9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τεράστιες οι ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ψηφοφόρων

Κατά τον Σοφοκλή, ένα κράτος στο οποίο η αυθάδεια και η ελευθερία να παραβιάζει κανείς τους νόμους, μένουν ατιμώρητες, είναι βέβαιο ότι μετά από ένα ευτυχισμένο ταξίδι θα καταλήξει σε άβυσσο 

papandreou-zivago

Εισήλθαμε στο Νέο Έτος με την πρωθυπουργική διαβεβαίωση ότι τούτο θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει πρωτίστως να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους οι πολιτικοί και ο λαός.

- Advertisement -

Οι πρώτοι γιατί δεν αντέδρασαν δεόντως όταν ο Ανδρέας και ο Γιώργος Παπανδρέου αύξησαν αλόγιστα τα χρέη της χώρας.

Και ο δεύτερος γιατί παρέδωσε την εξουσία εις αυτούς αν και είχε άπειρες αποδείξεις της φαυλοκρατικής διακυβερνήσεως της χώρας από τούτους, δεδομένου ότι σε όλες τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου μετείχε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Είναι αμφίβολο αν άλλος λαός θα επανεξέλεγε τον Ανδρέα Παπανδρέου όπως ήταν μετά την ασθένεια του και ιδιαιτέρως μετά το σκάνδαλο του Κοσκωτά, με κορυφαία την εκποίηση του «κουτσονόμου», ήτοι την αντί ανταλλάγματος σύνταξη νόμου στα μέτρα του «τραπεζίτη».

Και μάλιστα, μετά την ψευδή δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι εκάλυψε τις δαπάνες αγοράς και επισκευής της αμαρτωλής βίλας της Εκάλης δια δανείων από συνεργάτες του υπουργούς και έναν Λιβανέζο φίλο του έμπορο όπλων.

Αυτό και μόνον αποδεικνύει την ακρισία των οπαδών του που ακόμη ομνύουν στο όνομα του, αναμιμνησκόμενοι, τι απήλαυσαν κατά την «πασοκρατία» από όλες τις εκφάνσεις πατρός και υιού Παπανδρέου, καθώς και του κ. Σημίτη.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήγαγε τους φωνασκούντας εις το πεζοδρόμιο οπαδούς του σε θεσμό.

Υπέθαλψε την αναρχία, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Ανέτρεψε την υπηρεσιακή τάξη στην διοίκηση, τα πανεπιστήμια, τον στρατό και την Δικαιοσύνη.

Ανέχθηκε το δώρο υπαλλήλων προς εαυτούς, με τη γνωστή έκφραση για το δώρο του τότε διοικητή της ΔΕΗ.

Καθιέρωσε τον θεσμό «του εγγάμου -μεμνηστευμένου» και διεμόρφωσε πρότυπο δημοσίου ανδρός ενδιαφερομένου προεχόντως για τις προσωπικές απολαύσεις του.

Οι καταθέσεις του κατηγορουμένου Κάντα απεικονίζουν την έκταση της λεηλασίας επί των εξοπλισμών τής χώρας.

Αγοράστηκαν όπλα χωρίς να είναι αναγκαία ή αναγκαία μεν, αλλά χωρίς την δυνατότητα χρησιμοποιήσεως τους.

Η αγορά «του αιώνα» με τα γαλλικά Μιράζ χωρίς ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τιμή τριπλάσια εκείνης με την οποία επώλησαν αυτά οι Γάλλοι με πλήρη τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό προς δύο άλλα κράτη, αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία.

Διερωτώνται πολλοί γιατί ο κατηγορούμενος Κάντας προέβη σε αναφορές για τις αμαρτωλές αγορές όπλων. Ίσως προσδοκά επιεική μεταχείριση.

Ίσως όμως και να είναι ένας τρόπος απαλλαγής του από το βάρος των μυστικών πού εδηλητηρίαζαν την ζωή του, όταν διεπίστωσε ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την γαλήνη και την ευτυχία.

Χαρακτηριστικό των ευρισκομένων στην εξουσία είναι ότι πιστεύουν πώς ποτέ δεν θα παύσουν να είναι ισχυροί και να προστατεύονται Και τούτο μεν ενίοτε συμβαίνει.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως αποκαλύπτεται η αλήθεια της ματαιότητος. Και τότε συρρικνούνται στις πραγματικές διαστάσεις τους.

Είναι απαράδεκτο σήμερα νέος πολιτικός να δαπανά σε κοσμικό κέντρο χιλιάδες ευρώ για καλάθια με άνθη προς ορισμένη καλλιτέχνιδα, όταν υπάρχουν Έλληνες πού πεινούν και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Παρόμοια πρόσωπα δεν μπορεί να έχουν θέση σε κυβέρνηση περισυλλογής.

Έχει και άλλοτε υπομνησθεί ότι κατά τον Σοφοκλή ένα κράτος στο οποίο η αυθάδεια και η ελευθερία να παραβιάζει κανείς τους νόμους μένουν ατιμώρητες είναι βέβαιο ότι μετά από ένα ευτυχισμένο ταξίδι θα καταλήξει σε άβυσσο.

Η Ιστορία διδάσκει ότι πριν από την καταστροφή ενός κράτους κατά κανόνα προηγείται εκφυλισμός των τρόπων και περιφρόνηση τής θρησκείας. Αυτό συνέβη επί «πράσινης» διακυβερνήσεως.

Ήδη εισπράττουν οι Έλληνες τα επίχειρα αυτής.

Σήμερα οι κυβερνώντες, αντί να ασχολούνται με την υπερφορολόγηση των Ελλήνων θα έπρεπε να αναζητήσουν τρόπους αμέσου αντιμετωπίσεως της υφέσεως αυτής και της αναπτύξεως της.

Οι προγονοί μας έζησαν και μεγαλούργησαν με μόνη την παραγωγή των προϊόντων τής πατρίδος μας και αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χωρίς δανεισμούς για καταναλωτικές ανάγκες.

Είναι καιρός οι σύγχρονοι Έλληνες να αφυπνισθούν και να μελετήσουν τον τρόπο επιβιώσεως των προγόνων τους. Τότε υπάρχει ελπίδα αναγεννήσεως του λαού μας.

Εις τούτο θα βοηθήσουν οι διδάσκαλοι, οι καθηγητές και οι αγνοί ιερείς και μητροπολίτες.

Όχι βέβαια οι αριστερίζοντες ιδεολόγοι πού μόνη επιδίωξη έχουν την επικράτηση του αποτυχημένου σταλινικού καθεστώτος.

Β. Α. Κόκκινος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αγώνας δρόμου VIRTUAL σε ζευγάρια

Το Δίκτυο Ορφέας με την υποστήριξη του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ και την ΝΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ διοργανώνουν το «COUPLES THRACE RUN» 1- ΤΡΟΠΟΣ:...

More Articles Like This