9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Επισκέψεις στον Δήμαρχο Αλεξ/πολης και τον Μητροπολίτη Άνθιμο, για διερεύνηση προοπτικών συνεργασίας και υπογραφή Πρωτοκόλλου για την ανάπτυξη του τουρισμού – “Αγαπάμε και σεβόμαστε τον Ρωσικό λαό”

1 markof4

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε δεκαμελής αντιπροσωπεία από την ρώσικη πόλη της Αγίας Πετρούπολης, η οποία αποδέχτηκε την επίσημη πρόσκληση των ιθυνόντων του Πολιτιστικού Κέντρου “Ρώσικο Σπίτι”.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από εκπροσώπους του δήμου, του πανεπιστημίου και του επιμελητηρίου της ρώσικης μητρόπολης και πρώτος σταθμός της επίσκεψης τους ήταν το γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη, όπου ακολούθησε μια εποικοδομητική και θερμή διερευνητική επαφή.

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η διερεύνηση των πιθανών πεδίων συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων, κατ’ αντιστοιχία με την περίπτωση της αδελφοποιημένης πόλης του Σοσνόβυι Μπορ, και κυρίως στο τραπέζι τέθηκε το ενδεχόμενο υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Μετέπειτα η αντιπροσωπεία μετέβη στο μνημείο των ρώσων πεσόντων στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, όπου τους δόθηκε συνοπτικά το χρονικό των ιστορικών συμβάντων, ενώ δεν παρέλειψαν να αποδώσουν και τον ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους τους.

Κατόπιν η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου Έβρου για ανταλλαγή απόψεων και προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων

Τέλος, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης κ. Σεργκεϊ Μάρκωφ, είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Η συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον κ. Μαρκώφ έγινε σε αδελφικό κλίμα, ενώ διήρκησε περίπου τριάντα λεπτά. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος καλωσορίζοντας τον κ. Μαρκώφ στο γραφείο του, μεταξύ άλλων τόνισε: “Η επίσκεψή σας, μας τιμά ιδιαιτέρως”.

Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος μίλησε για το μνημείο των Ρώσων που βρίσκεται δίπλα στην Μητρόπολη, αλλά και για το ιστιοφόρο MIR που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη την Μεγάλη Εβδομάδα και το επισκέφθηκε και κράτησε την εικόνα του Αγίου Βλαδιμήρου για 3 μέρες.

“Έχω επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη και προσκύνησα όλα τα ιερά και ευλογημένα μέρη”, πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρθηκε στην Ρωσία και τον Ρωσικό λαό, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “Αγαπάμε τον Ρωσικό λαό και τον σεβόμαστε, γιατί σε δύσκολες στιγμές της πατρίδος μας, οι Έλληνες πάντα αισθανόταν ότι οι Ρώσοι είναι μαζί μας.”

“Θέλουμε αυτή η σχέση με την Ρωσία να συνεχιστεί”, πρόσθεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο λαών, καθώς και στους τρόπους  ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην Αλεξανδρούπολη.

“Σεβασμιώτατε, ότι κάνουμε το κάνουμε από την καρδιά μας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σεργκεϊ Μαρκώφ.

Μιλώντας για τους Έλληνες της Αγίας Πετρούπολης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Εξωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι “τους Έλληνες που ζουν στην Αγία Πετρούπολη τους νιώθουμε αδέλφια μας.”

Να αναφερθεί ότι τον κ. Σεργκεϊ Μαρκώφ συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This