9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΕΝΑΣ “ΚΟΥΚΟΣ”… ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Όμως υπάρχουν αρκετοί… πολιτικοί “Κούκοι” στον τόπο μας που διακρίνονται για παρασιτισμό !!!

eurasiancuckoo8

Σε λίγο αρχίζει η Άνοιξη και φυσικό επακόλουθο είναι να εμφανισθούν και οι Κούκοι, που την εποχή αυτή παρουσιάζονται δυναμικά στη σκηνή της φύσης της ζωής, … της ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

Γνωρίζουμε όλοι ότι στην ελληνική παράδοση, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, ο Κούκος έχει μια δυναμική θέση και παρουσία.

- Advertisement -

Ο Κούκος μαζί με την Κουκουβάγια και τον Μπούφο, είναι οι μαντατοφόροι της νύχτας, των κακών ειδήσεων.

Ο Κούκος όμως είναι “στολισμένος” με ιδιότητες και ικανότητες, που ξεπερνούν τα άλλα δύο είδη.

Συμβολίζει διαχρονικά, την ζήλια, την τεμπελιά και τον… παρασιτισμό.

Διαθέτει κληρονομικό ένστικτο να μεγαλώνει λάθρα τους απογόνους του σε βάρος άλλων.

Είναι γνωστό ότι τοποθετεί τ’ αυγά του σε ξένες φωλιές και οι νεοσσοί του τρώνε ασταμάτητα και καταπίνουν αμάσητα, με τη φροντίδα των πλανηθέντων γονέων – ξενιστών.

Μόλις αντιληφθούν την γέννα των “αδελφών” τους, στη “δική” τους φωλιά τους σπρώχνουν στο χείλος της φωλιάς και τελικά τους ρίχνουν έξω απ’ αυτήν.

Είναι αποδημητικό πουλί, που διαχειμάζει σε ξένες φωλιές και κινείται συνήθως την ΝΥΧΤΑ.

Ο Κούκος μοιάζει από μακριά με το πουλί ΞΕΦΤΕΡΙ και εδώ θα συμφωνήσω ότι πράγματι είναι ΞΕΦΤΕΡΙ… στην τεμπελιά, τον παρασιτισμό, στο δούλεμα των έξυπνων.

Λένε οι παλιοί ότι αν δούμε Κούκο, τότε θα έχουμε κουτσομπολιά σε βάρος μας και αν ακούσουμε την φωνή του, θα μας πλακώσει η δυστυχία!;

Πολλές είναι οι παροιμίες, για τον Κούκο, ας σας παραθέσω μερικές:

“Ένας Κούκος ΔΕΝ φέρνει την Άνοιξη” (Χρειάζονται πολλοί).

“Με πλάνεψε η με τσάκισε ο Κούκος” (Με ξεγέλασε, με εξόντωσε).

“Έμεινε στο σπίτι σαν Κούκος” ή “Ήταν τρεις και ο Κούκος” (Θεωρείται συνώνυμο της μοναξιάς)

“Θα του κοστίσει ο Κούκος – Αηδόνι” (Όταν κάτι το ασήμαντο πληρώνεται ακριβά).

Τώρα ας επιχειρήσουμε μια πολιτική αναγωγή του φαινομένου του ΚΟΥΚΟΥ.

Στις μέρες μας διαπιστώνουμε ότι πολιτικοί ταγοί στην περιοχή εφαρμόζουν κατά γράμμα την συμπεριφορά του Κούκου, για την πολιτική τους επιβίωση.

Ως ξενιστές, παρέχουν πολιτική φωλιά σε αυγά “Κούκων” και επιδιώκουν την δημιουργία νέας πολιτικής γενιάς, από υιοθετημένους νυχτοπερπατητές της πολιτικής.

Πιστεύουν ότι οι “νεοσσοί” που θα παραχθούν θα συμβάλλουν στην εξελισσόμενη πολιτική μάχη (ΑΜΕΣΗΣ) επιβίωσης, μεταξύ παρασίτων και ξενιστών.

Υπολογίζουν ότι θα επιβιώσουν όπως ο Κούκος, που είναι στην κυριολεξία η Μαφία της φύσης.

Εμείς οι απλοί και άδολοι πολίτες βλέπουμε αυτό το πολιτικό γαϊτανάκι (έρχονται και οι ΑΠΟΚΡΙΕΣ) των επαγγελματιών πολιτικών επιβητόρων και μένουμε έκθαμβοι από το πολιτικό και προσωπικό θράσος ξενιστών και παρασίτων.

Γνωρίζουμε όλοι λίγο ως πολύ, τις ιδιότητες του D.N.A., που είναι κληρονομητέες στους απογόνους αλλά ΔΕΝ πιστεύαμε ότι μπορούσαν να υποστούν τέτοιες σοβαρές παρεμβατικές μεταλλάξεις, χάριν… πολιτικών (ή άλλων) επιδιώξεων!!!

Με την πολιτική τους αυτή συμπεριφορά, ίσως πιστεύουν ότι θα φέρουν την … ΑΝΟΙΞΗ της πολιτικής στην φθαρείσα υπέρμετρα και δυσανάλογα επαγγελματική τους πολιτική παράταξη.

Ξεχνούν ότι οι νεοσσοί του Κούκου καταναλώνουν υπέρμετρα (πολιτική) τροφή του ξενιστή και στο τέλος πετούν τα ανταγωνιστικά τους “αδέλφια” και εκτός φωλιάς.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί μελλοντικά και… πολιτικά, ξέρω όμως ότι ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ, ως τεμπέλος και παράσιτο!

Ξέρω όμως ότι “ένας Κούκος ΔΕΝ φέρνει την Άνοιξη” και συνήθως έχει τον τρόπο να κοστίζει όσο ένα Αηδόνι, ενώ το ταπεινό σαρκίο του είναι αμελητέα πολιτική οντότητα.

Ας έχουμε όλη υπ’ όψιν την συμπεριφορά των σύγχρονων ΚΟΥΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και να μη μας πλανέψουν στην προσπάθεια τόνωσης της πολιτικής τους παρουσίας, που μέχρι τώρα ήταν ευκαιριακή και σίγουρα ΑΣΗΜΑΝΤΗ.

 

Υ.Γ. Δεν φταίω εγώ αν ανακαλύψατε κάποιες ιδιότητες στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΣ που ταιριάζουν στον πραγματικό Κούκο…

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ !!!

 

Βασίλειος Ευστρ. Ναζλής

Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Πτυχιούχος Νομικής

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This