9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Με εβρίτικες παρουσίες το 1o Kids Festival στην Κωνσταντινούπολη

thrakisports_evroskids_festivalΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Kids Festival που διοργάνωσε η Βαλκανική Ομοσπονδία στο πάρκο ψυχαγωγίας Vialand της Κωνσταντινούπολης.

Παιδιά από 9 χώρες της Βαλκανικής (Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, FYROM, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία) έδωσαν ένα διαφορετικό και συνάμα χρώμα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Κωνσταντινούπολης, ενώ το 1ο Kids Festival συνένωσε 9 διαφορετικούς πολιτισμούς στέλνοντας το δικό του ξεχωριστό μήνυμα: «Είμαστε εδώ για εσάς».

Για τα δεκάδες παιδιά που συμμετείχαν σ’ αυτή την ξεχωριστή γιορτή το τελευταίο που μετρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων ήταν το ποιος θα κερδίσει το παιχνίδι, κι όταν έπεσε η αυλαία του Festival το ερώτημα όλων ήταν «πότε και που είναι το ραντεβού για την επόμενη χρονιά».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι (συμμετείχαν παιδιά ηλικίας από 10 έως 12 ετών) η κάθε χώρα εκπροσωπήθηκε με 2 ομάδες των 6 ατόμων και αγωνίστηκαν 4 εναντίον 4 (2 αγόρια + 2 κορίτσια σε κάθε ομάδα) με 2 αναπληρωματικούς (1 αγόρι και 1 κορίτσι).

Οι δύο ελληνικές ομάδες που μας εκπροσώπησαν στο 1ο Kids Festival απαρτίζονταν από αθλητές και αθλήτριες από ομάδες του Έβρου.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ελληνικών ομάδων

Αγόρια

Παπαδημητρίου Χαράλαμπος (Έβρος Σουφλίου)

Γιαννακόπουλος Θεόδωρος (Εθνικός Αλεξ/πολης)

Ηλιακόπουλος Νικόλαος (Εθνικός Αλεξ/πολης)

Μούχλιας Δημήτριος (Έβρος Σουφλίου)

Σταυρόπουλος Δημήτριος (Α.Ο. Ορεστιάδας)

Κανταρίδης Αθανάσιος (Α.Ο. Ορεστιάδας)

Κορίτσια

Χρηστίδου Στέλλα (Α.Ο. Ορεστιάδας)

Αμπελίδου Μαρία (Α.Ο. Ορεστιάδας)

Κάλφα Ελπίδα (Έβρος Σουφλίου)

Σιδηροπούλου Μαρία (Α.Ο. Μαΐστρου)

Πιστόλα Σταυρούλα (Θύελλα Φερών)

Τοψίδου Μαρία Αναστασία (Νίκη Αλεξανδρούπολης)

«Ήταν μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση σε όλους τους τομείς. Τα παιδιά γνωριστήκανε μεταξύ τους, παίξανε και το χαρήκανε με την ψυχή τους», είπε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Κώστας Δούλιας (ενώ συνοδός προπονητής ήταν ο ΠΟΠ Σάκης Σκαρλατίδης) και συμπλήρωσε: «Ήταν μια πραγματική γιορτή του αθλήματος, δεν είχε τον ανταγωνισμό των μεγάλων κι όλοι συμμετείχαν για τη χαρά του παιχνιδιού. Μακάρι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να μαζεύονται τα παιδιά της Βαλκανικής σε μια διαφορετική χώρα».

Να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της γιορτής βρέθηκε στο Vialad Park και η Εθνική ομάδα Γυναικών της Τουρκίας με τις αθλήτριες να παίζουν μαζί με τα παιδιά και να βγαίνουν φωτογραφίες μαζί τους.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επόμενο άρθροΤετάρτη 28 Μαΐου 2014

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This