9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης στο Συμβούλιο “Α.Μ.-Θ.” ζητούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της “Περιφερειακής Αναγέννησης” – Εισηγητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς

Hora_Samothraki_2006 PETROVITS-AFTH-NA-MPAINEI-PANTA

Την σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να εξετασθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της Σαμοθράκης, ζητούν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ κ. Ιωάννη Τελίδη, οι σύμβουλοι του συνδυασμού “Περιφερειακή Αναγέννηση”.

***

- Advertisement -

Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, για τα χρόνια άλυτα προβλήματα που υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες αλλά και την ποιότητα ζωής του ακριτικού νησιού και των κατοίκων του, ζητούμε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος, στο περιφερειακό συμβούλιο.

Στόχος της συζήτησης, να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις υποστήριξης των αιτημάτων που διατύπωσαν οι φορείς, είτε για να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που εμπλέκεται άμεσα η περιφέρεια, είτε για να υπάρξει διεκδίκηση στα θέματα που είναι μεν άλλης αρμοδιότητας, στα οποία όμως η περιφέρεια δεν μπορεί να απεμπολήσει την ευθύνη της για εκπροσώπηση των πολιτών του νησιού.

Η έλλειψη πολιτικής μέριμνας, που διατύπωσαν οι φορείς, έχει ως συνέπεια να στραγγαλίζεται η όποια γόνιμη προσπάθεια και να καθυστερούν μεγάλα έργα που θα έδιναν αναπτυξιακή ώθηση στο νησί, όπως: οι λιμενικές υποδομές, η προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση, η υποβάθμιση του Λιμεναρχείου, η δημιουργία αεροδρομίου, τα ημικατεστραμένα και ημιτελή οδικά δίκτυα, οι υποβαθμισμένες – λόγω υποστελέχωσης – δομές παροχής Υγείας, η αποψίλωση των υπηρεσιών, η έλλειψη κινήτρων για επενδύσεις ειδικά στον τομέα του τουρισμού, οι περιορισμοί λόγω χαρακτηρισμού της μεγαλύτερης έκτασης σε περιοχή NATURA, οι καθυστερήσεις στον χωροταξικό σχεδιασμό και στην έγκριση μελετών για την διαχείριση των απορριμμάτων και τη δημιουργία ΧΥΤΥ, η ελλειμματική ύδρευση στους οικισμούς που στερούνται υποδομών, η μη αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, η άνιση κατανομή κονδυλίων που χορηγούνται στους νησιωτικούς δήμους, ανάλογα με τις αντικειμενικές τους ανάγκες, η καταστροφική υπερβόσκηση στα ορεινά, η έλλειψη κινήτρων για νέους αγρότες και καλλιέργειες κ.ά.

Ταυτόχρονα και επειδή με λύπη διαπιστώνουμε ότι καθόλη της διάρκεια της θητείας της διοίκησης ουδέποτε συζητήθηκε κάποιο από τα ανωτέρω ζωτικά θέματα που αφορούν τη Σαμοθράκη, ζητούμε τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης στο νησί, με στόχο οι περιφερειακοί σύμβουλοι να γίνουν ιδίοις όμμασι κοινωνοί των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και παράλληλα να χαραχθεί από κοινού με το δήμο και τους φορείς, σχέδιο ουσιαστικών παρεμβάσεων.

 

Για την Περιφερειακή Αναγέννηση

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι

Γιώργος Παυλίδης

Δημήτρης Πέτροβιτς (εισηγητής)

Χρήστος Γαλαζούλας

Σταύρος Καβαρατζής

Κώστας Μιχελής

Κώστας Ζαγναφέρης

Ανδρέας Μπαλίκας

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Ανάργυρος Πατακάκης

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Η «ΤΕΚΑΛ» ανάδοχος στα έργα των 23,6 εκατ. ευρώ στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης του Λιμανιού μας - Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν  Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής...

More Articles Like This