9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

Ν. Μιγιαήλοβιτς: «Θέλω Ιταλία ή Πολωνία, αλλά θα γυρίσω ως φίλαθλος του Εθνικού»

thrakisports_evros

migiailovits

Ο Νικολά Μιγιαήλοβιτς μπορεί να ήρθε μόλις στις αρχές της σεζόν στην Αλεξανδρούπολη, αλλά δείχνει να έχει ενταχθεί για τα καλά στον κοινωνικό ιστό της πόλης και ιδίως του Εθνικού. Έτσι, την Κυριακή, μια ημέρα μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση που οδήγησε στη νίκη τον Εθνικό επί της Κηφισιάς με 3-1, πήγε στο… Φώτης Κοσμάς να παρακολουθήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

Ο Μιγιαήλοβιτς με 349 πόντους είναι φέτος από τους κορυφαίους σκόρερς του Εθνικού, ο δεύτερος μετά τον Ιβάν Ράιτς που έχει μόλις έναν πόντο παραπάνω σε 19 αγώνες (προφανώς η στατιστική υπηρεσία δεν έχει ακόμα περάσει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές). Στην φωτογραφία βλέπετε τον Σέρβο  με τον Θόδωρο Μαυρίδη, μέλος του ΔΣ του Εθνικού με αρμοδιότητες τόσο στο τμήμα βόλεϊ όσο και στο ποδόσφαιρο. Στις εξέδρες του Φώτης Κοσμάς στον αγώνα του Εθνικού με την ΑΕ Διδυμοτείχου που νίκησαν οι αλεξανδρουπολίτες με 2-0 παραβρέθηκαν και άλλα μέλη του ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός, αλλά και αθλητές.

- Advertisement -

Ο Μιγιαήλοβιτς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα Contra, κάνοντας πολλές εξομολογήσεις αλλά και αποκαλύψεις. Όπως υποστηρίζει, «ήταν μία σεζόν με πολλές συγκινήσεις», όπου «τα καλύτερα έρχονται». Όπως λέει, «ο Εθνικός έδειξε πως μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά, να κυνηγήσει ακόμα περισσότερα πράγματα και να καθιερωθεί σαν μία μεγάλη ομάδα στη συνείδηση του κόσμου. Υπάρχει προοπτική η ομάδα να γίνεται όλο και καλύτερη, χρόνο με το χρόνο, παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τον ερχομό του στην Ελλάδα επισήμανε: «Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα και χαίρομαι πραγματικά που μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω και να παίξω εδώ βόλεϊ. Δεν θα είναι υπερβολή να σου πω πώς νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου στην Αλεξανδρούπολη. Ο κόσμος είναι τόσο φιλόξενος. Και τόσο κοντά στην ομάδα, που με κάνει να αισθάνομαι πολύ άνετα. Στο δρόμο, στο καφέ, στο γήπεδο… Όλοι με χαιρετάνε, μου μιλάνε και με βοηθάνε πολύ. Είναι δύσκολο να βρεις τέτοιο κλίμα και τέτοιες συνθήκες δουλειάς. Νιώθω πολύ καλά και είναι κάτι που δεν ξέρω αν θα συναντήσω ξανά. Δύσκολα βρίσκεις τέτοιο κλίμα και τόσο ζεστούς ανθρώπους».

Αποκαλύπτει πάντως ότι τις πρώτες μέρες «είχα δυσκολευτεί αρκετά, αφού σκεφτόμουν μήπως ήταν καλύτερα να φύγω και μήπως δεν ήμουν προετοιμασμένος για μία τέτοια αλλαγή. Νέα χώρα, καινούργιοι άνθρωποι, διαφορετική νοοτροπία. Ωστόσο όλα πήγαν καλά και σε λίγες μόνο μέρες μπόρεσα και προσαρμόστηκα. Πλέον μου αρέσει απίστευτα εδώ».

Για τους στόχους της ομάδας από εδώ και στο εξής, τόνισε: «Θέλω να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα στα παιχνίδια των πλέι οφ και να βγούμε στο Champions League. Αφού είμαστε ήδη στην Ευρώπη, θα διεκδικήσουμε ότι παραπάνω μπορούμε από το CEV Cup και το Challenge Cup. Θέλουμε να μπούμε στην καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση». Χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό, λόγω της εμπειρίας του και της ιστορίας του και λόγω του ότι είναι Ολυμπιακός, ότι ίσως να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στην τελική βαθμολογική κατάταξη των πλέι οφ, καθώς θα παίξει με άλλον αέρα, αλλά διευκρίνισε: «Πιστεύω πως όλα μπορούν να συμβούν».

Τέλος, σε ότι αφορά το προσωπικό του μέλλον, απαντά: «Σαν επαγγελματίας παίκτης, θέλω το καλύτερο για μένα. Όνειρο ζωής κάθε αθλητή που παίζει βόλεϊ, είναι η Ιταλία ή η Πολωνία. Αυτό είναι και το δικό μου όνειρο. Ωστόσο δεν μπορώ να αφήσω εύκολα και την Αλεξανδρούπολη. Όλα αυτά που ζω εδώ και όλα αυτά που νιώθω. Αν φύγω δεν θα είναι εύκολο. (…) Πάντως αν φύγω θα έρθω ξανά. Αν τελικά αποχωρήσω από την ομάδα, θα έρθω στο γήπεδο σαν φίλαθλος να υποστηρίξω τον Εθνικό, να τραγουδήσω συνθήματα για την ομάδα και να φωνάξω στο διαιτητή αν σφυρίξει σε βάρος μας!».

Οι οικονομικές δυσκολίες και ο Πανόπουλος

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή «αποκάλυψη» του ThrakiSportS και της «Ελεύθερης Θράκης» για επικείμενη εμπλοκή του Χρήστου Πανόπουλου στα διοικητικά του Εθνικού. Μάταια ωστόσο περίμεναν, όσοι περίμεναν, την προαναγγελθείσα συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Εθνικού για χθες το απόγευμα. Η είδηση θα ήταν πολύ καλή, για να είναι αληθινή σε μια ημέρα σαν την Πρωταπριλιά. Ο Χρήστος Πανόπουλος παραμένει στο τιμόνι της Skoda Ξάνθη. Μακάρι να συμβεί πάντως μια τέτοια εξέλιξη, που θα διευκολύνει πολύ και τις προσπάθειες του Εθνικού, οι άνθρωποι του οποίου δεν κρύβουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να δώσαμε ιδέες στους ανθρώπους του Εθνικού. Καλό μήνα λοιπόν και… του χρόνου.

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

Υποτροφία για την Αμερική πέτυχε ο Εβρίτης Αναστάσης Βασιλειάδης!

Μεγάλη επιτυχία για τον καταγόμενο από τις Φέρες, μαθητή Λυκείου - Τα επόμενα βήματά του O Έβρος βγάζει σπουδαία μυαλά,...

More Articles Like This