9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

ΑΠΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η ανώτερη χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει στα 20.000 ευρώ για διάφορα είδη καλλιεργειών – Δεν απαιτείται ιδία συμμετοχή – Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους αγρότες, από 18 έως 40 ετών

assets_LARGE_t_189761_54274384 neoi_agrotes neoi-agrotes660

Αιτήσεις χρηματοδότησης για f221 διαφορετικά είδη καλλιεργειών και εκτροφών μπορούν να υποβάλουν από την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαρτίου οι νέοι αγρότες.

Θα ενισχυθούν με ποσό έως και 20.000 ευρώ για να στήσουν τη δική τους γεωργική εκμετάλλευση φυτικής ή ζωικής παραγωγής.

- Advertisement -

Το ύψος της ενίσχυσης του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» διαμορφώνεται από 10.000 έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου (ορεινή, πεδινή, μειονεκτική κ.λπ), το είδος της εκμετάλλευσης και το ποσό της

επένδυσης.

Οι υψηλότερες χρηματοδοτήσεις’ δίνονται σε γεωργούς ορεινών περιοχών, που η εκμετάλλευση τους είναι φυτική ή κτηνοτροφική και η οποία θεωρείται ότι μελλοντικά έχει υψηλή κερδοφορία.

Για παράδειγμα, στις υψηλότερες αποδόσεις ανά στρέμμα, το υπουργείο καταχωρίζει μεταξύ άλλων τα μανιτάρια pleurotus, συγκεκριμένα άνθη (γαρίφαλα, τριαντάφυλλα, χρυσάνθεμα θερμοκηπίου) και συγκεκριμένα κηπευτικά (πιπεριά, κολοκυθάκι, ντομάτα και αγγούρι θερμοκηπίου).

Σημαντικό είναι ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν προκαταβολικά το 70% της επιδότησης ώστε να διευκολυνθεί η αρχική εγκατάσταση τους, ενώ πέρα από την ενασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, το πρόγραμμα επιδοτεί και δραστηριότητες που συνδέονται με τη μεταποίηση, την εμπορία, τη συσκευασία και τη μεταφορά προϊόντων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το πρόγραμμα αναμένεται να

ωφεληθούν συνολικά 8.000-8.500 νέοι αγρότες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) κατά το δεκατετράμηνο πριν από την αίτηση (και όχι νωρίτερα).

Νέοι ηλικίας από 18 έως 40 ετών.

Μόνιμοι κάτοικοι στις περιοχής εφαρμογής της δράσης.

Η γεωργική εκμετάλλευση τους απαιτεί εργασία τουλάχιστον 875 ώρες ετησίως.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο.

Σε αυτό πρέπει να αποδίδονται με σαφήνεια η υφιστάμενη και η μελλοντική κατάσταση του υποψηφίου και της εκμετάλλευσης, η στρατηγική υλοποίησης των στόχων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του, ενώ είναι αναγκαίο να υπογράφεται από γεωτεχνικό ή τεχνολόγο γεωπονίας.

Εφόσον εγκριθεί, ο δικαιούχος δεσμεύεται να υλοποιήσει τους στόχους σε πέντε χρόνια και να διατηρήσει την ασφάλιση του ΟΓΑ για δέκα χρόνια.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This