9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, March 28, 2024

«Giselle» του Marius Petipa στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, ώρα 21:15

Giselle_alternative_image_2Σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema»

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Η «GISELLE» παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα ρομαντικά μπαλέτα όλων των εποχών. Η ιστορία συνδυάζει ένα μαγευτικό μίγμα από ανθρώπινα πάθη, υπερφυσικές δυνάμεις και την υπερβατική δύναμη της αυτοθυσίας. Αυτή η παραγωγή του Sir Peter Wright συλλαμβάνει την ατμόσφαιρα του ρομαντικού μπαλέτου, ιδιαίτερα στην τελειότητα της «λευκής πράξης του» με αέρινες κόρες που πλανιούνται στο δάσος σε θεαματικούς σχηματισμούς – μια από τις πιο φημισμένες σκηνές του corps de ballet.

- Advertisement -

Η Ζιζέλ χορεύει ανάλαφρα, δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται μέσα στην ομίχλη. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες και αξιοθαύμαστες παραγωγές του The Royal Ballet, πιστή στο πνεύμα του πρωτότυπου του 1841 κι όμως πάντα δροσερή σε κάθε νέα της παρουσίαση.

Το έργο είναι μια σπαρακτική ιστορία προδοσίας και συγχώρεσης, με υπερφυσικά πνεύματα και με μια αγάπη τόσο δυνατή, που ξεπερνά ακόμα και τον θάνατο. Η μπαλαρίνα, Natalia  Osipova, ενσαρκώνει μοναδικά τον ομώνυμο ρόλο. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, μεταδίδοντας σε όλη την έκτασή του την ένταση του δράματος. Ο γοητευτικός Carlos Acosta, που χορεύει τον ρόλο του Κόμη Albrecht, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς χορευτές της γενιάς του.

Η πρώτη πράξη του μπαλέτου διαθέτει ιστορικό χαρακτήρα και ρουστίκ χρώμα. Η δεύτερη, μια από τις ομορφότερες «λευκές πράξεις» μπαλέτου που υπάρχουν, βυθίζει το κοινό σ’ ένα απόκοσμο φεγγαρόλουστο δάσος, στοιχειωμένο από το εκδικητικό πνεύμα Wilis.

Ορχήστρα της Royal Opera House

Χορογραφία Marius Petipa σύμφωνα με τους Jean Coralli και Jules Perrot

Μουσική Pyotr Il’yich Tchaikovsky

Σκηνοθεσία Peter Wright

Διεύθυνση ορχήστρας Adolphe Adam

Σκηνικά John MacFarlan

spot_img
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Για να …ξαναζωντανέψει ο οικισμός της Κίρκης

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του χωριού που κάηκε από τις Πυρκαγιές του 2023 Ο οικισμός της Κίρκης, ο παλαιότερος...

More Articles Like This