδράσεις, τέθηκε σε εφαρμογή και ότι στα πλαίσια του, 9 άτομα ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντα τους στον νομό Ξάνθης.

«Δυστυχώς το ελληνικό κράτος συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά του στη βούληση και στα αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» συνέχισε ο λεγάμενος.

«Παρά την αντίδραση που επέδειξε η μειονότητα, συνεχίζει να εφαρμόζει αυτόν τον νόμο. Και έτσι η μειονότητα που της αφαίρεσαν πρώτα τις μουφτείες, τις διαχειριστικές επιτροπές και ακόμη και τη μειονοτική εκπαίδευση (σ.σ. θρασύτατα βεβαίως ψέμματα και τα τρία), τώρα δέχεται ένα μεγάλο χτύπημα στη θρησκευτική της ελευθερία.

Γίνεται προσπάθεια να αφαιρεθεί από την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης η σημαντικότερη της αξία που είναι τα τζαμιά της. Αφού παρθούν και τα τζαμιά μας, το μόνο που μας απομένει είναι να δώσουμε την ψυχή μας. Αλλά όλοι θα πρέπει να ξέρουν καλά το εξής:

Τα τζαμιά μας είναι η ψυχή μας. Εμείς την ψυχή μας δεν θα την δώσουμε».

Δυο μέρες αργότερα μάλιστα ακολούθησε και ανοιχτή επιστολή του προξενείου Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που παριστάνει και τον βουλευτή Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε παρέα με τον Αχμέτογλου, σε παλαιότερη επίσκεψή του στα γραφεία του DEB Ξάνθης), η οποία επιστολή δημοσιεύθηκε στον μειονοτικό τύπο και καλούσε ανοιχτά τους μουσουλμάνους γονείς και μαθητές της Θράκης να μποϊκοτάρουν το μάθημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τουρκόγλωσση εφημερίδα Γκιουντέμ, η Ένωση Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης τόνισε πως η μειονότητα δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί τον νόμο των 240 ιμάμηδων που τέθηκε σε εφαρμογή.

Η σχετική με το θέμα ανακοίνωση έχει ως εξής:

¨Κατά την συνεδρίαση της 21/1/2014 του Δ.Σ. της Ένωσης Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την έναρξη εφαρμογής του νόμου των 240 ιμάμηδων.

Η Ελλάδα με βάση τις διατάξεις από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830, την συνθήκη ειρήνης των Αθηνών του 1913 και το Νο 3 πρωτόκολλο, την συνθήκη των Σεβρών του 1920 και την συνθήκη ειρήνης της Λωζάννης του 1923 άφησε τα τζαμιά να διοικούνται πλήρως από τους μουσουλμάνους.

Αν και στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 28 του ελληνικού συντάγματος αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι εγκεκριμένες με νόμο διεθνείς συνθήκες αποτελούν αδιαίρετο τμήμα του εσωτερικού δικαίου και βρίσκονται πάνω από όλους τους νόμους, το ελληνικό κράτος έβγαλε νόμο για να διορίσει ιμάμηδες στα τζαμιά μας, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό από εμάς, αποτελεί μια άδικη επιβολή και δημόσια παραβίαση διεθνών συνθηκών.

Αξιότιμοι κηδεμόνες των μαθητών μας που σπουδάζουν στα κρατικά σχολεία,

Σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, το μάθημα των θρησκευτικών δεν είναι ένα υποχρεωτικό αλλά ένα κατ’ επιλογήν μάθημα.

Μαθητές που δεν θέλουν να μετάσχουν, θα πρέπει οι κηδεμόνες τους να υποβάλλουν στην διοίκηση του σχολείου μια αίτηση εξαίρεσης.

Στο σημείο αυτό οι διευθύνσεις των σχολείων δεν μπορούν να κάνουν κάτι σχετικά με τις απουσίες. Δεν θα έχει δηλαδή καμμία επίδραση στον μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών μας.

Τέλος ο λαός των τουρκομουσουλμάνων της δυτικής Θράκης επιθυμούμε να ξέρει πως η Ένωση Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης απορρίπτει κατηγορηματικά αυτόν τον νόμο, και δηλώνουμε πως στην κατεύθυνση των ευαισθησιών των θρησκευτικών μας λειτουργών και του λαού μας θα κάνουμε μέσα στα νόμιμα πλαίσια χρήση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

 

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης

Γενικός Γραμματέας

Ορχάν Μπουλμπούλ

Πρόεδρος

Αχμέτ Αρίφ Εμίν

 

Σχόλιο: Και τώρα, πώς θα απαντήσει η Ελληνική κυβέρνηση; 

Τι θα κάνει η Ελληνική Δικαιοσύνη; Θα επιβάλει το νόμο ή με την μέθοδο της σιωπής θα ξεχαστεί η ομολογία απείθειας (νομικά κολάσιμη πράξη) επειδή πλησιάζουν εκλογές και δεν πρέπει να υπάρξουν σημεία έριδας με τους τουρκόφρονες – φερέφωνα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, επειδή η κάλπη έχει ιδιαίτερη αξία;

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

H Praktiker μας καλεί σε ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Κατάλογος… Summer mood on! Η Praktiker Hellas, είναι εδώ για να μην μας λείψει τίποτα και το φετινό Καλοκαίρι, μέσα...

More Articles Like This