9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ

LAMPAKHS-PALIO-NOSOKOMEIOa LAMPAKHS-PALIO-NOSOKOMEIO

Στους αναμορφωμένους χώρους του πρώτου νοσοκομείου της πόλης βρέθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, προκειμένου να επιβλέψει την πορεία των εργασιών σε ένα από τα ιστορικότερα κτίρια, το οποίο προορίζεται να λειτουργήσει ως πολιτιστικός χώρος εκθέσεων για σχολεία και ιδιώτες.

Ο κ. Λαμπάκης, τόνισε πως εφόσον ο οργανισμός σχολικών κτιρίων εκπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων που απορρέουν για το κτίριο, τότε υπολογίζεται πως αυτό θα παραδοθεί στους δημότες της πόλης το προσεχές καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά, για την πορεία των εργασιών αναμόρφωσης σε ένα από τα λίγα εναπομείναντα ιστορικά κτίρια της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στους χώρους του πρώτου νοσοκομείου της πόλης ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

- Advertisement -

Ο ίδιος επιθεώρησε μαζί με τους επιβλέποντες μηχανικούς το ισόγειο και τον πρώτο όροφο του αναμορφωμένου  κτιρίου που οικοδομήθηκε στην δεκαετία του 1890.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν, όπως τονίστηκε, δεν έπληξαν σε καμία περίπτωση την αρχική μορφή που είχε το οίκημα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη, ήταν 1.800.000 ευρώ, ενώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί από τον ΟΣΚ προς τον ανάδοχο υπολογίζονται στις 200.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος σημείωσε πως ο δήμος κατέβαλε εξ’ ιδίων πόρων, λόγω της αδυναμίας του ΟΣΚ, ένα σημαντικό πόσο προκειμένου να σώσει το ιστορικό κτίριο από την κακοκαιρία που κινδύνευε να καταστρέψει εντελώς τον εναπομείναντα οργανισμό.

Εφόσον ο ΟΣΚ προβεί σε αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσεων που απορρέουν για το κτίριο, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως οι δημότες της Αλεξανδρούπολης θα απολαμβάνουν αρχές του προσεχούς καλοκαιριού έναν νέο χώρο πολιτισμού που προορίζεται να στεγάζει εκθέσεις, διαλέξεις και άλλες πολιτιστικές δράσεις για μαθητές και ιδιώτες.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Δεν έχει τρένο για… Αλεξανδρούπολη

Πέφτει «ψαλίδι» στο έργο σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τους Τοξότες Ξάνθης - Δεν θα γίνει νέα Σιδηροδρομική Γραμμή -...

More Articles Like This