9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

ΟΛΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ… ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Προφανώς έχουμε γεμίσει με… “ευπατρίδες” – Δεν εξηγείται αλλιώς η συμμετοχή τόσων πολλών υποψηφίων στις προσεχείς εκλογές – Υποψήφιοι από θυμό, φιλοδοξία ή και εκδίκηση !!!

POLITIKOI-KAPELO

Θα μιλήσουμε ανοιχτά. Τέτοιο αλτρουισμό και τέτοια φιλαλληλία δεν έχουμε ξαναδεί.
Χιλιάδες υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα διεκδικούν μια θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ανεπτυγμένο πλήρως λοιπόν το αίσθημα της προσφοράς προς την κοινωνία από τους υποψηφίους, σε κάθε δήμο και περιφέρεια.
Μόνο που κάτι δεν κολλάει στην παραπάνω εικόνα.
Δεν ξέρουμε κατά πόσο αληθεύουν οι υποσχέσεις των πολιτικών. Κατά πόσο θα γίνουν πράξη τα όσα υπόσχονται σε περίπτωση εκλογής τους.
Γιατί πολύ αμφιβάλλουμε για τα κίνητρά τους. Δεν ξέρουμε τις πραγματικές τους σκέψεις. Τι τους ώθησε να θέσουν υποψηφιότητα.
Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;
Γιατί, κακά τα ψέματα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι περισσότεροι δε νοιάζονται για τον τόπο και τους πολίτες.
Έτσι είναι η πολιτική σκηνή στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Έχει παγιωθεί η αγάπη προς την καρέκλα και η ικανοποίηση μόνον προσωπικών φιλοδοξιών
Πιο πολύ κοιτάζουν οι πολιτικοί ιθύνοντες να βγάλουν το μάτι ο ένας του άλλου, παρά να προσπαθήσουν πραγματικά για την ανάπτυξη της Ελλάδος.
Γιατί θέλει δουλειά και κόπο για να φανούν αποτελέσματα.
Όχι μόνο ν’ αγορεύουν και να κάνουν δηλώσεις, κατηγορώντας τους αντιπάλους τους.
Προφανώς οι επαγγελματίες πολιτικοί αποτελούν παγιωμένη κατάσταση στη χώρα μας.
Τόσο πολύ μάλιστα που άτομα που στο παρελθόν κατείχαν μια θέση στη βουλή, εμφανίζονται ξανά από το πουθενά και απαιτούν την ψήφο μας, θαρρείς και ο λαός είναι υποχρεωμένος να τους εκλέξει πάλι!
Σίγουρα κι εσείς έχετε εντοπίσει υποψηφίους κάθε λογής που έχουν “καβαλημένο το καλάμι” κι έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.
Δε θ’ αναφερθούμε και στους λεγόμενους “κωλοτούμπες”, που προκειμένου να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους πάθη (από θυμό, φιλοδοξία ή εκδίκηση), “πήδηξαν” στο αντίπαλο στρατόπεδο, δίχως να υπολογίζουν αρχές και ιδεολογίες.
Θα μας πείτε, ποιες ιδεολογίες; Υπάρχουν ακόμη; Σωστά. Είδαμε πως ανδρώθηκε ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ και πως “άδειασε” επίσης ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι λοιπόν η ιδεολογία, αλλά η αντίδραση κάποιων, που σαν κακομαθημένα παιδιά, δεν αρέστηκαν στη νέα τάξη πραγμάτων και όλοι σκέφτηκαν “θα σας δείξω εγώ”.
Επιστρέφουμε όμως στην αρχική ιδέα του άρθρου μας.
Αγαπητοί συμπολίτες, σ’ αυτή την γιορτή της δημοκρατίας, τις εκλογές, ψηφίστε με βάση τη συνείδησή σας.
Αφήστε στην άκρη τα αρνητικά συναισθήματα και ψηφίστε αυτούς που σας εκφράζουν πραγματικά και πιστεύετε ότι θα επιτελέσουν έργο.
Μην ξεγελαστείτε από μεγάλα λόγια και μην παρασύρεστε από επιθέσεις και άδικες κατηγορίες. Μην γίνετε θύματα του λαϊκισμού.
Και προπαντός, όσον αφορά τις τοπικές εκλογές, ψηφίστε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
Άτομα που γνωρίζετε καλά και ξέρετε το ήθος και τον χαρακτήρα τους!
Κοιτάξτε το κοινό καλό!
Και τότε θα δείτε σίγουρα το καλύτερο αποτέλεσμα!
Μαρίνα Κονδύλη

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This