Home / Αθλητικα / Δοκιμάστηκαν οι σχέσεις Ορεστιάδας – Λήμνου λόγω αδιαλλαξίας

Δοκιμάστηκαν οι σχέσεις Ορεστιάδας – Λήμνου λόγω αδιαλλαξίας

thrakisports_evros

lhmnos

Στα άκρα εξαιτίας της περίεργης αδιαλλαξίας – ανευθυνότητας που έδειξε συγκεκριμένος παράγοντας της ομάδας της Λήμνου οδηγήθηκαν οι σχέσεις του ΑΟ Ορεστιάδας με την ομάδα που ίδρυσε ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς. Αντίστοιχα παράπονα μάλιστα υπάρχουν και από την ΓΕΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΑΟ Ορεστιάδας προχώρησε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της Λήμνου και απαίτησης από την αγωνόδικο επιτροπή της ΕΟΠΕ να οριστεί το παιχνίδι της προσεχούς αγωνιστικής στην Λήμνο όχι Σάββατο, όπως κανονικά έχει οριστεί αλλά βράδυ Παρασκευής (σήμερα δηλαδή), κάτι που θα διευκολύνει την ομάδα του ΑΟΟ να μην ματώσει οικονομικά με αυτό το ταξίδι.

Οι δύο ομάδες είχαν παραδοσιακά καλές σχέσεις, λόγω Σαμαρά, με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί δανεικοί δύο παίκτες του ΑΟΟ στην Λήμνο και φυσικά να έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη στην Ορεστιάδα η σύζυγος του “αετού του Έβρου”. Ωστόσο ο έφορος της Λήμνου αρνήθηκε να συμφωνήσει στην μετάθεση κατά μία ημέρα του αγώνα, και ενώ είναι νωπές οι μνήμες για αντίστοιχα παράπονα και από τους ανθρώπους της ΓΕΑ που έπαιξαν πριν δύο εβδομάδες στο νησί, κερδίζοντας με 3-2, υποχρεωμένοι να δώσουν δύο αγώνες σε 24 ώρες.

Η πρώτη ανακοίνωση της Ορεστιάδας

Αναλυτικά μέρος της πρώτης ανακοίνωσης – ανοιχτής επιστολής – απαίτησης του ΑΟ Ορεστιάδας, που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, απευθύνονταν προς την αγωνόδικο επιτροπή της ΕΟΠΕ και ζητούσε την μεταφορά κατά ένα 24ωρο νωρίτερα της αναμέτρησης με την Λήμνο στο νησί:

«Σχετικά με τον αγώνα της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (3οςόμιλος), ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθει το Σάββατο στις 22-03-2014 μεταξύ της ομάδας μας, του Α.Ο. Ορεστιάδας και της ομάδας της Λήμνου,  SPORTS CLUB στο νησί της Λήμνου, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό, πως ζητούμε την αλλαγή ημέρας τέλεσης του αγώνα κατά 1 ημέρα πριν, ήτοι την 21-03-2014 και ημέρα Παρασκευή και ώρα όποια ορίσετε Εσείς ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι, για τους εξής συγκεκριμένους λόγους:

1ον) Διότι στις 20-03-2014 ημέρα Πέμπτη υπάρχει δρομολόγιο πλοίου από την Καβάλα προς τη Λήμνο και ώρα 15:00 με ώρα άφιξης στις 20:00 πραγματοποιώντας έτσι δύο διανυκτερεύσεις στο νησί της Λήμνου , στις 20/03 και στις 21/03 με επιστροφή προς την Καβάλα ομοίως με δρομολόγιο πλοίου, το Σάββατο στις 22/03. Υπό αυτήν την περίπτωση η ομάδα μας θα δαπανήσει περίπου, α) 450 ευρώ για εισιτήρια πλοίου (30 ευρώ/άτομο Χ  15 άτομα αποστολή), β) 900 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο του νησιού (2 Χ (15 άτομα αποστολής Χ 30 ευρώ κόστος/άτομο), γ) 480 ευρώ για 4 γεύματα της αποστολής μας (4 Χ 8ευρώ/γεύμα Χ 15 ευρώ / άτομο)και δ) 700 ευρώ για μετακίνηση της αποστολής με λεωφορείο στην Καβάλα, δηλαδή ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 2.530 ευρώ.

