9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ… ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ !!!

Ο διαχωρισμός της Κριμαίας από την Ουκρανία, αποτελεί την 3η περίπτωση μετά την Κύπρο και το Κόσσοβο – Οι Βούλγαροι φοβούνται τους ύπουλους σχεδιασμούς της Τουρκίας – Γι’ αυτό ζητούν η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει το απαραβίαστο των συνόρων για τα Κράτη μέλη της

bulgarimafia mapa

Όταν γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ για τον κίνδυνο Κοσσοβοποίησης της Θράκης, δεν το κάνει για λόγους εντυπωσιασμού και για να ανεβάσει την κυκλοφορία της.

Απλούστατα, από την πληρέστερη ενημέρωση που έχουμε για τα δρώμενα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης, παράλληλα με τις απροκάλυπτες κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή θέλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ώστε να ‘χουν τα αυτιά και τα μάτια τους ανοιχτά, καθώς πολλοί από αυτούς, “βαρέθηκαν” όπως μας λένε, να διαβάζουν για την Τουρκία.

- Advertisement -

Μόνο που τα γεγονότα τρέχουν.

Και δημιουργούν αλυσιδωτές εξελίξεις.

Τα βλέπουμε καθισμένοι στην πολυθρόνα μας.

Μόνο που πρέπει να αναρωτηθούμε κάποια στιγμή, μήπως έρχεται και η σειρά μας.

Επί του παρόντος, καθεύουμε τον ύπνο του δικαίου, παρακολουθώντας ανιαρή τουρκικά σήριαλ στα Αθηναϊκά κανάλια και τις ανούσιες δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που μόνο σχολιάζουν, χωρίς να προτείνουν λύσεις.

Στην Βουλγαρία πάντως μέσα το δημοψήφισμα της Κριμαίας ανησυχούν.

***

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης εκφράζουν φόβους ότι ένα δημοψήφισμα παρόμοιο με της Κριμαίας, ενδέχεται να μεταφερθεί και στη Βουλγαρία, απειλώντας την ακεραιότητα της βουλγαρικής επικράτειας.

Σχετική και αποκαλυπτική ήταν η δήλωση πριν μερικές ημέρες του πρώην προέδρου της Βουλγαρίας, Παρβάνοφ, που είπε ότι ένα παρόμοιο δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει σε κάθε χώρα.

Σήμερα το βουλγαρικό Φόκους, παρουσιάζει τις απόψεις του προέδρου ενός εθνικού ιδρύματος, και της Βουλγαρικής Επιτροπής για τα εθνικά θέματα,  του Βασίλ Βασίλεφ.

Ο ίδιος θα χαρακτηρίσει την στάση της κυβέρνησης στα τεκταινόμενα στην Κριμαία ως υποτονική, ενώ δεν θα έπρεπε να ήταν τέτοια.

Θα επισημάνει:

«Ο διαχωρισμός της Κριμαίας από την Ουκρανία είναι το τρίτο προηγούμενο στην Ευρώπη.

Το πρώτο είναι ο διαχωρισμός των τμημάτων της Κύπρου, με την εισβολή του τουρκικού στρατού και του σχηματισμού της λεγόμενης τουρκικής δημοκρατίας της Κύπρου.

Η δεύτερη περίπτωση είναι  η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία και η τρίτη είναι της Κριμαίας.

Αυτό δημιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο για τη βουλγαρική πλευρά.

Το βουλγαρικό κράτος θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό και να θέσει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το απαράδεκτο  στο εξής να ζητά ένα τμήμα ανεξαρτησία, που ενδέχεται να κρύβεται από πίσω από αυτό,  μια ξένη χώρα.

Για εμάς είναι σημαντικό, διότι γνωρίζουμε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για ορισμένες περιοχές της Βουλγαρίας.

Έτσι, τώρα που όλος ο κόσμος ζει τέτοιες αποσχίσεις εδαφών, πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο αν πείσουμε τους δυτικούς συμμάχους μας και ειδικότερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να θεσπίσουν μέτρα, σε ένα παρόμοιο σχέδιο για να προκαταλάβουν και να περιορίσουν τέτοιου είδους ορέξεις.

Πρέπει να τεθεί το απαραβίαστο των συνόρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως βασική αρχή, την οποία πρέπει να οικοδομήσουμε, ώστε να επωφεληθούμε από την τωρινή κατάσταση ώστε να αποτραπεί οποιασδήποτε διαχωρισμός, έστω και ενός τετραγωνικού μέτρου από οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ερώτηση: Υπάρχει έδαφος για την ανάπτυξη παρόμοιων σεναρίων, μετά την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία;

Βασίλ Βασίλεφ: Φυσικά και υπάρχει έδαφος.

Είναι πολύ εύκολο, να διεισδύσει μια συμμορία κακοποιών ή ξένων πρακτόρων και να αρχίσει να δημιουργεί σύγκρουση με αιτία την εθνοτική καταγωγή, που θα μπορούσαν οι συγκρούσεις αυτές να τις εκμεταλλευθεί μια ξένη χώρα, και για να ακριβολογούμε:

η Τουρκία. Η οποία θα ζητήσει και θα επιβάλει τον τεχνητό διαχωρισμό σε κομμάτια της βουλγαρικής επικράτειας.

Θα μπορούσε, έτσι, να δημιουργήσει μια αυτόνομη μονάδα, όπως η λεγόμενη τουρκική δημοκρατία της Κύπρου, που δεν την παραδέχεται κανείς στον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο ώστε να παρουσιάζεται η Κύπρος διαιρεμένη.

Αν γινόταν κάτι παρόμοιο στο βουλγαρικό έδαφος, θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στη χώρα μας και το λαό μας.

Για αυτό πρέπει να πούμε στην Ευρώπη, ότι εάν ξένοι πράκτορες εργασθούν  για μια προσπάθεια διαχωρισμού τμημάτων της χώρας, με διακηρύξεις περί ισλαμικών δημοκρατιών ή άλλων ονομασιών, στο βουλγαρικό έδαφος, αυτό να είναι απαράδεκτο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βαλκανικό Περισκόπιο

***

Σημείωση Ε.Θ.

Καλή ακούγεται η πρόταση της Βουλγαρίας.

Μόνο που η “Ε.Ε.” της ισότητας και της αλληλεγγύης των λαών, ενώ νοιάζεται για την Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας, ξεχνά την Κύπρο (που είναι Κράτος μέλος της Ε.Ε.) και δέχεται ακόμα, χωρίς ντροπή, την Τουρκική κατοχή στο νησί της Αφροδίτης.

Έλληνες, ας μην ξεχνιόμαστε.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This