9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ… ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ !!!

Αγρίεψαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα, μετά την εντολή του Αρείου Πάγου – Οι καταστηματάρχες αντιδρούν, καθώς θεωρούν ότι το μέτρο έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα – Δεν περισσεύουν χρήματα για παράλογα πρόστιμα – Απάντηση στο πρόβλημα, με τις Λέσχες Καπνιστών

KAPNISMA-STOP kapnistes Τα κλιμάκια των ελεγκτών, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν και πάλι αρχίσει δειλά τους ελέγχους για το κάπνισμα σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά και την εντολή του Αρείου Πάγου στις κατά τόπους εισαγγελίες έχουν κάνει ακόμη πιο εντατικές τις έρευνές τους.

Οι καταστηματάρχες αντιδρούν, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για εισπρακτικό μέτρο το οποίο, μάλιστα, «διώχνει» και την πελατεία.

Την ίδια ώρα, αντιδρούν και οι καταναλωτές στους οποίους επίσης υποβάλλονται πρόστιμα αν συλληφθούν να καπνίζουν δημοσίως.

- Advertisement -

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 600 ευρώ, και φτάνουν στις 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας λειτουργίας στην πέμπτη υποτροπή.

Οι πελάτες που συλλαμβάνονται να καπνίζουν επιβαρύνονται με 50 ευρώ πρόστιμο.

«Το έχουμε ξαναζήσει. Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ότι είναι νόμος εισπρακτικού χαρακτήρα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υπολογίσει και τον κόσμο που είναι εθισμένος στο κάπνισμα και τον κόσμο που για τους δικούς του λόγους έχει γυρίσει την πλάτη στο κάπνισμα», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Μιχάλης Τσιφάκης.

«Δεν είναι παραγωγική η διαδικασία των ελέγχων. Οι Έλληνες δεν έχουν πια χρήματα και έχουν ελαχιστοποιήσει τις εξόδους τους.

Με το κλίμα αυτό, θα σταματήσουν πια να βγαίνουν.

Η αντικαπνιστική εκστρατεία θα πρέπει να ωριμάσει σε άλλου είδους χώρους, σε άλλες ηλικίες, σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Και μετά να επεκταθεί στην πράξη.

Τα πρόστιμα είναι πολύ υψηλά και για τους επιχειρηματίες και για τους καπνιστές πελάτες», λέει στο newpost η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), Νίκη Κωνσταντίνου.

«Βεβαίως να είναι αυστηρά τα πρόστιμα, αλλά να ενταθούν οι προσπάθειες στο να αποκτήσει ο κόσμος τη συνείδηση ότι το κάπνισμα βλάπτει και όχι στο να «μαζεύει» πρόστιμα.

Ο κόσμος πιστεύει ότι θα μαζέψουν πάλι μερικά χρήματα και μετά θα το ξεχάσουν όπως είχε γίνει και πριν δύο χρόνια.

Για να αποδώσουν τα μέτρα πρέπει να ληφθούν μέτρα όχι μόνο για τους μη καπνιστές, αλλά και για τους καπνιστές», προσθέτει ο Μιχάλης Τσιφάκης.

 

Απαντούν με «Λέσχες Καπνιστών»

 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) ισχυρίζεται ότι έχουν βρει τον τρόπο να «ξεφύγουν» από το νόμο: μετατρέποντας την επιχείρηση σε «Λέσχη Καπνιστών».

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, το Νομικό τους Τμήμα είναι σε θέση σε 3 ημέρες να φέρει εις πέρας την μετατροπή, όμως δεν υπόσχονται ότι θα λυθούν τα προβλήματα με τις αρχές

«Ερωτούν μερικοί “μήπως θα έχω κάποια προβλήματα;”, απαντά ο ΠΑΣΚΕΔΙ “Εάν νομίζεις πως τώρα δεν έχεις, τότε μην κάνεις τίποτε”», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο καταλήγει:

«Αν πείστηκες έλα σε 3 μέρες να παραλάβεις την ΛΕΣΧΗ σου, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1) Δύο ιδρυτικά μέλη με φωτοτυπίες ταυτοτήτων μπρος – πίσω και γνήσιο υπογραφής σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

2) Φωτοτυπία Άδειας Λειτουργίας.

3) Φωτοτυπία κάτοψης χώρου.

4) Ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης

5) Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ. των ιδρυτικών μελών»

Κατά πόσο η πρότασή τους είναι εφικτή και στην πράξη… ερευνάται.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Δύο ακόμη ασθενείς με Covid-19

Από Κομοτηνή και Ξάνθη, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Άλλοι...

Από που κι ως που είναι… «μητρική» μας γλώσσα η Τουρκική;

Σκληρή απάντηση δίνει στον πρώην Υπουργό Νίκο Φίλη, ένας Πομάκος από την Ξάνθη – «Άγιο είχαν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, που ο...

«Καταδίκη» της Τουρκίας με… δισεκατομμύρια !!!

Δυο διαφορετικά πρόσωπα δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας», κατά της Ελλάδος

Ο συναγερμός δεν έληξε στον Έβρο

Η Άγκυρα δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει τις… «Γκρίζες Ζώνες» και στην οριογραμμή του Έβρου – Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά...

Μην ανησυχείτε, η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει τζαμί

Αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τον τουρκικό τουρισμό – Τέσσερα (4) εκατομμύρια επισκέπτες δέχεται κάθε χρόνο – Είναι πολλά τα λεφτά

More Articles Like This