2ον) Διότι στη 2η περίπτωση , η οποία είναι να διεξαχθεί ο αγώνας το Σάββατο στις 22/03, κατά πρώτον δεν υπάρχει συγκοινωνία από Καβάλα. Η μόνη συγκοινωνία που υπάρχει είναι αυτή από την Θεσσαλονίκη αεροπορικώς προς το νησί της Λήμνου, πράγμα το οποίο θα μας επιβαρύνει με τα ακόλουθα έξοδα: α) 2.355 ευρώ για εισιτήρια μετ΄ επιστροφής (157 ευρώ/άτομο Χ 15 άτομα), β) 1.380 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις με φαγητό και διαμονή σε ξενοδοχείο (900 ευρώ ξενοδοχείο και 480 ευρώ για 4 γεύματα της αποστολής όπως ακριβώς αναλύονται ανωτέρω) και γ) 2.000 ευρώ για τη μετακίνηση της ομάδας μας με λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη (1.000 ευρώ για καύσιμα και άλλα 1.000 για την παραμονή του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για μία επιπλέον ημέρα), ήτοι ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 5.735 ευρώ. Και σε μία ακόμη υποθετική περίπτωση που η ομάδα μας μεταβεί με Ι.Χ. χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια των αθλητών μας, το κόστος μειώνεται κατά 1.000 περίπου, δηλαδή στο ποσό των 4.735 ευρώ το οποίο είναι εξίσου εξοντωτικό για μας.

Παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές που είχαμε με την ομάδα της Λήμνου και ειδικότερα με τον κ. Βλάχο (έφορος της ανδρικής ομάδας) δεν πήραμε θετική απάντηση στο αίτημά μας προς έκπληξή μας, κάτι το οποίο πράξαμε εμείς στον αγώνα του 1ου γύρου στην πόλη μας μία μέρα πριν την τέλεση του αγώνα για τον ίδιο ακριβώς ευνόητο λόγο προς διευκόλυνση της μετακίνησης της ομάδας της Λήμνου και αποφυγή περιττών εξόδων. Μία ομάδα με την οποία είχαμε σκοπό να προχωρήσουμε σε αδελφοποίηση των Σωματείων μας  καθώς μας ενώνει ένα κοινό στοιχείο, ο γίγαντας του Ελληνικού Βόλεϊ , ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η κίνηση μας να παραχωρήσουμε στη Λήμνο δύο νεαρούς αθλητές από τα σπλάχνα των ακαδημιών μας, τον Μαμαλίγκα και τον Ντουρντούρα.

Θέλουμε να ζητήσουμε απ΄ την Αγωνόδικο Επιτροπή να εξετάσει με τη δέουσα σοβαρότητα το ζήτημά μας καθώς σε περίπτωση που αναγκαστούμε να μεταβούμε στη Λήμνο με τη 2η εκδοχή που αναλυτικά παραθέσαμε παραπάνω, θα μας «γονατίσει» κυριολεκτικά σ΄αυτή την κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος λίγο πριν τους δύσκολους αγώνες των μπαράζ ανόδου. Θυμίζουμε πως με μεγάλη ευκολία, στον αγώνα του 1ουγύρου του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη με την ομάδα της ΜΕΝΤ αποφασίστηκε αλλαγή ώρας τέλεσης του αγώνα και γηπέδου χωρίς τη συγκατάθεσή μας με αποτέλεσμα την αφάνταστη ταλαιπωρία που υπέστη η αποστολή μας την ημέρα εκείνη. Επίσης σ΄ αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε τις διαβεβαιώσεις της ομοσπονδίας στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου πως θα δει με ελαστικότητα το θέμα των μετακινήσεων όλων των ομάδων του  3ου Ομίλου προς το νησί της Λήμνου με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον των ομάδων και την ασφάλεια των αθλητών που πρέπει να τηρείται.

