Home / Πολιτικη / Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΡΥΨΑΜΕ

Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΡΥΨΑΜΕ

Τι έδειχνε η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH που διενεργήθηκε στις αρχές Απριλίου του 2014 για την εκλογική αναμέτρηση, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης – Αν την δημοσιοποιούσαμε, ούτε τους συνδυασμούς τους θα έκλειναν κάποιες παρατάξεις – Θα έχει τώρα την εντιμότητα και την γενναιότητα ο Απόστολος Φωτιάδης, να ανακαλέσει τις καταγγελίες που έκανε στο ΕΣΡ;

2014_04-ΔΗΜΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-2-13 2014_04-ΔΗΜΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-2-5

Όταν κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι, βγήκαν στο κλαρί για να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, είχαν την εντύπωση ότι είναι λαοπρόβλητοι, ότι είναι οι σωτήρες του τόπου και πως όλοι έπρεπε να παραμερίσουν για να περάσει η αφεντιά τους.

Γι’ αυτό και έσπευσαν να καταγγείλουν τον όμιλό μας για μεροληπτική προβολή, του εν ενεργεία Δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη, την στιγμή που αυτοί τον καθύβριζαν από το πρωί ως το βράδυ, από το άλλο κανάλι, προσπαθώντας να μηδενίσουν το έργο του.

Πρέπει όμως κι εμείς να αποκαταστήσουμε τα πράγματα, γιατί “το άδικο δεν ευλογείται”.

Δίνουμε λοιπόν σήμερα στη δημοσιότητα την μέτρηση που είχε διενεργήσει η εταιρεία ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, στις αρχές Απριλίου του 2014.

Η μέτρηση είχε δύο σκέλη.

Το πρώτο αναφερόταν στις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το δεύτερο, ποιο κανάλι εμπιστεύονται οι τηλεθεατές για την ενημέρωσή τους.

Τα αποτελέσματα της έγκριτης εταιρείας δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ RESEARCH, δεν τα δημοσιοποιήσαμε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, αλλά τα κρύψαμε συνειδητά.

Και ο λόγος ήταν ότι δεν θέλαμε επ’ ουδενί λόγω να ποδηγετήσουμε την ψήφο των πολιτών, με την δημιουργία εντυπώσεων υπέρ του Α’ ή Β’ υποψηφίου συνδυασμού.

Η μέτρηση έγινε συγκεκριμένα μεταξύ 7 και 9 Απριλίου του 2014 και είχε τα εξής ερωτήματα.

ΠΡΩΤΟΝ: Για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις δημοτικές εκλογές.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος Δήμαρχος.

ΤΡΙΤΟΝ: Για την πρόθεση ψήφου στον Α’ γύρο.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Για τους πιθανούς συσχετισμούς δύο υποψηφίων στον δεύτερο γύρο.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Για την παράσταση νίκης, δηλ. ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί τελικά Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Στην μέτρηση της  ΚΑΠΑ RESEARCH υπήρχαν δύο ακόμη ερωτήματα.

Ποιο περιφερειακό κανάλι εμπιστεύεστε για την ενημέρωσή σας και

και τι θα ψηφίζατε εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Ευρωεκλογές.

Το τελευταίο ερώτημα πάλι θα το κρύψουμε και θα το δημοσιεύσουμε την επόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει τελειώσει η μάχη των Ευρωεκλογών.

Όσον αφορά δε την μέτρηση για τα τηλεοπτικά κανάλια, τα νούμερα δίνουν την πρωτιά στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ με 33,6%, έναντι 29,5% για την ΔΕΛΤΑ τηλεόραση.

Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κονδύλη ΑΕ, με την εμπειρία της εκδοτικής ζωής εβδομήντα (70) ολόκληρων ετών, πράττοντας με υπευθυνότητα και συνέπεια, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, κράτησε για τον εαυτό της τα αποτελέσματα γιατί, αν τα δημοσιοποιούσε, κάποιοι υποψήφιοι δεν θα μπορούσαν ούτε τους συνδυασμούς τους να κλείσουν.

Και βέβαια δεν θα μετείχαν στις εκλογές ελλείψει υποψηφίων.

Γιατί αν για παράδειγμα εμφανίζαμε ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης συγκεντρώνει ποσοστό 52,5% ή ότι στον Β’ γύρο των εκλογών ο Λαμπάκης έρχεται πρώτος με ποσοστό 58,5%, ή ότι στην παράσταση νίκης πάλι ο Λαμπάκης έρχεται πρώτος με ποσοστό 67,3% τότε πολύ λίγοι συμπολίτες θα ήθελαν να εμπλακούν στη διαδικασία των Δημοτικών Εκλογών, γνωρίζοντας ότι σίγουρα θα ηττηθούν.

Τα γράφουμε αυτά σήμερα διότι και τα ποσοστά της μέτρησης επαληθεύθηκαν, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν όλοι εκείνοι που μας κατηγόρησαν με ψευδείς καταγγελίες στο ΕΣΡ (Φωτιάδης και Τζανίδης) ότι για την ήττα τους δεν έφταιγε ούτε το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ούτε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ.

Δεν επεκτεινόμαστε περισσότερο.

Απλούστατα αναρωτιόμαστε:

Θα έχουν την εντιμότητα και την γενναιότητα, οι καταγγέλλοντες, να ανακαλέσουν τώρα τις καταγγελίες τους;

Σ.Κ.