9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ …ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ;

Δεύτερος Σταθμός διοδίων ετοιμάζεται στην Ροδόπη,σ το τμήμα Κομοτηνή – Μέστη – Θα λέγεται “Σταθμός Λίσσου” – Τελικά από τον Έβρο, μέχρι Θεσ/νίκη θα πληρώνουμε 6 διόδια

diodiaaa diodia1

Οι δύο σταθμοί διοδίων, που λειτουργούν ήδη στην επικράτεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και ένας τρίτος, αυτός της Νυμφόπετρας, που συναντούν οι χρήστες της Εγνατίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, όπως επισήμως δικαιολογείται η επιβολή αντιτίμου για τη διέλευση των οχημάτων.

Οι πληροφορίες, που ήθελαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να μη σταματούν στην κατασκευή και λειτουργία του σταθμού διοδίων της Μουσθένης Καβάλας, επιβεβαιώνονται με μια πρόσφατη απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που καταδεικνύει την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή δεύτερου σταθμού διοδίων στα όρια του νομού Ροδόπης.

- Advertisement -

 

Σταθμός Διοδίων Λίσσου

 

Η απόφαση, που εκδόθηκε στις 10 Μαρτίου 2014 και υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, κ. Ελεήμονα Τηλιγάδα, τροποποιεί την υπ’ αριθμ. 35157/31-10-1994 ΚΥΑ, η οποία αφορά στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος ««Κομοτηνή-Μέστη, α’ υπότμημα» της Εγνατίας Οδού, ενσωματώνοντας πρόβλεψη για την κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στο επίμαχο τμήμα του αυτοκινητόδρομου.

Όπως περιγράφεται στην απόφαση, ο νέος σταθμός, που θα ονομάζεται Σταθμός Διοδίων Λίσσου, θα κατασκευαστεί «σε πεδινή αγροτική περιοχή ανάμεσα στους προβλεπόμενους Α/Κ ΒΙΠΕ Κομοτηνής και Διώνης, στο ύψος του οικισμού Σαλμώνης».

Τα παραπάνω συνιστούν το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, χωρίς να είναι εφικτό να προσδιοριστεί ο χρόνος πλήρους υλοποίησης του έργου και η έναρξη της λειτουργίας του Σταθμού.

Το σίγουρο είναι ότι οι θεωρητικοί μέχρι τώρα σχεδιασμοί για «διόδια παντού» κατά μήκος της Εγνατίας, αρχίζουν πλέον να παίρνουν «σάρκα και οστά».

Και αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες, ήθελαν την κυβέρνηση να σχεδιάζει την κατασκευή όχι ενός, αλλά τριών νέων σταθμών διοδίων από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Απομένει να διαπιστώσουμε αν θα επαληθευτεί κι αυτό το σενάριο, βάσει του οποίου πραγματικά η χρήση της Εγνατίας Οδού, ιδίως από τους κατοίκους της Περιφέρειάς μας, θα καταστεί απαγορευτική.

Θωμάς Σταμούλης

***

Σημείωση Ε.Θ.

Δηλαδή για να πάμε από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή, θα πληρώνουμε προσεχώς διόδια.

Και γενικώς για την μετακίνησή μας από τον Έβρο ως την Θεσσαλονίκη θα πληρώνουμε έξι (6) φορές διόδια, στην Εγνατία οδό.

Θα δεχθούμε πάλι αδιαμαρτύρητα και το καινούργιο φέσι;

Σ.Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This