9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Ανοικτή εκδήλωση για θέματα οφθαλμολογίας

Διοργανώνει την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ο.Π., για ενημέρωση του κοινού στην Αλεξανδρούπολη – Υψηλής τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο, δίνουν λύσεις με ακτίνες λέιζερ στα προβλήματα μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού κ.λπ.

ofthalmiatros kozompolis

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό της Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει το ελληνικό κέντρο έρευνας και θεραπείας οφθαλμικών παθήσεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε οφθαλμολογικά ζητήματα, την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης.

- Advertisement -

Για την ανοιχτή εκδήλωση που αφορά στις οφθαλμικές παθήσεις την πρόληψη, τη θεραπεία καθώς και τις νεότερες εξελίξεις στην ειδικότητα της οφθαλμολογίας μίλησε ο καθηγητής οφθαλμολογίας του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης, Βασίλης Κοζομπόλης.

Όπως είπε ο κύριος Κοζομπόλης, η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει την 6η κατά σειρά και πιο συγκεκριμένα την 3η ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται όπως υπογράμμισε για εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ο.Π., σχεδόν ανά 2 χρόνια έτσι ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις νεότερες εξελίξεις στην οφθαλμολογία.

Το ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ο.Π. εστιάζει τις επιστημονικές δραστηριότητές του σε θέματα που αφορούν στον καταρράκτη, το γλαύκωμα και τη διαθλαστική χειρουργική για τη διόρθωση της μυωπίας υπερμετρωπίας και αστιγματισμού, διαθέτει εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, τελευταίας γενιάς, και ακολουθεί τα αυστηρότερα πρωτόκολλα εφαρμογής και παρακολούθησης των ασθενών ενώ οι επιστημονικές του δραστηριότητες έχουν βραβευθεί εντός και εκτός Ελλάδος.

Αξίζει να αναφερθεί πως η τεχνολογία λέιζερ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην ειδικότητας της οφθαλμολογίας και με τη σημερινή τεχνολογική εξέλιξή της μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα χωρίς νυστέρι.

Ο κύριος Κοζομπόλης επεσήμανε πως μολονότι η Θράκη είναι σχετικά “αποκλεισμένη” στην Βορειοανατολική Ελλάδα το ΕΛΚΕΘΟΠ,  προσφέρει για αντιστάθμισμα εκτός από τις υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες αλλά και τη δυνατότητα για «μικρή απόδραση» στις ομορφιές μιας περιοχής που έχει πολλά και διαφορετικά να προσφέρει.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This