Για τους ανωτέρω εκτεθέντες λόγους θα θέλαμε να εισακούσετε το δίκαιο αυτό αίτημά μας και πιστεύουμε πως θα βοηθήσετε την ακριτική ιστορική μας Ομάδα, η οποία από την αρχή της χρονιάς είναι επιφορτισμένη με πολλές μετακινήσεις και οδοιπορικά έξοδα, τα οποία δεν έχουν  καταβληθεί εδώ και πολύ καιρό, να διατηρηθεί σ΄ένα ανταγωνιστικό επίπεδο.

Η απάντηση της Λήμνου

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ύστερα από την ανακοίνωση του A.Ο Ορεστιάδας σας ενημερώνουμε ότι δεν αποδεχθήκαμε το αίτημά τους για αλλαγή ημέρας και ώρας του αγώνα Λήμνος S.C. – ΑΟ Ορεστιάδα. Υπάρχει ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση του νησιού μας από Θεσσαλονίκη και Καβάλα και επιστροφή την επομένη του προκαθορισμένου αγώνα του Σαββάτου 22/3/2014, δηλαδή στις 23/3 και η ομάδα τους δεν θα επιβαρυνθεί με επιπρόσθετη διανυκτέρευση πέραν της μίας νύχτας.

Άφιξη στη Λήμνο – Παρασκευή αεροπορικώς 10:45 από Θεσσαλονίκη.

Αναχώρηση για Καβάλα – Σάββατο (ξημερώματα Κυριακής 00:30)

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογός μας ουδέποτε αιτήθηκε αλλαγή προκαθορισμένου αγώνα κάνοντας σε όλο το πρωτάθλημα 10 εκτός έδρας αγώνες και διανυκτερεύοντας σε καθένα από αυτούς 2 βραδιές, ανεβάζοντας το κόστος για έμάς σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Παρ’ όλα αυτά όμως και ως νεοσύστατος σύλλογος και ως το μοναδικό νησί στον όμιλο καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε αξιοπρεπώς σε όλα τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ακόμη ουδέποτε θελήσαμε να παίξουμε επικοινωνιακά παιχνίδια με τα μέσα, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις στο φίλαθλο κόσμο μας.

Σεβόμενοι λοιπόν τον κόσμο μας, που έχει στηρίξει την προσπάθειά μας και περιμένει να απολαύσει ένα ιστορικό παιχνίδι για εμάς, εμμείναμε στην αρχική μας δήλωση και σε εσάς ότι όλα μας τα παιχνίδια να γίνονται Σάββατο. Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι η άδεια του αγώνα έχει βγει για τη συγκεκριμένη ημερομηνία ήτοι 22/3/2014».

 Η ανταπάντηση του ΑΟΟ

«Σε σχέση με το αίτημα μας περί αλλαγής της ημέρας του αγώνα με τη Λήμνο θα πρέπει να ενημερώσουμε στον φίλαθλο κόσμο ότι εμείς σαν Α.Ο.Ο θεωρήσαμε σωστό να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια για να μειώσουμε τα έξοδα που απαιτεί ένα τέτοιο ταξίδι. Ουδέποτε στην σαραντάχρονη πορεία του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας τέθηκε θέμα να μην παρευρεθεί σε αγώνα, όπου και αν ήταν αυτός.

Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε ότι εχθές επιτέλους οριστικοποιήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων και έτσι θα κάνουμε δύο διανυκτερεύσεις στη Λήμνο και θα αγωνισθούμε κανονικά το Σάββατο, μιας και μετά τον αγώνα υπάρχει πλοίο αναχώρησης.

Τέλος ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας δεν βρίσκετε τυχαία στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της Α2 κατηγορίας και θα παρευρεθεί κανονικά με 12 αθλητές στο νησί της Λήμνου και ουδέ ποτέ ήθελε να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια. Συνεχίζει να θεωρεί την ομάδα της Λήμνου αδερφικό σωματείο μιας και ο ιδρυτής του είναι ο δικός μας Νίκος Σαμαράς. Ευχόμαστε να γίνει ένα παιχνίδι γιορτή όπως εξ αρχής αναμενόταν δίνοντας για άλλη μια φορά τιμή στο Νίκο Σαμαρά».