9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Ευκαιρία σε 2.000 ανέργους… να γίνουν επαγγελματίες

Η επιδότηση ύψους 10.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ αφορά ανέργους έως 35 ετών σε έντεκα Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

df1f3973c7c6092add0204e64c938b4b_XL 693385Το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών δίνει επιδότηση 10.000 ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ατομικής επιχείρησης που θα φτιαχτεί από άνεργο ή από άνεργο που θα συμμετάσχει κατά τουλάχιστον 51% σε ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ ή ΙΚΕ.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

- Advertisement -

Η επιδότηση θα καταβληθεί σε 3 δόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου 12μήνου ζωής της επιχείρησης, ως εξής:

Η πρώτη δόση, ύψους 4.000 ευρώ, καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000 ευρώ.

4.000 ευρώ με την έκδοση της απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» του ΟΑΕΔ,

3.000 ευρώ ύστερα από 6 μήνες,

3.000 ευρώ ύστερα από 12 μήνες.

 

ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Προτεραιότητα θα δοθεί: στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν: ηλικία έως 35 ετών, κάρτα ανεργίας σε ισχύ μέχρι την προηγουμένη της ημερομηνίας έναρξης της επιχείρησης στη ΔΟΥ, περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης στον ΟΑΕΔ, παρακολουθήσει και ολοκληρώσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας στον ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, καθώς και οι ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της νέας επιχείρησης, οι ενταγμένοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι έντεκα περιφέρειες της χώρας: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This